Hardnekkige kalk verwijderen douchecabine

Home » hardnekkige kalk verwijderen douchecabine

3 manieren (plus 1) om kalk te verwijderen van de douchewand

1. Schoonmaakazijn

2. Dikke bleek

3. Cola

Bonustip: Waterontharder

 

 1. Schoonmaakazijn
  Met schoonmaakazijn kun je kalk in je douchecabine goed verwijderen. Doe wat schoonmaakazijn in een plantenspuit en besproei de douchecabine hiermee.  Je kunt om ervoor te zorgen dat de azijn er niet afdruipt, keukenpapier tegen aanleggen zodat het schoonmaakazijn meer tijd heeft om in te werken.
 2.  Dikbleek
  Omdat de kalk er soms al te lang opzit en als het ware vastgekoekt zit, wil het er niet altijd af met schoonmaakazijn. Hierom kan een beetje dikbleek dan de oplossing zijn voor hardnekkige kalkaanslag. Doe wat dikbleek op een spons en dep het op de kalk. Laat het vervolgens een half uur inwerken en spoel het af met water. Wees hier wel voorzichtig mee want dikbleek is natuurlijk agressiever dan schoonmaakazijn.
 3. Cola 
  Een gekke suggestie misschien maar cola werkt ook. Doe wat cola op de kalkaanslag, laat het vervolgens een half uurtje inweken en spoel het met water er weer af. U zult zien dat de kalk verdwenen is.

  Bonustip: Waterontharder
  Beter nog dan achteraf verwijderen is natuurlijk te voorkomen dat er kalkaanslag in de douchecabine komt.  Met een waterontharder haal je al het kalk uit het water waardoor kalkaanslag geen kans krijgt.

Kalkaanslag komt terug in de douchecabine

Als u niets aan de oorzaak doet, blijft de kalk terugkomen in de douchecabine. Dus elke keer als u heeft gedoucht moet u na de tijd de douchewand goed drogen. En niet alleen u maar ook uw huisgenoten, anders blijft de kalkaanslag nog steeds terugkomen. Maar dit helemaal voorkomen gaat u niet lukken zolang u kalk in het leidingwater heeft.

Wat is dus de beste oplossing voor de hardnekkige kalkaanslag in uw douchecabine? Zorg ervoor dat u kalkvrij water krijgt. Dit kan met een waterontharder. Want een waterontharder haalt 100% kalk uit uw leidingwater. Hierdoor kan er dus geen kalkaanslag meer ontstaan.

 

douchecabine hardnekkige kalk verwijderen

Kalk douchewand

Het leidingwater in Nederland is hard. Dit houdt in dat het water doorgaans veel kalkdeeltjes bevat. Door te douchen met hard water ontstaat er op den duur kalkaanslag op uw douchewand. Met intensief schoonmaken is dit schoon te maken (zie voor tips hierboven).

Maar gelukkig is deze kalkaanslag op de douchewand te voorkomen met een waterontkalker, ook wel waterontharder genoemd. Dus met een ontkalker heeft u geen last meer van kalk op uw douchedeur.

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure

Hardnekkige kalk douchecabine verwijderen

Wie doucht met hard water krijgt dus vroeg of laat te maken met hardnekkige kalkaanslag. Daarom is het noodzakelijk om regelmatig de kalk op uw douchewand te verwijderen. Dus om uzelf tijd en moeite te besparen, kunt u daarom investeren in een waterontharder. Want een waterontharder verwijdert zelf de kalk uit het water bij u thuis. Hierdoor verandert hard water in kalkvrij water, ook wel zacht water genoemd.

Een waterontharder brengt diverse voordelen met zich mee:

 • Geen last meer van vervelende kalkaanslag
 • Het ontkalken van uw douchekop is niet langer noodzakelijk
 • Bespaar tot € 500,- per jaar op apparatuur, schoonmaakmiddelen en stookkosten
 • Voorkom een droge huid door hard water
 • Zacht en gezond haar

Een waterontharder wordt aan de hoofdwaterleiding gekoppeld, zodat u in het gehele huis kunt genieten van de voordelen van kalkvrij water. Zo gaan andere apparaten, zoals waterkokers, vaatwassers en wasmachines veel langer mee. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die een waterontharder met zich meebrengt? Lees meer op onze pagina over waterontharders.

waterontharder

Douchen met zacht water

Douchen met kalkvrij water heeft meer voordelen. Naast dat uw douchedeur vrij blijft van hardnekkige kalkaanslag is douchen met zacht water ook goed voor huid en haar.

Zie ook: Waterontharder goed voor huid en haar

 

Nog meer ontkalkingstips?

Wat voor uw douchecabine geldt, geldt voor heel apparaten in uw huis. Kijk hieronder over nog meer tips over ontkalken.

Waterkoker ontkalken schoonmaakazijn
Senseo apparaat ontkalken
Zwarte kranen schoonmaken
Voorkom kalkaanslag in de badkamer
Tips regendouche

Meer informatie

Wilt u meer weten over waterontharders? Neem contact met ons op via 085 060 4470. Via onze webshop kunt u diverse modellen waterontharders bekijken of direct een waterontharder kopen.

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!