Kalkaanslag in uw badkamer voorkomen

Heerlijk opfrissen onder de douche of in bad, we houden er allemaal van. Het vervelende is alleen de kalkaanslag die door hard water in de badkamer achterblijft op de vloertegels, de wasbak en uw douchecabine. Het enige dat helpt is goed de badkamer droogmaken na gebruik. Er zullen alleen altijd plekken overblijven die moeilijk te bereiken of te drogen zijn en waar kalk zich toch ophoopt, zoals in de doucheslang of in en op de kraan en in de voegen. Een waterontharder biedt hier uitkomst.

Nadelen kalkaanslag

  • Kalk heeft isolerende eigenschappen waarmee het warmte opneemt. De eerste 3 mm kalkaanslag op een verwarmingselement, zoals in uw CV-ketel, zorgt voor een rendementsverlies van 15%.
  • Kalkdeeltjes in het water reageren met zeep, shampoo en andere wasmiddelen. Hierdoor is er bij een hogere waterhardheid meer van nodig. Pas nadat de kalk “geneutraliseerd is”, gaan de middelen hun eigenlijke werk doen.
  • Kalk hecht zich aan bijna alle oppervlaktes die in contact komen met hard water. Kalkaanslag is te herkennen aan de witte vlekken die zich op ramen, kranen, auto’s en servies vastzetten.
mooiwater - waterontharder
mooiwater - waterontharder

Nooit meer kalkaanslag in de badkamer met een waterontharder

Zacht water geeft enorm veel voordelen in uw huishouding. Zo zal met een mooiwater ontharder de levensduur van uw wasmachine , vaatwasser, koffiezetapparaat en kranen aanzienlijk worden verlengd. Kalkaanslag is met een mooiwater ontharder verleden tijd. Sterker nog, de bestaande aanslag verdwijnt zelfs na verloop van tijd!

In de badkamer zorgt een waterontharder voor:

  • Geen kalkaanslag op de kranen, in bad, op de douchecabine en op de vloertegels doordat een waterontharder zorgt voor kalkvrij water.
  • Chemische schoonmaakmiddelen zijn niet meer nodig
  • Uw badkamer kunt u zonder te drogen achterlaten. Het opdrogende water zorgt niet meer voor kalkaanslag op bijvoorbeeld uw badkamertegels
  • Soepeler haar door het zachte water
  • Verzachten van huidproblemen als eczeem en psoriasis