Wat kost een waterontharder?

Waterontharders verschillen nogal in prijs. Zijn de duurdere ook beter? De ene ontharder onthard niet beter dan de andere hoewel sommige leveranciers dit wel beweren. Zij zouden dan beschikken  over betere hars, betere spoeltechniek, etc. Meestal is dit om de mogelijke prijsverschillen tussen hun aanbod en een voordeliger aanbod te rechtvaardigen. Dit is echt onzin, net zoals bijvoorbeeld een duurdere koelkast ook niet beter koelt dan een goedkopere. Toch zijn er echt wel verschillen tussen koelkasten en zijn er ook verschillen tussen ontharders.

Waar komen deze prijsverschillen vandaan en zijn ze verklaarbaar?

De prijsverschillen kunnen verklaard worden door de volgende onderwerpen:

  • Technische verschillen
  • Formaat
  • Garantievoorwaarden
  • Kwaliteit
  • Verbruikskosten

Technische verschillen

De eenvoudigste en dus goedkoopste ontharders zijn de Tijdgestuurde waterontharders. Ze ontharden prima maar gaan regenereren na een vast tijdsinterval, bijvoorbeeld na 15 dagen. Als u dan op vakantie bent gaat het spoelen gewoon door ook al is dit helemaal niet nodig. Aangezien u ook wel eens meer dan gemiddeld water verbruikt, doordat u bijvoorbeeld ’s zomers de tuin sproeit, moet er om problemen te voorkomen altijd rekening gehouden worden met dit hoge verbruik. Dus hoewel de capaciteit van de hars meestal nog lang niet benut is gaat het systeem toch regenereren met een veel te hoog zoutverbruik tot gevolg.

Conclusie: de tijd gestuurde ontharder werkt prima, is goedkoop in aanschaf maar duur in verbruik.

Naast de Tijd gestuurde zijn er nog een paar andere typen waterontharders die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Wij leveren ontharders die Proportioneel Tijd + Volume gestuurd werken omdat deze de beste prijs/kwaliteit verhouding leveren.

Meer hierover leest u hier.

De zoutkosten bij de goedkope Tijdgestuurde ontharders zijn al gauw 2 x zo hoog (€60,-/jaar) als bij de Proportioneel Tijd + Volume gestuurde ontharders (€30,-/jaar). Dat heeft u snel terugverdiend.

Onze waterontharders zijn niet alleen het zuinigst in gebruik, ze hebben ook de beschikking over geavanceerd techniek en zijn daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Onze bypass is gepatenteerd en werkt uitermate eenvoudig. U hoeft zich nooit te controleren of het zout bijgevuld moet worden want het systeem geeft u een signaal. Al onze ontharders hebben een vakantiemodus om mogelijke bacterievorming te voorkomen, meer daarover leest u hier.

Verschil in formaat

Mooiwater heeft ontharders in diverse formaten. Van klein tot groot zijn ze allemaal in staat om uw dagelijkse verbruik aan water te ontharden. Toch adviseren we bij een hoger verbruik om een grotere ontharder te nemen. Dit heeft vooral te maken met gebruiksgemak. Een kleine koelkast doet het ook prima maar u zult wel vaak bij moeten vullen als u een groter huishouden heeft. Zo is het met ontharders ook, kleinere ontharders moeten vaker spoelen en er moet vaker zout worden bijgevuld. Een kwestie van comfort dus. Daarnaast wordt de capaciteit van een (te) kleine ontharder elke keer volledig benut en dit kan op de lange duur gevolgen hebben voor de hars.

Garantie

Wij hebben hele heldere voorwaarden. Na 2 jaar volledige fabrieksgarantie kunt u optioneel een garantie/onderhoudsabonnement afsluiten. Dit kost €48,- per jaar en daarvoor komen we elke 2 jaar langs voor een onderhoudsbeurt en bij mogelijke tussentijdse problemen komen we langs om het probleem te verhelpen. U betaalt niets voor onderdelen, voorrijkosten en arbeidstijd, alles is inclusief! Helaas is dat lang niet altijd het geval. Het kan zomaar zijn dat 10 jaar garantie bijvoorbeeld alleen slaat op de onderdelen terwijl bij calamiteiten wel de voorrijkosten en arbeidsloon betaald moet worden en dan gaat het toch nog in de papieren lopen. Gelukkig is dit niet overal het geval maar we adviseren u gewoon goed op te letten en ook de kleine lettertjes aandachtig te lezen.

Kwaliteit

Onze ontharders hebben bewezen techniek en daarom kunnen we ook 20 jaar garantie geven. Dat doen we niet zomaar. Daarnaast hebben we niet alleen de kwaliteit van het product maar ook van de dienstverlening hoog in het vaandel. We krijgen zeer hoge klantbeoordelingen en daar zijn we trots op. We hebben topproducten en komen onze afspraken na. En als er onverhoopt toch eens wat aan mankeert staan we u met raad en daad terzijde, omdat we vinden dat dat zo hoort.

Verbruikskosten

Na aanschaf heeft u natuurlijk ook nog te maken met de verbruikskosten. Deze zijn gelukkig heel beperkt en bestaan uit het zoutverbruik, extra waterverbruik en stroomverbruik. Per maand bedragen deze kosten nog geen €4,-, meer daarover leest u hier.

Prijs van waterontharders

Hoewel we dus kwalitatief hoogwaardige en geavanceerde waterontharders met lage verbruikskosten aanbieden, weten we de prijzen scherp te houden. Dat kunnen we omdat we onze ontharders rechtstreeks van de fabrikant betrekken en er geen schakels zoals groothandel tussen zitten. Daarnaast hebben we geen dure vertegenwoordigers in dienst die direct in de auto springen om te kijken of er bij een mogelijkheden zijn om een ontharder te installeren. In 99 van de 100 gevallen kan een ontharder probleemloos geïnstalleerd worden en is telefonisch overleg meer dan voldoende. Daarnaast adverteren wij niet op radio, televisie en paginagroot in kranten maar weten de klanten ons te vinden via het web en via mond-tot-mond reclame. Dat alles zorgt ervoor dat we lage organisatiekosten hebben waardoor we een scherpe prijsstelling kunnen hanteren.