Home » Feiten en fabels » De 5 beste redenen om een waterontharder te kopen

De 5 beste redenen om een waterontharder te kopen

Er zijn vele redenen om een waterontharder aan te schaffen. We geven je de 5 beste argumenten waarom je een ontkalker zou moeten nemen.

Dit zijn de 5 beste redenen voor een waterontharder:

1. Een waterontharder houdt je spullen langer mooi en goed
2. Een waterontharder is duurzaam
3. Een waterontharder bespaart tijd
4. Een waterontharder bespaart geld
5. Een waterontharder is goed voor huid en haar

1. Een waterontharder houdt je spullen langer mooi en goed

De eerste reden is de meest gehoorde reden voor een waterontharder. Je hebt net een nieuwe badkamer of keuken aangeschaft en je bent nog geen paar weken verder of je ziet al doffe kalkvlekken op je mooie douchewand of op je mooie nieuwe zwarte kraan. Dit wil je natuurlijk niet. Nu kun je natuurlijk elke keer als je hebt gedoucht of de kraan hebt gebruikt alles goed afdrogen en schoonmaken maar als je niets aan de oorzaak doet, blijven de kalkvlekken terugkomen. Met zacht water heb je geen kalk meer in je leidingwater waardoor je keuken en je badkamer mooi blijven. 

2. Een waterontharder is duurzaam

Wat veel mensen niet weten is dat een waterontharder goed voor het milieu is. Het kalk in het leidingwater gaat namelijk zitten op de verwarmingselementen van cv-ketels, vaatwassers, wasmachines, waterkokers etc. Dit kalk werkt als een isolerende laag op deze verwarmingselementen hierdoor ontstaat er een verlies van rendement. Met een waterontharder gaat dus je energierekening naar beneden.

Daarnaast hoef je met zacht water veel minder zeep en schoonmaakmiddelen te gebruiken. Doordat,  dankzij de waterontharder, al het kalk uit het water verdwenen is, kunnen de zeep en andere schoonmaakmiddelen hun volledige capaciteit inzetten voor het reinigen. En dat is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Je bespaart minimaal 50% op zeep en andere schoonmaakmiddelen.

3. Een waterontharder bespaart tijd

Er zijn weinig mensen die schoonmaken heel leuk werk vinden. Kalk in het leidingwater zorgt voor kalkaanslag op kranen, douchkoppen en tegels in uw sanitair. In deze kalk blijft makkelijk vuil zitten. Je kunt deze kalk op verschillende manieren eraf krijgen (zie ‘Hoe kalkaanslag te verwijderen?’). Echter als je de bron niet aanpakt dan blijft deze kalkaanslag terugkomen. Het beste is dus om te voorkomen dat er kalkaanslag ontstaat op een mooie sanitair. Dit kan met een waterontkalker oftewel een waterontharder. Het bespaart je veel tijd met schoonmaken.

5 redenen voor een waterontharder

4. Een waterontharder bespaart geld

Natuurlijk, een waterontharder is een forse investering maar een groot deel van deze investering ga je de eerste jaren al terugverdienen omdat een waterontharder ook veel geld bespaart. Zo gaat de energierekening naar beneden door een beter rendement van o.a. de CV-ketel. Daarnaast gaat je apparatuur veel langer mee. Zo kan bijvoorbeeld de levensduur van een Quooker worden verdubbeld met een waterontharder. Ook een warmtepomp gaat veel langer mee dankzij een waterontharder. Tevens ben je veel minder geld kwijt aan zeep- en schoonmaakmiddelen. Kortom een waterontharder is ook goed voor de portemonnee.

5. Een waterontharder is goed voor huid en haar

De laatste reden die we geven is dat een waterontharder goed is voor huid en haar. Hard water duidt op de aanwezigheid van magnesium en calcium in het water. De concentratie van deze mineralen in hard water is hoog en zorgt voor huidirritatie. Dit komt omdat de poriën in onze huid open gaan staan wanneer we douchen of baden. De harde mineralen dringen de huid binnen en zorgen daar voor irritatie. Als je al last hebt van huidproblemen zoals eczeem of psoriasis, zul je nog meer hinder ondervinden van de minuscule kalkdeeltjes in het harde water. De huid zal droog en trekkerig aanvoelen, wat zorgt voor jeuk en irritatie.

Daarnaast gebruik je met hard water veel meer zeep en schoonmaakmiddelen dan met zacht water. Ook dit is niet goed voor je huid of haar. Met zacht water heb je dit probleem niet. Kijk ook eens op: Kan een waterontharder helpen om huiduitslag te verminderen?

Nadelen waterontharder

Heeft een waterontharder ook nadelen? Goeie vraag. Kijk hiervoor op: de nadelen van een waterontharder

Meer informatie waterontharder

Dit waren de 5 beste redenen voor een waterontharder. Wil je meer informatie over wat bijvoorbeeld een waterontharder kost of hoe deze wordt geïnstalleerd? Download de brochure of vraag een vrijblijvende offerte aan.

 

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure