Waterontharder voor uw wasmachine

Home » Waterontharder wasmachine

Wasmachine ontkalken

Kalkaanslag ontstaat het meest bij hoge temperaturen. Als je water verhit komen door de hitte de kalkdeeltjes bij elkaar en ontstaat er kalkaanslag. Dit gaat onder meer op het verwarmingselement van de wasmachine zitten. Door de kalk op het verwarmingselement duurt het opwarmen van het water veel langer wat natuurlijk veel meer energiekosten met zich meebrengt. Op den duur kan de wasmachine zelf kapot gaan.

 

Hoe ontkalk je een wasmachine?

1. Met ontkalkingsmiddelen
Je kunt bij elke wasbeurt een ontkalkingsmiddel zoals bijvoorbeeld Calgon gebruiken. Nadeel hiervan is dat het nogal kostbaar is en je moet het elke keer gebruiken.

2. Met azijn, soda of een vaatwastablet.
Je kan de wasmachine ook ontkalken met azijn, soda of een vaatwastablet. Giet 1 liter natuurazijn in de lege wasmachine en laat op 90 graden draaien. Let op: Wasmachinefabrikanten raden echter speciale ontkalkingsmiddelen voor wasmachines aan. Volgens hen tasten azijn, soda of een vaatwastablet wasmachineonderdelen aan, zoals de rubbers.

3.  Waterontharder
Het beste is natuurlijk om kalkaanslag helemaal te voorkomen door te wassen met kalkvrij water. Je krijgt kalkvrij water met een waterontharder. 

Voordelen waterontharder voor wasmachine

Een waterontharder heeft vele voordelen voor uw wasmachine. Het harde water dat door uw wasmachine stroomt laat door de jaren heen veel kalk achter. Daardoor kost het opwarmen van het water meer energie en kunt u te maken krijgen met verstoppingen. Ook gaat uw wasgoed sneller kapot en zal na verloop van tijd niet meer zacht aanvoelen. Met een waterontharder verlengt u de levensduur van uw wasmachine én uw was.

wasmachine waterontharder

Wasmachine stinkt. Wat te doen?

Het klinkt gek maar door het gebruik van te veel zeep of wasmiddelen kan uw wasmachine gaan stinken en uw kleding niet meer fris ruiken. Hoe komt dit?

Doordat we op steeds lagere temperaturen wassen gedijen bacteriën beter en kan vetluis ontstaan. Vetluis ook wel wasluis genoemd, ontstaat door een ophoping van zeepresten, pluisjes, huidschilfers, huidvetten en haren. Hierin ontwikkelen zich bacteriën en dit gaat stinken. Je kunt de smurrie vaak in de rubbers rond het deurtje van je wasmachine. Let er dus ook op als je met kalkvrij water wast dat je minder wasmiddelen gebruikt of gaat wassen met wasmiddel voor kalkvrij water.

Hoe bestrijd je vetluis?

Wat kun je doen als je wasmachine stinkt en de was niet meer fris ruikt?

1. Gebruik minder wasmiddel.

2. Draai een lege kookwas, ook wel onderhoudswas genoemd.

3. Maak het wasmiddelbakje en de rubberen rand in de wastrommel regelmatig schoon.

4. Laat na het draaien van de wasmachine het deurtje openstaan en laat de trommel goed drogen. Hoe vochtiger de wasmachine des beter de bacteriën gedijen.

Kalk tast ook andere huishoudelijke apparaten aan

In principe tast kalk ieder apparaat aan waar water doorheen stroomt of in zit. Denk hierbij aan waterkokers, koffiezetapparaten en vaatwassers. Ook uw douchecabine, bad en leidingen hebben last van kalk. Het calcium in hard water slaat neer in uw apparaten, wat leidt tot ophoping van dit gesteente. Door een waterontharder te plaatsen op de plek waar het water uw huis binnenkomt, haalt u het kalk uit het water. Het water dat u in uw huishouden gebruikt, is dan altijd kalkvrij.

Mooiwater waterontharder

Naast het verlengen van de levensduur van uw huishoudelijke apparaten levert de aanschaf van een waterontharder ook nog eens een flinke besparing op aan schoonmaakmiddelen en reparatiekosten voor uw apparatuur: tot wel € 500,- per jaar.

Voorkom kalkaanslag in uw huishoudelijke apparatuur en bestel een mooiwater waterontharder vanaf € 990,-. U geniet van de volgende voordelen:

  •  Bespaar tot € 500,- per jaar
  • Voorkom kalkaanslag in uw apparatuur
  • Installatie al mogelijk binnen 2 weken
  • Er is een waterontharder voor ieder huishouden

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!

Een mooiwater waterontharder bespaart u veel geld

Met een waterontharder bespaart u tot wel € 500,- per jaar. Omdat de kalk uit het leidingwater gehaald wordt, voorkomt u kalkaanslag in uw huishoudelijke apparaten. Uw apparatuur gaat hierdoor vele malen langer mee en u hoeft ze minder vaak schoon te maken: met een waterontharder bespaart u op deze manier reparatie- en schoonmaakkosten. Omdat het kalk niet meer ophoopt in de leidingen, hoeft uw cv-ketel bovendien minder te stoken. Dit scheelt aanzienlijk op uw energierekening.

Kalkvrij water heeft nog veel meer voordelen, zoals een zachte huid na het douchen. Bekijk de pagina Voordelen voor alle pluspunten van een waterontharder.

Waarom heb ik een waterontharder voor mijn wasmachine nodig?

Uw wasmachine draait wekelijks diverse wassen; hoe groter uw gezin, hoe vaker de wasmachine gebruikt wordt. Iedere wasbeurt stromen liters water door de machine. Als u in uw regio hard water heeft, slaat veel kalk uit het leidingwater neer in de leidingen van en naar uw wasmachine. Dit zorgt voor verstoppingen en stukken kalk die uw was kunnen beschadigen. Kalk is namelijk een soort gesteente dat met zijn scherpe randjes uw kleding kapot kan maken.

Met een waterontharder haalt u de kalk uit het leidingwater en voorkomt u verstoppingen. Ook zal uw was aanzienlijk langer meegaan en merkbaar zachter aanvoelen. Er blijven namelijk geen ruwe kalkresten achter in uw wasmachine.

Voorkom kalkaanslag met een mooiwater waterontharder

Een waterontharder levert u niet alleen zachte was op, het zorgt ook voor:

  • Een besparing op uw energie-, schoonmaak- en reparatiekosten
  •  Een zachte huid na het douchen
  • Langere levensduur van andere huishoudelijke apparaten
  • Kalkvrije waterleidingen

Meer informatie over onze waterontharders

Wilt u meer weten over de voordelen van een mooiwater waterontharder voor uw wasmachine of andere huishoudelijke apparaten? Bekijk welke waterontharder geschikt is voor uw huishouden of neem contact met ons op via onderstaande buttons.

Nog meer ontkalkingstips?

Wat voor uw wasmachine geldt. geldt voor heel apparaten in uw huis. Kijk hieronder over nog meer tips over ontkalken.

Waterkoker ontkalken
Senseo apparaat ontkalken
Zwarte kranen schoonmaken
Douchekop ontkalken
Voorkom kalkaanslag in de badkamer
Tips regendouche

 

Zijn waterontharders iets voor jou?

Stop kalkaanslag, bespaar op schoonmaakmiddelen en energie en verleng de levensduur van je apparaten!