Waterontharder installeren

Home » Waterontharder kopen? » Waterontharder installeren

Van aanschaf tot installatie

Naast de aanschaf van de waterontharder moet de ontkalker natuurlijk ook geplaatst worden. Dit kunnen wij voor je verzorgen maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Wat komt er bij kijken en waar moet je rekening mee houden bij de installatie van een waterontharder?

Want waar zet je de waterontharder bijvoorbeeld neer? In de meterkast? In de kruipruimte? Of ergens anders? Maar ook: waar sluit je de waterontharder op aan? En wat doe je met de afvoer? Hieronder geven wij je een overzicht. 

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure

Installatie waterontharder

Als je een waterontharder wil kopen ga je vast niet over één nacht ijs. Na een zoektocht waarin je de verschillende systemen vergelijkt op werking, gebruikskosten, aanschafprijs, etc. hak je de knoop door en gaat over tot aanschaf. Als je alles grondig hebt vergeleken is de kans groot dat je voor een waterontharder van mooiwater kiest. Maar wat gebeurt er daarna?

Afspraak voor plaatsing waterontharder

Na de aanschaf van een waterontharder bij mooiwater zal er contact met je gezocht worden voor het maken van een afspraak voor de installatie van het systeem. Meestal telefonisch en soms ter plaatse zal door een van onze medewerkers in overleg met je bepaald worden waar de waterontharder zal komen te staan. We proberen altijd zo dicht mogelijk bij de watermeter te installeren maar mocht daarvoor de ruimte ontbreken dan gaan we met je op zoek naar een goed alternatief.

Installatie

Daarna gaan wij aan de slag en vertrekken pas als de ontharder in bedrijf is. Sommige klanten vertellen ons achteraf dat ze wel een beetje opzagen tegen de installatie. Mocht je wellicht ook tegen de installatie opzien dan kunnen we je geruststellen. De installatie wordt eigenlijk altijd binnen een paar uur gerealiseerd en veroorzaakt nauwelijks tot geen overlast. Wij leveren de waterontharder werkend op en laten alles netjes achter. Als wij klaar zijn met de installatie zullen we je een korte toelichting geven over de werking en het bijbehorende informatieboekje overhandigen. Daarna is het enige dat je nog moet doen, eens in de 1 tot 6 maanden (afhankelijk van jouw waterverbruik en waterhardheid) zout bijvullen.

Kortom, weinig tot geen overlast bij installeren en direct genieten van zorgeloos kalkvrij mooiwater. Zo simpel is het.

Waar wordt de waterontharder geïnstalleerd?

De waterontharder wordt zo dicht mogelijk bij de watermeter aangesloten, zodat je in heel jouw woning zacht water heeft. Samen met onze adviseur bepaal je wat de beste locatie is voor de ontkalker. Vaak wordt gekozen voor de meterkast als beste locatie voor de waterontharder. 

Naast de watermeter hebben we een afvoer nodig. Ook die weten we altijd te vinden en daar maken we een mooie verbinding mee. En we werken uiteraard alles netjes weg.

Door onze jarenlange ervaring vinden wij altijd een passende oplossing. Er is altijd wel een plekje om een waterontkalker te plaatsen. Doordat de mooiwater ontharder zo zuinig is, hoef je hem niet vaak bij te vullen, maar je moet er natuurlijk nog wel gemakkelijk bij kunnen. Daarbij heeft Mooiwater de kleinste modellen waterontharders die er in Nederland te verkrijgen zijn waardoor we de waterontharder op bijna elke plek kunnen plaatsen.

Daarnaast heeft Mooiwater sinds kort de hangende waterontharder. Deze ontkalker is eenvoudig te installeren en hangt in de meterkast of waar je hem ook wilt hebben. Tevens bestaat de ontharder uit twee delen waardoor hij bijna altijd ergens past.

 

Waar kun je een waterontharder allemaal plaatsen?

Op zolder bij de ketel.

In de meterkast.

In de keukenkast eventueel naast de boiler.

In de bijkeuken of in de garage.

In de kruipruimte.

In de kelder.

Altijd meerdere types

Als extra service nemen wij altijd bij installatie meerdere types waterontharders mee. Hierdoor kun je zelfs tijdens de installatie nog het type kunt wijzigen mocht de waterontharder onverhoopt niet passen of u juist toch een grotere waterontharder wilt.

Zelf installeren waterontharder?

Ben je zelf handig en wil je zelf de installatie van de ontkalker doen? Dat is geen enkel probleem. We leveren de waterontharder inclusief alle installatie-onderdelen en handige handleiding. Kom je er dan toch niet uit dan ondersteunen wij je graag. Meestal kan dit gewoon via de telefoon of video-call.

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!