Wat kost een waterontharder?

Home » Wat bepaalt de prijs van een waterontharder?

Prijs waterontharder

Als u op internet gaat zoeken wat een waterontharder kost dan ziet u dat de prijzen nogal uiteen lopen. Er zit nogal een  prijsverschil in waterontharders. Maar zijn de duurste waterontharders ook echt de beste? Om te beginnen onthardt de ene ontharder niet beter dan de andere. En dan hebben we het natuurlijk over echte waterontharders (en niet over bijvoorbeeld de magneten).

Sommige leveranciers doen je geloven dat de duurste echt de beste zijn. Vaak wordt dit beweerd om de eventuele prijsverschillen tussen hun aanbod en een voordeliger aanbod te rechtvaardigen. Dit is echt onzin. Maar toch zit er wel degelijk verschil in waterontharders. Wat een waterontharder kost hangt af van verschillende factoren. Mooiwater legt je graag uit welke factoren invloed hebben op de prijzen van een waterontharder.

Verschil in kosten

De prijsverschillen worden verklaard door de volgende zaken:

  • Technische verschillen
  • Formaat
  • Garantievoorwaarden
  • Kwaliteit
  • Verbruikskosten

Technische verschillen tussen waterontharders

De eenvoudigste en goedkoopste ontharders zijn de tijdgestuurde waterontharders. Ze ontharden prima maar regenereren na een vast tijdsinterval, bijvoorbeeld na vijftien dagen. Als u dan bijvoorbeeld op vakantie bent gaat het spoelen gewoon door, ook al is dit niet nodig. Dus hoewel de capaciteit van de hars meestal nog lang niet benut is, gaat het systeem toch regenereren met een te hoog zoutverbruik tot gevolg. De tijdgestuurde ontharder doet dus zijn werk, is goedkoop in aanschaf maar duur in verbruik.

Naast de tijdgestuurde waterontharders zijn er nog een aantal andere typen waterontharders die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Wij leveren ontharders die proportioneel tijd en volume gestuurd werken. Deze leveren namelijk de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!

Jaarlijkse kosten

De jaarlijkse kosten zijn bij de goedkope tijdgestuurde waterontharders al gauw twee keer zo hoog (€80,- per jaar) dan bij de proportioneel tijd en volume gestuurde ontharders (€40,- per jaar). Dat heeft u dus snel terugverdiend.

Onze waterontharders zijn niet alleen het zuinigst in gebruik, ze beschikken ook over geavanceerde techniek. Hierdoor zijn ze zeer gebruiksvriendelijk. Onze bypass is gepatenteerd en werkt eenvoudig. U hoeft nooit te controleren of het zout bijgevuld moet worden want het systeem geeft u een signaal. Ook hebben al onze waterontharders een vakantiemodus om mogelijke bacterievorming te voorkomen.

Verschillende formaten waterontharders

Mooiwater biedt waterontharders in diverse formaten. Van klein tot groot; ze zijn allemaal in staat om uw dagelijkse waterverbruik te ontharden. Toch adviseren we om bij een hoger verbruik, een grotere ontharder te nemen. Dit heeft vooral te maken met het gebruiksgemak. Een kleine koelkast werkt bijvoorbeeld ook goed, maar u zult vaak bij moeten vullen als u een groter huishouden heeft. Zo is het met waterontharders ook. Kleinere ontharders moeten vaker spoelen en het zout moet vaker worden bijgevuld. Een kwestie van comfort dus. Daarnaast wordt de capaciteit van een (te) kleine ontharder elke keer volledig benut en dit kan op de lange duur gevolgen hebben voor de hars.

Let op de garantievoorwaarden

Bij mooiwater hebben we heldere garantievoorwaarden. U komt dus niet voor verassingen te staan. We geven 5 jaar fabrieksgarantie (waarvan 2 jaar all-in). Deze garantie is met het garantie- en onderhoudsabonnement te verlengen tot zelfs 20 jaar. Indien u gebruik maakt van dit abonnement komen we elke twee jaar langs voor een onderhoudsbeurt en bij eventuele tussentijdse problemen komen we deze verhelpen. U betaalt niets voor onderdelen, voorrijkosten en arbeidstijd. De jaarlijkse kosten van het abonnement dekken dit allemaal. Helder toch? Helaas is dit niet altijd het geval. Het kan zomaar zijn dat tien jaar garantie alleen geldt voor de onderdelen. Terwijl bij calamiteiten wel de voorrijkosten en arbeidsloon betaald moeten worden. Dan gaat het aardig in de papieren lopen. Daarom adviseren wij u om goed op te letten en scherp te zijn op de kleine lettertjes.

Kwaliteit

Onze ontharders hebben bewezen techniek en daarom kunnen wij ook twintig jaar garantie bieden. Daarnaast hebben we niet alleen de kwaliteit van het product, maar ook de dienstverlening, hoog in het vaandel staan. We krijgen zeer hoge klantenbeoordelingen en daar zijn we trots op. Als er onverhoopt toch iets aan mankeert, staan we u met raad en daad terzijde omdat we vinden dat dat zo hoort.

Hoe werkt het precies?

Een waterontharder haalt deze kalk uit uw leidingwater en voorkomt daarmee kalkafzetting.

Verbruikskosten

Na de aanschaf van een waterontharder heeft u natuurlijk ook nog te maken met de verbruikskosten. Deze kosten zijn gelukkig beperkt en bestaan uit het zoutverbruik en het extra water- en stroomverbruik. Per maand bedragen deze kosten om en nabij €4,-.

Dus wat kost een waterontharder?

Ondanks het feit dat we kwalitatief hoogwaardige en geavanceerde waterontharders met lage verbruikskosten aanbieden, weten we de prijzen van onze waterontharders scherp te houden. Dit kunnen we omdat wij onze ontharders rechtstreeks van de fabrikant betrekken en er geen andere schakels tussen zitten. Daarnaast maken we ook geen dure reclamekosten op de landelijke radio en tv en die hoeven we dus ook niet terug te verdienen. Dit alles zorgt ervoor dat we relatief lage organisatiekosten hebben waardoor we een scherpe prijsstelling kunnen hanteren. Klik hier om de prijzen van onze waterontharders te vergelijken.

Meer weten?

Heeft u vragen over onze dienstverlening of wat de beste waterontharder voor u is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.