Senseo ontkalken

Waarom een Senseo apparaat ontkalken?

In het leidingwater in Nederland zit standaard kalk. Afhankelijk van waar u woont in Nederland kan er veel of weinig kalk in uw leidingwater zitten. Deze kalk zorgt voor kalkaanslag wat op het verwarmingselement gaat zitten van uw Senseo apparaat. Hierdoor duurt het steeds langer voordat het Senseo apparaat uw koffie warmt krijgt. Om dit te verhelpen moet u om de zo veel tijd uw Senseo apparaat ontkalken of u schaft een waterontharder aan, dat kan ook.

 

Hoe ontkalk ik mijn Senseo apparaat?

Om uw Senseo apparaat te ontkalken heeft u kunt u speciaal Senseo ontkalkingsmiddel of maar u kunt ook gewoon schoonmaakazijn gebruiken.

Stap 1. Leng een liter water aan met schoonmaakazijn of ontkalkingsmiddel. Giet de helft hiervan in het waterreservoir van het Senseo apparaat.

Stap 2. Senseo spoelen
Doe een padhouder voor één kopje koffie in de Senseo en zet hem aan. Zet vervolgens een lege bak onder de koffietuit om het ontkalkingsmiddel op te vangen. Druk op de knop waarmee u twee koppen koffie zet. Doe dit totdat het waterreservoir leeg is. Vul vervolgens het waterreservoir opnieuw met het ontkalkingsmiddel dat u nog over heeft en spoel het apparaat nogmaals door.

Stap 3. Gooi de opvangbak leeg en herhaal het spoelproces met een padhouder voor twee koppen koffie.

Stap 4. Reinigen met schoon water.

Als u klaar bent met bovenstaande stappen dan gooit u de opvangbak weer leeg en spoelt u het waterreservoir om met schoon water. Vul het reservoir met water en plaats het terug. Druk op de knop voor twee koppen koffie om de machine door te spoelen met schoon water. Dit doet u totdat het waterreservoir leeg is. Zo verwijdert u de laatste resten van het ontkalkingsmiddel.

Senseo ontkalken

Voorkom kalkaanslag in uw Senseo apparaat

De beste manier om uw Senseo apparaat vrij te houden van kalkaanslag is natuurlijk te voorkomen dat er kalkaanslag ontstaat. Met een waterontkalker, ook wel waterontharder genoemd, heeft u geen last meer van kalkaanslag. Een waterontkalker haalt 100% kalk uit uw water. Hierdoor hoeft u uw apparaten niet meer te ontkalken en verlengt u de levensduur van deze apparaten.

Bekijk meer voordelen van een waterontharder.

 

Nog meer ontkalkingstips?

Wat voor uw Senseo apparaat geldt, geldt voor veel apparaten in uw huis zoals bijvoorbeeld ook uw Quooker. Kijk hieronder over nog meer tips over ontkalken.

Waterkoker ontkalken
Senseo apparaat ontkalken
Nespresso apparaat ontkalken
Zwarte kranen schoonmaken
Douchekop ontkalken
Kalk in de wc pot verwijderen
Tips regendouche