De verbruikskosten van een waterontharder

Home » Waterontharder kopen? » Waterontharder kopen verbruikskosten

Ga je een waterontharder kopen, dan vinden wij het belangrijk dat naast de aanschafkosten ook de verbruikskosten van een waterontharder duidelijk voor je zijn. We geven hieronder een uitleg van de verschillende onderdelen van de verbruikskosten op basis van een gemiddeld waterverbruik.

Zoutverbruik:

Omdat onze ontharders 100% efficiënt zijn kunnen andere apparaten nooit efficiënter zijn. Hoe dat precies zit kun je hier lezen.

Uitgaande van een gemiddeld gebruik en een gemiddelde hardheid, bedraagt het zoutverbruik bij onze ontharders:

  • Ongeveer €3,00/mnd.

Waterverbruik:

Een waterontharder moet af en toe gespoeld worden, kosten:

  • Minder dan € 0,50/mnd

Stroomverbruik:

Onze waterontharders werken op stroom. Het stroomverbruik is:

  • Minder dan €0,20/mnd.

Conclusie: Na aanschaf zijn jouw maandelijkse verbruikskosten dus minder dan € 3,70/mnd.

Door het gebruik van een waterontharder zullen deze verbruikskosten ruimschoots gecompenseerd worden door besparingen op zeep, shampoo, ontkalkingsmiddelen, vaatwasmachine zout en poeder en andere schoonmaakmiddelen. Ook nog goed voor het milieu dus!

KOsten verbruik waterontharder

Wat bespaar je met een waterontharder?

Naast dat een waterontharder geld kost bespaar je ook geld met een waterontharder. Nu is het heel lastig om exact voor te rekenen hoeveel je met een waterontharder bespaart. Dit is afhankelijk van het waterverbruik en van allerlei andere persoonlijk factoren. Vandaar ook dat wij een ruime marge van 100 tot 500 euro aanhouden.

Het belangrijkste is welke apparaten je hebt en hoeveel de vervanging daarvan kost. Besparingen van €100,- tot €500,- per jaar kunnen realistisch zijn maar zoals gezegd is dit afhankelijk van genoemde factoren.

Wat zeker is dat je bespaart op zeep, vaatwasser tabletten en vaatwaszout, shampoo, wasverzachter, ontkalkingstabletten voor koffiezetters, ontkalkingsmiddelen zoals Calgon etc..

Daarnaast verdubbel je de levensduur van een kookkraan en verleng je de levensduur van wasmachines, vaatwassers, CV ketels, Stoomovens, Koffiezetters , kranen en sanitair, etc.. En daarbij wordt door kalkvrijleidingen het rendement van je verwarming hoger. Los van de kosten is het dus ook goed voor het milieu.

Maar het is vooral het (schoonmaak) gemak en het comfort dat je krijgt met een waterontharder (wat natuurlijk veel tijd kost en dus eigenlijk ook geld bespaart). Tevens vinden 9 van de 10 mensen de smaak van het water lekkerder.

Je bespaart met een waterontharder dus onder andere op:

– Kosten voor apparatuur en sanitair
– Kosten/ tijd voor het schoonmaken
– Kosten voor het verwarmen van je huis
– Kosten voor schoonmaakmiddelen, zeep en shampoo.

Kortom genoeg redenen voor heel veel mensen om een waterontharder aan te schaffen.

Maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze voor iedereen.