Home » Feiten en fabels » Zacht water kan huidproblemen als eczeem en psoriasis verminderen

Zacht water kan huidproblemen als eczeem en psoriasis verminderen

Wist u dat een waterontharder huidproblemen zoals eczeem en psoriasis kan verminderen? We leggen hieronder uit hoe dat kan. 

Een waterontharder zorgt voor kalkvrij water. Doordat de kalk uit het water verwijderd wordt, vindt de schurende werking van kalk op de huid niet plaats. Dit betekent helaas niet dat iedereen met huidproblemen als eczeem of psoriasis er baat bij heeft. De genoemde huidproblemen worden veroorzaakt door aanleg van patiënt en daarnaast spelen omgevingsfactoren ook een rol. Zacht water, oftewel kalkvrij water, is geen geneesmiddel maar kan wel helpen.

Veel gebruikers hebben duidelijk verschil gemerkt in de intensiteit van hun huidaandoening voor en na de aanschaf van een waterontharder. Dit wordt bevestigd door Menno Gaastra, dermatoloog bij het Huidmedisch Centrum Oosterwal in een interessant artikel in De Volkskrant.

Waterontharder kan helpen bij huidproblemen

Eczeem is een zeer aangrijpende aandoening van de huid. Als u kampt met eczeem, weet u wat voor vervelende gevolgen dit met zich meebrengt. Veel mensen zijn helaas nog steeds op zoek naar een behandeling voor het verlichten van hun eczeem klachten. Uit een artikel van Nu.nl blijkt dat Engelse onderzoekers van de universiteit van Portsmouth hebben onderzocht wat het verband is tussen het gebruik van een waterontharder en eczeem. Wat bleek? Een waterontharder zorgde ervoor dat eczeem bij hun proefpersonen binnen enkele weken geheel verdween.

Zie ook: Is bronwater gezonder dan kraanwater?