Waterontharder voordelen

Home » Waterontharder kopen? » Voordelen waterontharder

De voordelen van kalkvrij water in beeld

Een waterontharder is een apparaat dat alle kalk uit uw leidingwater haalt. Dit is een uitstekende investering, want kalkvrij water is goed voor zowel uw huid, huis en portemonnee. We zetten de voordelen van een waterontharder voor u op een rijtje:

9 voordelen van kalkvrij water

1. Geen kalkaanslag op tegels, voegen, kranen en douchewand
2. Hoger rendement cv-ketel
3. Vermindering schoonmaakmiddelen
4. Beter voor de huid
5. Minder schoonmaken
6. Goed voor levensduur apparatuur
7. Geen kalkstrepen op glas en lak
8. Koffie en thee smaken beter
9. Geen corrosie van glaswerk

 

Hieronder lichten wij enkele voordelen van een waterontharder uit.

Geen kalkaanslag meer

Doordat er geen kalk in uw water zit behoort kalkaanslag op servies, glaswerk en uw overige vaatwas tot het verleden. Uw ramen en het tegelwerk in uw toilet, badkamer en douche drogen streeploos op zonder nawerk met zeem of reinigingsmiddelen. Uw sanitair, voegwerk en kranen hebben geen last meer van onaangename kalkaanslag. Denk ook aan apparatuur zoals een koffiezetapparaat of wasmachine. Deze gaan langer mee wanneer er minder kalkaanslag ophoopt.

Doordat uw leidingen, kranen en douchekoppen schoon blijven heeft u geen last meer van drukverlies.
Uw thermostaatkranen en keramische kranen blijven soepel lopen. Kortom, u bent minder tijd kwijt met schoonmaken en bespaart daarnaast ook nog eens op schoonmaakmiddelen.

waarom waterontharder kopen

Zacht water

Kalk is een steenvorm, opgelost in water. Elke keer als u met hard water de was doet, schuren deze ruwe korreltjes de vezels van uw wasgoed kapot. Hierdoor zal kleding en ander textiel snel ruw aanvoelen en een kortere levensduur kennen. De was doen met kalkvrij water betekent ook dat er geen ruwe kalkresten zullen achterblijven in uw wasgoed. De was wordt zachter.

Beter voor de huid

Zacht water kan ook huidproblemen verzachten. Huidporiën scheiden huidvetten af en vormen zo een natuurlijke bescherming van de huid. Kalkdeeltjes in leidingwater zijn klein genoeg om zich in de huidporiën te nestelen. De kalk zorgt er op deze wijze voor dat huidvetten hun werk minder goed kunnen doen. Daardoor kan uw huid uitdrogen en kunnen problemen als kloven, jeuk of een geïrriteerde huid ontstaan.

Onthard water kent deze nadelen niet. Ook u zult vanaf de eerste keer douchen met zacht water merken dat uw huid anders aanvoelt en mogelijke irritatie verdwijnt. Ook nat scheren voelt prettiger wanneer gebruik gemaakt wordt van zacht water.

Zacht water is geen geneesmiddel tegen huidproblemen zoals psoriasis of eczeem. Toch merkten al onze klanten die met deze problemen te maken hadden, binnen enkele weken nadat ze een mooiwater ontharder aangeschaft hadden, aanzienlijke verbeteringen. Sommige raakten zelfs helemaal van hun problemen af. Niet zo vreemd gezien de invloed van kalk op de huidvetten.

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!

Duurzaam

Hard water zorgt voor kalkafzetting op de verwarmingselementen van cv-ketels, vaatwassers, wasmachines, waterkokers etc. Deze kalkafzetting werkt als een isolerende laag op deze verwarmingselementen waardoor er verlies van rendement ontstaat. Uw energierekening zal daarom aanzienlijk stijgen.

Doordat kalkvrij water de reeds aanwezig kalkaanslag oplost, zullen de verwarmingselementen na verloop van tijd weer kalkvrij zijn en wordt er een aanzienlijke rendementsverbetering bereikt. Dit voordeel bedraagt al snel zo’n 10%. Rekent u maar eens uit hoeveel dat in uw situatie scheelt!

Bij onthard water is de kalk al uit het water verdwenen en kunnen de zeep en andere schoonmaakmiddelen hun volledige capaciteit inzetten voor het reinigen. Daarom leidt zacht water tot een aanzienlijk lager verbruik van deze middelen. En dat is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Want dankzij kalkvrij water bespaart u minimaal 50% op zeep en andere schoonmaakmiddelen.

Kortom een waterontharder heeft vele voordelen. 

reviews waterontharder

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!