Kalkaanslag verwijderen zwarte kranen

Home » Voordelen » Kalkaanslag verwijderen op zwarte kranen

Hoe kalk te verwijderen op zwarte kranen. We geven u aantal handige tips over wat te doen en vooral ook wat u niet moet doen.

Je ziet ze steeds meer in de badkamer en keuken: zwarte kranen. Zwarte kranen zijn hip. Ze geven je nieuwe badkamer of keuken een luxe, stijlvolle en trendy look. Hier wil dus ook zo lang mogelijk van genieten.

Kalkaanslag op zwarte kranen

Zwart sanitair heeft echter alleen één groot nadeel: Je ziet er snel kalkaanslag op. De hele dag poetsen en schoonmaken is geen optie. Zeker niet met kinderen. Daarbij is het materiaal niet krasbestendig dus moet je en voorzichtig zijn met schoonmaken en alleen zachte schoonmaakmiddelen gebruiken zoals groene zeep. Na gebruik altijd even afdrogen met een droge doek.

De volgende schoonmaakproducten worden sterk afgeraden om zwart sanitair mee schoon te maken:

– Azijnzuur
– Zoutzuur
– Chloor
– Fosforzuur
– Andere agressieve schoonmaakmiddelen

Geen wonder dus dat bij de aanschaf van zwart sanitair vaak wordt gekozen om ook direct een waterontharder aan te schaffen. Een (echte) waterontharder haalt 100% kalk uit het water dus u zult geen kalkvlekken meer op uw sanitair zien. De vraag zou dus niet moeten zijn ‘Hoe kan ik kalkvlekken op mijn zwarte sanitair verwijderen?‘ maar ‘Hoe kan ik kalkvlekken op mijn zwarte sanitair voorkomen?‘. Nou heel eenvoudig dus: je voorkomt kalkvlekken op je zwarte kranen met een waterontharder.

Kiezen voor zwart sanitair is kiezen voor een waterontharder

Met een waterontharder heeft u dus kalkvrij water wat ook nog eens tot voordeel heeft dat je hierdoor minder shampoo en schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken, wat ook weer ten goede komt aan je zwarte sanitair. Kies je voor zwart sanitair dan zou je in feite ook moeten kiezen voor een waterontharder. Hou daar dus bij de aanschaf ook rekening in uw budget.

kalk zwarte kranen verwijderen

Geen kalkvlekken meer met een waterontharder

Waterontharders worden snel populair in Nederland. Boilers en CV-ketels die gevuld worden met kalkvrij water behouden hun oorspronkelijke prestatievermogen/rendement. Maar de grootste ergernis van kalkhoudend water is kalkvlekken op uw zwarte kranen, douchkoppen, tegels of douchewanden. Apparaten en materialen waar kalkvrij water voor wordt gebruikt, blijven blinkend schoon en verliezen geen vermogen.

Kortom, wilt u kalkaanslag verwijderen op zwarte kranen? Stop met poetsen maar voorkom het met een waterontharder. 

 

Minder gebruik van zeep en schoonmaakmiddelen

Zacht water zorgt voor een zachte huid. Voor met name vrouwen beperkt dit het gebruik van bodylotions en crèmes. Voor mannen is zacht water ideaal om zich glad en zonder irritatie te scheren. Baden en douchen met zacht water reinigt en ontspant het lichaam. Kortom, het gebruik van zacht water is van belang voor een betere lichaamsverzorging. Dermatologen bevelen hierdoor het gebruik van zacht water aan. Duurzaam comfort noemen wij dat.

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!

De voordelen van een waterontharder

  • Geen last meer van kalkaanslag
  • Minder energiekosten
  • Nooit meer uw waterkoker of koffiezetapparaat ontkalken
  • Geen aanslag meer op uw glazen douchewand en ander sanitair
  • Geen kalksteen in en op uw voegen in uw badkamer
  • Wasverzachter en crèmespoeling hoeft u niet meer te gebruiken
  • Uw huid voelt zich als herboren door het zachte water

Gebruik van dure en milieuonvriendelijke anti-kalk middelen is voorbij.

Nog meer ontkalkingstips?

Wat voor uw zwarte sanitair geldt, geldt voor heel apparaten in uw huis. Kijk hieronder over nog meer tips over ontkalken.

Hoe ontkalk ik een waterkoker?
Senseo apparaat ontkalken
Nespresso apparaat ontkalken
Hoe ontkalk ik de douchekop?
Kalk verwijderen douchcabine
Voorkom kalkaanslag in de badkamer
Harde straal regendouche
Kalk in de wc pot verwijderen

 

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!