Hoe anderen mooiwater ervaren.

G.H. van Loon, Zwolle

Ik woon in een nieuwbouwwijk met alleen 2-onder-1-kappers en vrijstaande woningen. Blijkbaar typisch een doelgroep voor waterontharders want we zijn niet de enigen in de buurt die tot aanschaf overgegaan zijn. Ik had tijdens de bouw al rekening gehouden met de komst van een ontharder zodat de installatie makkelijk verliep en ik makkelijk bij het apparaat kan. Gelukkig hoeft dat niet vaak want wat mooiwater beloofde maken ze helemaal waar, door het zeer zuinig omgaan met zout hoef ik slechts 2 keer per jaar bij te vullen. Verder heb ik er sowieso geen omkijken naar, alles werkt zoals het hoort met alle voordelen die een ontharder met zich meebrengt.

Lees meer

Een van de redenen dat ik voor mooiwater gekozen heb is dat je veel gegevens bij kan houden. En aangezien ik een beetje een freak ben op dat gebied en graag weet hoe alles werkt, vind ik het prachtig dat de mooiwater ontharder allerlei gegevens bijhoudt die via de bijgeleverde afstandsbediening heel eenvoudig uit te lezen zijn. Dat doe ik ook bij mijn zonnepanelen en dat vind ik nou eenmaal leuk.

Maar uiteindelijk gaat het erom of ik tevreden ben met de voordelen die een waterontharder oplevert. Nou, daar kan ik kort over zijn, absoluut. Als vrijgezel met een drukke baan heb ik een huishoudster die zeer kritisch is maar ik had haar niet verteld dat ik een waterontharder in mijn nieuwe huis zou krijgen. Na een maand of twee zei ze bij een kopje koffie dat ze niet snapte dat het schoonmaken zo makkelijk ging en nooit lelijke strepen opleverde. Ze dacht dat het aan de nieuwe materialen zou liggen. Ik heb haar toen verteld dat de materialen niet anders waren dan in mijn oude huis maar dat ik een waterontharder had aangeschaft. Ze was gelijk overstag en ging als de financiën het toelieten ook direct een ontharder aanschaffen. Een beter bewijs van de effecten van een waterontharder lijkt me niet mogelijk.

Inklappen