Waterontharder in de meterkast

Home » Waterontharder kopen? » Waterontharder in de meterkast

Waarom een waterontharder in de meterkast?

Vaak wordt de meterkast gezien als de ideale plaats om een waterontharder te installeren. Dit heeft een aantal redenen.

– Je kunt er eenvoudig bij met zout bijvullen
– De watermeter staat vaak ook in de meterkast
– Even de waterontharder controleren gaat snel
– De waterontharder staat niet in de weg

Past de waterontharder in de meterkast?

Of de waterontharder in uw meterkast past is natuurlijk afhankelijk van uw meterkast maar de meeste types van onze ontharders passen in de meterkast. Vaak monteren wij een stevige plank waar de waterontharder stevig en veilig op kan staan. In onderstaande foto’s ziet u een aantal situaties waar onze ontkalkers in de meterkast zijn geplaatst.

Waterontharder in de meterkast

De hangende waterontharder

Het nieuwste model waterontharder van Mooiwater kan hangen in de meterkast (of waar u hem maar wilt hebben). De Excellent MiniMax, de hangende waterontharder, bestaat uit twee elementen en doordat het hangt, past het vrijwel altijd in de meterkast.

hangende waterontharder meterkast

Mag een waterontharder in de meterkast?

Zeker. Sterker nog, onze compacte waterontharders zijn uitermate geschikt om in de meterkast te zetten. Natuurlijk moet de ontkalker veilig worden gemonteerd maar onze professionele monteurs doen niet anders. Ook moeten alle installaties in de meterkast nog vrij toegankelijk zijn. Door het  compacte en praktische ontwerp van onze waterontharders zijn deze makkelijk ergens te plaatsen en eenvoudig om te verplaatsen.

Welke waterontkalker is geschikt voor de meterkast?

Om een ontkalker in de meterkast te zetten is het van belang dat de ontharder niet te groot is. De ontharders van Mooiwater behoren tot de kleinste waterontharders van Nederland maar zijn daarnaast zo ontworpen dat ze qua vorm eigenlijk overpassen. Hierdoor kunt u qua volume een relatief grote waterontharder op een kleine plaats kwijt. Lees alles over onze kleine waterontharder met een groot volume.

Plaatsing van uw mooiwater ontharder

Wij sluiten de waterontharder altijd zo dicht mogelijk aan bij de watermeter. Hierdoor heeft in uw hele woning zacht water. Samen met u bepalen we de beste plek voor uw ontkalker. Door onze jarenlange ervaring vinden wij altijd een passende oplossing. Er is altijd wel een plekje om een waterontkalker te plaatsen.

Doordat de mooiwater ontharder zo zuinig is, hoeft u hem niet vaak bij te vullen, maar u moet er natuurlijk nog wel gemakkelijk bij kunnen. Daarbij heeft Mooiwater de kleinste modellen waterontharders die er in Nederland te verkrijgen zijn waardoor we de waterontharder op bijna elke plek kunnen plaatsen.

Altijd meerdere types

Als extra service nemen wij altijd bij installatie meerdere types waterontharders mee. Hierdoor kunt u zelfs tijdens de installatie nog het type kunt wijzigen mocht de waterontharder onverhoopt niet passen of u juist toch een grotere waterontharder wilt.

waterontkalker meterkast

Wat zijn de wettelijke regels voor een meterkast?

Voor de meterkast gelden volgens het Bouwbesluit een aantal richtlijnen. Zo moeten instanties goed bij de installaties in de meterkast kunnen. Echter valt na de oplevering de inrichting van de meterkast onder de verantwoordelijkheid van de bewoner. De waterontharder van Mooiwater zijn compact en door de vorm eenvoudig en veilig in de meeste meterkasten te plaatsen.

Er wordt wel eens gezegd dat de netbeheerder een waterontharder in de meterkast verbiedt maar dit is onjuist. Ook in het tv-programma ‘‘Mr. Frank Visser: wordt u al geholpen?’ op SBS6 werd dit gesuggereerd. De betrokken netbeheerder, Westland Infra, heeft na de uitzending dan ook een rectificatie geschreven. Lees hier de rectificatie.

Is een waterontharder in de meterkast gevaarlijk?

De kans dat een waterontharder gaat lekken is niet heel groot. We installeren de waterontharder veilig waarbij onze waterontharders zijn uitgerust met een overloop. Hierdoor is de kans op lekkage nihil. Net als uw watermeter in de meterkast is een waterontharder dus veilig om neer te zetten. Er staan in Nederland duizenden waterontharders in de meterkast en dit is eigenlijk nooit een probleem.

 

Wat als de waterontharder niet past in de meterkast?

Mocht de waterontharder toch niet passen in de meterkast dan zijn er nog tal van andere plaatsen waar u de waterontkalker neer kunt zetten. Samen met u bepalen we wat de beste locatie is voor de ontkalker. Door onze jarenlange ervaring vinden wij altijd een passende oplossing. Er is altijd wel een plekje om een waterontkalker te plaatsen. Doordat de mooiwater ontharder zo zuinig is, hoeft u hem niet vaak bij te vullen, maar u moet er natuurlijk nog wel gemakkelijk bij kunnen.

Op zolder bij de ketel.

In de meterkast.

In de keukenkast eventueel naast de boiler.

In de bijkeuken of in de garage.

In de kruipruimte.

Of in de kelder.