Home » Feiten en fabels » Huidproblemen door hard water

Huidproblemen door hard water

Een waterontharder kan uw huidproblemen verminderen

Mensen met huidproblemen zoals eczeem en psoriasis, kunnen baat hebben bij een waterontkalker. Het is niet voor niets dat veel van deze mensen een waterontharder kopen. De kalkdeeltjes in hard water zijn een van de oorzaken waarom de huid uitdroogt tijdens en na het douchen en badderen. Door een waterontharder te installeren, worden de kalkdeeltjes uit het water gehaald. Het ontkalkte water is zacht voor de huid en heeft al veel mensen met huidproblemen verlichting gebracht. Lees verder en ontdek waarom een waterontharder uw huidproblemen kan verminderen.

Waarom droogt hard water mijn huid uit?

Tijdens het douchen gaan de poriën in de huid openstaan. De kalkdeeltjes in het harde water komen in de openstaande poriën terecht en zorgen onderhuids voor irritatie en verdere uitdroging. Als u huidproblemen heeft – zoals eczeem of psoriasis – dan is het juist van groot belang dat u uw huid soepel en gehydrateerd houdt om het droge en trekkerige gevoel te minimaliseren. Daar kunt u dus geen hard water bij gebruiken.

De kalkdeeltjes zorgen er daarnaast voor dat uw shampoo en douchegel minder schuimen, omdat zeep minder goed oplost in hard water. U gebruikt hierdoor ongemerkt meer doucheschuim, waardoor er een dun laagje van zeep, kalk en vuil op uw huid achterblijft.

Ook uw kleding wordt minder goed schoon in kalkrijk water. Er is meer zeep nodig, waardoor er een laagje achterblijft op uw kleding. Uw gevoelige huid ervaart in beide gevallen irritatie, wat uw klachten verergert.

Lees ook: Waterontharder helpt tegen eczeem

Hoe kan een waterontharder mijn huidproblemen verminderen?

Ondanks dat water van levensbelang is, kan het in kalkrijke vorm voor veel problemen zorgen wanneer u huidproblemen heeft. Omdat niet alle huidproblemen hetzelfde zijn, kan het voorkomen dat u geen baat heeft bij oplossingen die anderen wél geholpen hebben. Dit heeft te maken met genetische aanleg en omgevingsfactoren.

Een waterontharder is een goede optie wanneer u al diverse ‘oplossingen’ heeft geprobeerd, maar zonder succes. De ontharder haalt de kalkdeeltjes uit het water, waardoor u overal in huis zacht water heeft. Bovengenoemde nadelen van hard water zijn dan verleden tijd. Diverse studies tonen aan dat veel mensen met huidproblemen baat hebben gehad bij het installeren van een waterontharder. De intensiteit van hun problemen werd vele malen lager; ze merkten echt dat het zachte water verschil maakte.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze waterontharders of wilt u een waterontharder kopen? Neem contact met ons op via 085 060 4470 of bestel direct een ontharder voor bij u thuis. Voor iedere gezinssituatie hebben wij een passende oplossing.