Huiduitslag waterontharder

Home » Voordelen » Huiduitslag?

Kan een waterontharder helpen om huiduitslag te verminderen? Een vraag die wij veel krijgen. Wij hebben veel klanten waarbij dankzij de waterontharder de huiduitslag of verdwenen is of in ieder geval sterk verminderd. Een waterontharder is geen geneesmiddel maar voorkomt wel de vervelende bijwerkingen van de aanwezigheid van kalk in uw leidingwater.

Huiduitslag kan verschillende oorzaken hebben.  Ze kunnen veroorzaakt worden door persoonlijke aanleg alswel omgevingsfactoren. Aan de persoonlijke aanleg kunt u natuurlijk niets veranderen maar aan de omgevingsfactoren wel!

In het leidingwater dat uw huis binnenkomt zit, afhankelijk waar u woont, in meer of mindere mate kalk. Indien dit water met uw huid in aanraking komt, schuren deze kalkdeeltjes de beschermende natuurlijke huidvetten van uw lichaam af. Dit leidt tot een droge huid bij mensen zonder huidproblemen en tot het verhevigen van de klachten bij mensen mèt huidproblemen. De huidproblemen worden dus in eerste instantie veroorzaakt doordat iemand in meer of mindere mate aanleg hiervoor heeft maar worden eigenlijk altijd versterkt door de kalk.

Waterontharder voorkomt huiduitslag

Met een waterontharder van Mooiwater haalt u de kalkdeeltjes uit het water. Deze kunnen hun schurende werking niet meer doen en uw huid blijft merkbaar zachter en dus in betere conditie. Bijna al onze klanten met huidproblemen, zoals eczeem en psoriasis, hadden binnen enkele weken een aanzienlijke verlichting van hun klachten.

Hard water droogt de huid uit en irriteert

De waterhardheid wordt bepaald door het aantal kalkdeeltjes per liter water. In sommige gebieden is het water hard (hoger dan 8dH), in andere gebieden een stuk zachter (lager dan 8dH). Van hard water is bekend dat dit de huid uitdroogt. Dat komt ten eerste door de schurende werking van de kalkdeeltjes, uw beschermende huidvetten worden als het ware weggepoetst door de kalk. Ten tweede heeft hard water meer zeep nodig om hetzelfde effect te bereiken als in zacht water. Het gevolg hiervan is dat er overtollige zeepresten op de huid en in gewassen kledingstukken achter blijven. Van zeep is bekend dat het de huid van huidpatiënten irriteert.

Eczeem is een zeer aangrijpende aandoening van de huid. Als u kampt met eczeem, weet u wat voor vervelende gevolgen dit met zich meebrengt. Veel mensen zijn helaas nog steeds op zoek naar een behandeling voor het verlichten van hun eczeem klachten. Uit een artikel van Nu.nl blijkt dat Engelse onderzoekers van de universiteit van Portsmouth hebben onderzocht wat het verband is tussen het gebruik van een waterontharder en eczeem. Wat bleek? Een waterontharder zorgde ervoor dat eczeem bij hun proefpersonen binnen enkele weken geheel verdween.

Ook dermatoloog Menno Gaastra ziet dat het gebruik van een waterontkalker bij mensen met eczeem vaak tot vermindering van de huidproblemen kan leiden. In een interview met de Volkskrant ligt hij dit toe. ‘Hoe langer en heter de douche, hoe sterker de uitdroging [van de huid]. Maar ook: hoe harder het water, hoe slechter’.

Zijn waterontharders iets voor u?

Stop kalkaanslag, bespaar op schoonmaakmiddelen en energie en verleng de levensduur van uw apparaten!

Hard water, uw huid en uw haar

Regelmatig uw haar wassen met hard water zorgt dat het haar droger wordt en lastiger te kammen is. Daarom is het ook voor uw haar beter om zacht kalkvrij water te gebruiken. Na het wassen is uw haar soepeler, schoner en het glanst beter. Het gebruik van crèmespoeling wordt overbodig.

De hierboven al genoemde dermatoloog Menno Gaastra zegt in hetzelfde interview in de Volkskrant: ‘Bij zacht water blijven er minder kalkresten aan je haren kleven, wat vaak zorgt voor zachter haar. Ook heb je minder shampoo en douchegel nodig.’

Waterontharders van mooiwater

Een waterontharder verwijdert kalk uit het water en zorgt zo voor uw lichaam en uw haar. Een ontharder beschermt uw wasmachine, vaatwasser, koffiezetapparaat en kranen tegen verkalking en bespaart schoonmaakmiddelen en energie. Duurzaam comfort noemen wij dat.