Home » Feiten en fabels » Antikalk apparaat

Antikalk apparaat

Bent u moe van alle kalkaanslag in uw badkamer, keuken of in uw waterkoker? Met het antikalk apparaat van Mooiwater heeft u kalkvrijwater in het hele huis. Het is de oplossing tegen kalkaanslag. U hoeft dus niet meer aan de slag met schoonmaakazijn of andere anti kalk middelen.

Anti kalk

Het antikalk systeem (ook wel waterontharder of ontkalker genoemd) zorgt ervoor dat de aanwezige kalk die via uw waterleiding uw huis binnenkomt, door de ontharder wordt tegengehouden. Deze ontharder houdt het kalk via (kunst) hars tegen. Het anti kalk apparaat is compact en past in de meeste gevallen gewoon in uw meterkast. U heeft er geen omkijken naar, behalve dat u eens in de paar maanden zout moet bijvullen (als de hars verzadigd is).

In tegenstelling tot een antikalk magneet zorgt het Mooiwater antikalk systeem wel dat de kalk 100% meetbaar uit uw leidingwater verdwijnt.

Kijk ook bij: ‘Welke waterontharders zijn er en wat kosten ze

Geen kalkaanslag meer

De kalk in uw leidingwater zorgt ervoor dat er kalkaanslag ontstaat in uw badkamer of keuken. Maar dat is alleen de aanslag die u ziet. Ook op de verwarmingselementen van uw CV, waterpomp of wasmachine ontstaat snel kalkaanslag. Dit gaat zich steeds meer ophopen waardoor het rendement naar beneden gaat en op den duur de apparatuur kapot gaat.

Met een antikalk systeem heeft u geen hard- maar zacht water. Met zacht water (kalkvrij water) heeft u deze problemen niet. Daarnaast heeft zacht water nog veel meer voordelen zoals dat het beter is voor uw huid, u hoeft minder zeep en schoonmaakmiddelen te gebruiken en het scheelt u natuurlijk veel tijd.

Kijk ook eens op ‘De voordelen van zacht water’.

Antikalk

Hoeveel kalk zit in uw leidingwater?

De waterhardheid in Nederland wordt uitgedrukt in Duitse graden (°dH). Het geeft weer hoeveel kalk in uw leidingwater zit. Zo zit bij 1°dH 17,8 gram kalk per 1000 liter water in het water. Bij een gemiddelde waterhardheid van 8°dH en een waterverbruik van 150m3 op jaarbasis, krijgt u daarmee elke twee weken één kilogram kalk in uw leidingen. Dus hoe hoger de °dH, hoe meer kalk er in het water zit.

Niet overal in Nederland zit evenveel kalk in het water. Wilt u weten hoeveel kalk in uw leidingwater zit? Kijk dan op onze waterhardheidpagina.

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure

Nog meer ontkalkingstips

Wilt u nog meer ontkalkingstips? Hieronder hebben we nog een paar handige links met tips over ontkalken.

 Hoe ontkalk ik een waterkoker?
 Senseo apparaat ontkalken
 Hoe ontkalk ik de douchekop?
 Voorkom kalkaanslag in de badkamer
 Harde straal regendouche
Quooker ontkalken
Kalk verwijderen douchecabine

Antikalk advies

Wilt u advies of ons antikalk systeem? Wij zijn te bereiken vul het contactformulier in of bel ons op werkdagen via 085 060 44 70.

Een offerte aanvragen kan ook heel eenvoudig. In deze offerte staat naast de prijzen een duidelijke omschrijving van ons antikalk systeem.