Kalkaanslag in uw badkamer voorkomen

Home » Voordelen » Voorkom kalkaanslag in uw badkamer

Heerlijk opfrissen onder de douche of in bad, we houden er allemaal van. Het vervelende is alleen de kalkaanslag die door hard water in de badkamer achterblijft op de vloertegels, de wasbak en het glas van uw douchecabine. Het enige dat helpt is na gebruik de badkamer goed droogmaken. Er zullen alleen altijd plekken overblijven die moeilijk te bereiken of te drogen zijn en waar kalk zich toch ophoopt, zoals in de doucheslang of in en op de kraan en in de voegen. Een waterontharder biedt hier uitkomst.

Nadelen kalkaanslag

Er zitten veel nadelen aan kalkaanslag die gevolgen kunnen hebben voor onderstaande punten.

  • Kalk heeft isolerende eigenschappen waarmee het warmte opneemt. De eerste drie millimeter kalkaanslag op een verwarmingselement, zoals in uw CV-ketel, zorgt voor een rendementsverlies van 15%.
  • Kalkdeeltjes in het water reageren met zeep, shampoo en andere wasmiddelen. Hierdoor is er bij een hogere waterhardheid meer van nodig. Pas nadat de kalk ‘geneutraliseerd’ is, gaan de middelen hun werk doen.
  • Kalk hecht zich aan bijna alle oppervlaktes die in contact komen met hard water. Kalkaanslag is te herkennen aan de witte vlekken die zich op glas, kranen, auto’s en servies vastzetten.

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!

Nooit meer kalkaanslag op uw glas met een waterontharder

Zacht water geeft enorm veel voordelen in uw huishouding. Zo zal met een mooiwater ontharder de levensduur van uw wasmachine, vaatwasser, koffiezetapparaat, regendouche en kranen aanzienlijk worden verlengd. Kalkaanslag is met een ontharder van mooiwater verleden tijd. Sterker nog, de bestaande aanslag verdwijnt zelfs na verloop van tijd!

Naast de waterontharders van mooiwater zijn er ook magneetontharders. Deze verwijderen de kalk niet, maar veranderen zogenaamd de eigenschappen van de kalk. Veel mensen hebben hun vraagtekens bij de werking van magneetontharders. Wij ook, we krijgen regelmatig nieuwe klanten die teleurgesteld zijn omdat hun magneetontharder niet waarmaakt wat beloofd is.

In de badkamer zorgt een waterontharder voor:

  • Geen kalkaanslag in de douchekop, op de kranen, in bad, op het glas van de douchecabine en op de vloertegels doordat een waterontharder zorgt voor kalkvrij water.
  • Chemische schoonmaakmiddelen zijn niet meer nodig
  • Uw badkamer kunt u zonder te drogen achterlaten. Het opdrogende water zorgt niet meer voor kalkaanslag op bijvoorbeeld uw badkamertegels en het verouderen van de voegen
  • Soepeler haar door het zachte water
  • Verzachten van huidproblemen als eczeem en psoriasis

Kortom nooit meer kalkaanslag in uw badkamer in uw bestaande of nieuwbouw huis.

 

Nog meer ontkalkingstips?

Wat voor uw badkamer geldt, geldt ook voor heel veel apparaten in uw huis. Kijk hieronder over nog meer tips over ontkalken.

Waterkoker ontkalken
Senseo apparaat ontkalken
Zwarte kranen schoonmaken
Douchekop ontkalken
Tips regendouche
Kalk in de wc pot verwijderen