Werkt een waterontharder magneet?

Home » Werkt een waterontharder magneet?

Vaak wordt aan ons de vraag gesteld ‘Werkt een waterontharder magneet?’. Nu verkopen wij natuurlijk echte waterontharders dus misschien zijn wij niet geheel onafhankelijk maar wij vervangen wel veel magneet waterontharder zoals de Amfa4000 of Big Green voor echte waterontharders. Daarnaast hebben het tv-programma Kassa en de Consumentenbond aandacht besteed aan deze waterontharders. Wat zeggen zij?

100% kalkvrij water

Omdat mensen nog steeds kalkaanslag ervaren ruilen ze hun goedkopere magneet ontkalker in voor een echte ontkalker. Dit is natuurlijk niet voor niets want na installatie van een magneet ontharder zien mensen nog steeds kalkaanslag en het is ook gewoon te meten met een simpel testje.

 

Wat is het verschil tussen een magneet ontharder zoals de Amfa4000 en een waterontharder met zout?

Zout

De waterontharders van mooiwater werken op basis van ionenuitwisseling. Oftewel er wordt door middel van zout kalk uit het water gehaald (stukje scheikunde: Ca2+ en Mg2+ worden uitgewisseld tegen Na+). Er bevindt zich na het ontkalken dus geen enkel spoor van kalk meer in het water. Oftewel uw hele huis is kalkvrij!

Kijk hier hoe een ‘echte’ waterontharder werkt.

Magneet

De ontkalkers die werken op magnetische basis (zoals de Amfa4000 of Big Green) zouden het aanwezige kalk in het water binden aan het water zodat het niet aan de leidingen blijft plakken. Als dit al zo zou zijn (waar geen enkel wetenschappelijk bewijs voor is) dan zou dit dus hoogstens een oplossing zijn voor schone leidingen. Maar natuurlijk niet voor de kalkaanslag in uw keuken of badkamer en ook niet voor een zachtere was of minder gebruik van zeep en shampoo. De kalk wordt immers niet uit het water gehaald (dit kun je gewoon meten met een simpel testje) en dus zullen de negatieve effecten hiervan ook blijven.

De term waterontharder voor een magneet waterontharder zoals de Amfa 4000 wordt genoemd, vinden wij dan ook misleidend want het haalt 0% kalk uit het water.

Wilt u een waterontharder kopen, laat u dan goed voorlichten en niet oplichten.

werkt een magneet waterontharder

Kassa waterontharder

Er wordt ons weleens gevraagd of er weleens onderzoek is gedaan of de magneet wateronderharder werkt of niet. Er zijn meerdere internationale onderzoeker geweest (voor de geïnteresseerde lees hier een onderzoek van Timothy Keister) daarnaast hebben onder meer het tv-programma Kassa en de Consumentenbond hier uitvoerig over bericht. Ze komen allemaal tot dezelfde conclusie: er wordt geen kalk uit het water gehaald en dus heb je er nog steeds last van.

Onderzoek magneet ontkalker

De makkelijkste manier om er achter te komen of een magneet ontkalker, zoals de Amfa4000 of Big Green, werkt is om even te testen. Er zijn verschillende testjes op de markt beschikbaar. Er is ook een testset beschikbaar in onze webshop. Met deze test kunt u zo zien of er nog kalk in uw leidingwater zit of niet. U zult zien met een ‘echte’ ontharder haalt u 100% kalk uit het leidingwater en met een magnetische waterontharder blijft de waterhardheid hetzelfde.

Werkt een magneet waterontharder?

Omdat een magneet waterontharder geen kalk uit het water haalt en u dus nog steeds de negatieve effecten hiervan zult ervaren, leveren wij dus geen magneet ontkalkers. Een waterontharder magneet is onzin.

Met onze mooiwater ontharders garanderen wij 100% kalkvrij water vandaar ook dat wij bij de levering van onze waterontharders een gratis testsetje meegeven zodat u gedurende het gebruik van uw waterontharder altijd kunt testen of u kalkvrij water heeft.

Wilt u toch een waterontharder magneet en vindt u het geen onzin, koop dan is ons advies: koop dan in ieder geval de goedkoopste magneet. Deze werkt ook niet maar het bespaart u wel geld. 

Zie ook: Wat is een ontkalker?

 

 

Telefonisch contact?

U kunt ons op werkdagen altijd bellen voor meer informatie. Ons nummer is 085-0604470. 

Heeft u al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!