Waterfilter kalk

Home » Waterfilter kalk

Ook zo zat van al die kalkaanslag? Schoonmaken met azijn helpt maar even. Is er ook een duurzame oplossing? Jazeker! Een goed kalkfilter op de waterleiding doet wonderen. Zo hoeft u nooit meer uw douchecabine of waterkoker te ontkalken

Wat voor soort kalkfilters zijn er?

Magneten
Er zijn verschillende soorten kalkfilters voor de waterleiding. Zo heb je je de zogenaamde waterontharder magneten. Deze ontkalkers werken op magnetische basis en binden het kalk aan het water zodat het niet aan de leidingen blijft plakken. Wetenschappelijk bewijs hiervoor ontbreekt echter. En ze blijken in de praktijk ook nog steeds kalkaanslag achter te laten.

TAC
Een andere kalkfilter is er eentje die werkt op basis van spoelingstechniek, de TAC technologie (Template Assisted Crystallization). Bij deze technologie stroomt het water door een filter en hierbij worden calcium en magnesium gecombineerd tot microscopisch kleine kristallen. Ook hier blijft het kalk dus in het water zitten en blijf je last houden van de nadelen van kalk.

Waterontharder met zout
De laatste en beste oplossing is een waterfilter op basis van ionen uitwisseling. Deze waterontharders halen 100% van het aanwezige kalk uit het water. Het zijn dan ook de enige ontkalkers die echt effectief zijn tegen kalkaanslag.

Hoe werkt een waterfilter tegen kalk?

Hieronder ziet u plaatje hoe een waterfilter tegen kalk werkt.

Het komt er in het kort op neer dat het leidingwater door een vat gaat met kleine harsbolletjes. Het kalk in het leidingwater blijft aan deze bolletjes plakken. Na een tijdje zijn deze bolletjes natuurlijk verzadigd en worden deze bolletjes op een bepaald moment (’s nachts) weer schoongespoeld met pekelwater wat via de afvoer wordt afgevoerd.

waterfilter tegen kalk

Wat kost een waterfilter tegen kalk?

Hoeveel een waterfilter voor uw leidingwater kost is onder meer afhankelijk van uw waterverbruik maar ook bijvoorbeeld de beschikbare ruimte die u heeft om de waterontharder te plaatsen.

Kijk op waterontharder kopen om te zien welke waterfilter bij uw situatie past.

waterontharder

Weten hoeveel kalk er in uw leidingwater zit?

Niet overal in Nederland zit evenveel kalk in het drinkwater. Drinkwaterbedrijven maken gebruik van verschillende bronnen. Als u wilt weten hoeveel kalk er in uw leidingwater zit? Kijk dan op de pagina: Waterhardheid in Nederland

U kunt de waterhardheid (hoeveelheid kalk in uw leidingwater) ook zelf meten. In onze webshop is een waterhardheid testje te verkrijgen waarmee u zelf kunt meten hoeveel kalk er in het water zit.

Waarom kalkfilter voor uw waterleiding?

Een waterontharder is wel een flinke investering maar u bespaart ook veel. Zo gaat het rendement en de levensduur van uw CV-ketel of warmtepomp omhoog. U hoeft minder zeep en schoonmaakmiddelen te gebruiken. Daarnaast blijft uw sanitair langer mooi. En bovenal is een waterontharder beter voor uw haar en uw huid.

Lees ook: ‘De top 5 redenen om een waterontharder te kopen

Nooit meer ontkalken

Met een anti-kalk waterfiltersysteem, ook wel waterontharder of ontkalker genoemd, hoeft u dus nooit meer te ontkalken. Het enige wat u hoeft te doen is één keer in de twee tot drie maanden zout bijvullen. 

 

Kalk verwijderen

Er zijn verschillende manier om kalk te verwijderen. Zo kunt u ontkalken met schoonmaakazijn, met citroen of met de ouderwetse antikalk tabletten. Maar het beste natuurlijk is om te voorkomen dat je überhaupt kalk in uw leidingwater krijgt. Dit kan met een waterontharder.

Kijk voor nog meer antikalk tips:

 Senseo apparaat ontkalken
 Zwarte kranen schoonmaken
 Douchekop ontkalken
 Voorkom kalkaanslag in de badkamer
 Tips regendouche

 

Telefonisch contact over antikalk systemen?

Wilt u meer informatie over onze anti-kalk oplossingen? U kunt ons op werkdagen altijd bellen voor meer informatie. Ons nummer is 085-0604470. U kunt ook ons contact formulier invullen en natuurlijk een vrijblijvende offerte aanvragen. 

Heeft u al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!