Kleine waterontharder

Home » Waterontharder kopen? » Kleine waterontharder

U wilt graag een waterontharder maar vraagt zich af ‘Heb ik wel ruimte om de waterontharder ergens op een geschikte plek neer te zetten?’. Dan hebben wij de oplossing. Want Mooiwater heeft hele kleine waterontharders in haar assortiment. De kleine waterontharder past eigenlijk overal en is geschikt voor een 1- tot en met een 4-persoonshuishouden.

Wateronthader in de meterkast

De kleine waterontharder past met gemak in bijna elke meterkast. Zelfs onze grotere modellen passen door hun handige formaat vaak met gemak in uw meterkast. Zo staat de waterontharder niet in de weg en kunt er gemakkelijk bij voor het vullen van zout. Doordat de mooiwater ontharder zo zuinig is, hoeft u hem niet vaak bij te vullen, maar u moet er natuurlijk nog wel gemakkelijk bij kunnen.


Is een kleine waterontharder ook geschikt voor meerdere personen?

Het is belangrijk om te weten dat al onze waterontharders, zowel de grootste als de kleinste, kunnen altijd voldoende zacht water leveren (doorstroomcapaciteit van 45 liter per minuut). Daarbij zijn ze ook allemaal zuinig met zout. Omdat echter de capaciteit van het zoutvat verschillend is, zult u bij de keuze van een grote of kleine waterontharder er rekening mee moeten houden dat u bij een kleine waterontharder iets vaker (en niet meer!) zout moet bijvullen dan bij een grotere waterontharder.

Het kan dus raadzaam zijn om vanwege ruimtegebrek te kiezen voor een kleinere waterontharder. 

 

Onze kleine modellen ontkalkers

Mooiwater heeft de volgende kleine waterontharders in haar assortiment (kijk hier voor alle modellen). Onder de afbeelding vindt u de afmetingen van de verschillende waterontharders. 

 

Kleinste wateronthader

Comfort Mini
(1-2 personen)

Afmetingen 35x20x45 cm
Harsvolume 4 liter
Zoutvolume 12,5 kilo

Kleinste wateronthader

Comfort MiniPlus
(1 – 4 personen)

Afmetingen 35x20x45 cm
Harsvolume 6 liter
Zoutvolume 12,5 kilo

Kleine waterontharder

Excellent MiniPlus
(2 – 4 personen)

Afmetingen 35x20x45 cm
Harsvolume 6 liter
Zoutvolume 12,5 kilo

Kleine waterontharder meterkast

Excellent MiniPlus
(1 – 4 personen)

Afmetingen 35x20x45 cm
Harsvolume 6 liter
Zoutvolume 12,5 kilo

Heeft u al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!

Plaatsing van uw kleine waterontharder

De waterontharder van mooiwater wordt zo dicht mogelijk bij de watermeter aangesloten, zodat u in heel uw woning zacht water heeft. Samen met onze adviseur bepaalt u wat de beste locatie is voor de ontkalker. Door onze jarenlange ervaring vinden wij altijd een passende oplossing. Er is altijd wel een plekje om een waterontkalker te plaatsen. Doordat de mooiwater ontharder zo zuinig is, hoeft u hem niet vaak bij te vullen, maar u moet er natuurlijk nog wel gemakkelijk bij kunnen.

Op zolder bij de ketel.

In de meterkast.

In de keukenkast eventueel naast de boiler.

In de bijkeuken of in de garage.

In de kruipruimte.

Of in de kelder.