Waterontharder voor uw douche

Een waterontharder voorkomt kalkaanslag in de douchecabine, regendouche of het bad. Heeft u geen waterontharder dan kan het kalk in uw douche vervelende aanslag achterlaten en heeft daarnaast nog andere nadelen. Hard water tast namelijk ook leidingen en huishoudelijke apparaten aan. Ook bespaart u aanzienlijk op stookkosten: kalk hecht zich aan radiatoren, waardoor uw cv-ketel meer energie nodig heeft om uw woning te verwarmen. Een waterontharder heeft u al binnen 2 jaar terugverdiend.

Douchekop ontkalken

Door de kalk gaat op den duur uw douchekop minder druk geven omdat er kalk voor gaat zitten. U kunt uiteraard deze douchekop periodiek ontkalken maar u kunt ook kiezen om te voorkomen dat er kalk in gaat zitten. 

Ook huishoudelijke apparaten hebben last van kalk

Een waterontharder voor uw douche of bad zorgt dat kalk en magnesium uit het leidingwater worden gehaald, zodat u kalkaanslag op tegels en kalkaanslag in de gootsteen voorkomt. Ook voelt uw huid na het wassen en douchen niet droog aan. Kalk tast niet alleen badkamertegels aan: ook koffiemachines, vaatwassers en wasmachines hebben last van kalk. Daarom is het verstandiger om een waterontharder voor de hele woning aan te schaffen:

  • Bespaar tot € 500,-per jaar op apparatuur, schoonmaakmiddelen en stookkosten
  • Voorkom kalkaanslag met een waterontharder
  • Waterontharder binnen 2 weken geplaatst

Bestel een waterontharder voor uw gehele woning en bespaar jaarlijks tot € 500,-

Een waterontharder voor uw huis wordt aan de hoofdwaterleiding gekoppeld, zodat het water dat door de leidingen loopt ook kalkvrij is. Uw waterleidingen gaan hierdoor veel langer mee en zorgen ervoor dat er alleen kalkvrij water naar uw huishoudelijke apparaten toestroomt. Een waterontharder is geschikt voor uw Quooker, waterkokers, koffiemachines, vaatwassers en afwasmachines. Ook zijn waterontharders zeer effectief in de badkamer: de glazen douchedeur hoeft u niet meer af te nemen en uw huid voelt heerlijk zacht aan.

Bekijk meer waterontharder voordelen

Wanneer heb ik een waterontharder in mijn douche nodig?

Vooral een droge huid, eczeem of kalkaanslag op tegels zijn veelvoorkomende redenen om een waterontharder voor uw badkamer te kopen. Daarnaast voorkomt een waterontharder dat uw douchekop verstopt raakt. Zonder waterontharder zorgt hard water ervoor dat de douchekop vol met kalk gaat zitten, waardoor de gaatjes in de douchekop geleidelijk verstopt raken. Wanneer u in een regio met hard leidingwater woont, zorgt kalk ook voor strepen op glas en tegels. U bespaart met een waterontharder op schoonmaakmiddelen, maar u bespaart ook veel tijd.

Voorkom kalkaanslag in uw huis

Ook huishoudelijke apparaten en leidingen hebben last van kalk. Door een waterontharder te kopen voor uw woning, is al het leidingwater kalkvrij. Hierdoor profiteert u van deze voordelen:

Uw was voelt zacht aan en een wasverzachter is overbodig
Uw huid voelt zacht aan na het wassen en douchen
Uw koffiemachine, vaatwasser en wasmachine gaan langer mee
Uw waterleidingen gaan langer mee
Uw radiatoren blijven kalkvrij, waardoor u aanzienlijk bespaart op stookkosten

Kortom nooit meer last van kalk in uw bestaande of nieuwbouw woning. 

 

Nog meer ontkalkingstips?

Wat voor uw douche geldt, geldt voor heel apparaten in uw huis. Kijk hieronder over nog meer tips over ontkalken.

Waterkoker ontkalken
Senseo apparaat ontkalken
Zwarte kranen schoonmaken
Douchekop ontkalken
Voorkom kalkaanslag in de badkamer
Tips regendouche

 

Heeft u vragen?

We staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden!

Wij zijn momenteel gesloten
Maar u kunt altijd een mail sturen!

Heeft u al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!