Waterontharder voor uw Quooker

Home » Waterontharder Quooker

Kalk verwijderen uit uw Quooker is een lastige klus. Vaak moet er een vakman aan te pas komen om de Quooker te reinigen. Een waterontharder voor uw Quooker is dé oplossing voor kalkaanslag in uw woning. Een waterontharder haalt kalk uit het leidingwater en zorgt ervoor dat uw leidingen en Quooker kalkvrij blijven. Daarnaast smaakt onthard water veel beter. Een waterontharder biedt ook vele voordelen voor andere apparaten in uw woning, waardoor u jaarlijks tot wel € 500,- bespaart. De investering heeft u al binnen 2 jaar terugverdiend.

Quooker schoonmaken

Schoonmaken Quooker in 3 stappen

Je kunt een Quooker kraan niet zo maar schoonmaken met schoonmaakmiddelen. Hieronder de drie stappen die Quooker zelf adviseert.

Stap 1. Spuit een beetje glasreiniger op een vochtige doek (niet direct op de kraan)

Stap 2. Neem de kraan hiermee af

Stap 3. Droog de kraan goed

 

Kijk voor meer schoonmaakinstructies op de website van Quooker

Belangrijk!

Droog de kraan goed want dit voorkomt kalkvlekken (tenzij je natuurlijk een waterontharder hebt)
Je kunt de kraan het beste schoonmaken door het drogen van de kraan na gebruik. Dit voorkomt kalkvlekken.

Gebruik geen andere schoonmaakmiddelen zoals bijvoorbeeld antikalk, schuurmiddelen en azijn. Ook schuursponsjes niet gebruiken want deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan aantasten.

Voordelen van een waterontharder voor uw Quooker

Het gebeurt regelmatig dat kalk de keramische delen van kranen aantast. Ook bij nieuwe woningen komt dit regelmatig voor. U heeft net een nieuwe keuken en dure kranen aangeschaft, maar na enkele jaren zitten de kranen vol met kalk en moeten ze vervangen worden. Kalk in de waterleiding kan voor een hoop ellende zorgen. Door een waterontharder te kopen, hebben uw Quooker en waterleidingen geen last meer van kalk.

Met een waterontharder profiteert u van deze voordelen:

  • Geen wasverzachter nodig: was blijft heerlijk zacht
  • Onthard water zorgt voor een zachte huid na het wassen
  • Huishoudelijke apparaten zoals wasmachine en Quooker gaan langer mee
  • Waterleidingen en radiatoren blijven kalkvrij
  • Aanzienlijke besparing op schoonmaak- en stookkosten

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure

Kalk tast ook andere apparaten aan

Niet alleen uw Quooker, maar ook veel andere apparaten hebben last van kalk. Door kalkaanslag moet u vaker de koffiemachine schoonmaken en bij het wassen is het nodig om wasverzachter te gebruiken. Daarnaast tast kalk de leidingen aan. Vooral radiatoren hebben hier last van: er is aanzienlijk meer energie nodig om de ruimte te verwarmen door kalk in uw radiatoren. Door een waterontharder te plaatsen, bespaart u aanzienlijk op stookkosten. U bespaart door water te ontharden tot wel € 500,- per jaar.

  • Bespaar tot € 500,- per jaar
  • Voorkom kalkaanslag met een waterontharder
  • Installatie mogelijk binnen 2 weken

U heeft al een waterontharder voor uw gehele woning vanaf € 990,-.

Aanschafkosten van waterontharder al na twee jaar terugverdiend

Door een waterontharder te plaatsen, is uw Quooker vrij van kalk. Uw kokendwaterkraan en aanrecht zullen glanzen als nieuw en u hoeft aanzienlijk minder vaak schoon te maken. U bespaart op schoonmaakkosten, maar ook op stookkosten. Doordat er minder kalk aanwezig is in uw radiatoren, kost het uw cv-ketel minder moeite om uw huis te verwarmen. Ook waterleidingen, de wasmachine en de vaatwasser zullen het minder snel begeven. Er doen verhalen de ronde over dat het schadelijk zou zijn om water helemaal kalkvrij te maken, maar dat is volstrekte onzin. Mocht u desondanks toch een beetje kalk in uw water wensen, dan is het altijd mogelijk om zelf de waterhardheid te reguleren met het mengventiel op de waterontharder.

Levering en plaatsing

Als u een offerte bij ons aanvraagt, zullen we eerst contact opnemen om te bespreken welke waterontharder het meest rendabel zal zijn voor uw situatie. Heeft u een geschikte waterontharder gevonden? Dan maken we een afspraak om de ontharder te plaatsen. Hij wordt direct op de hoofdleiding geplaatst, zodat al het leidingwater kalkvrij wordt gemaakt. Wij installeren de waterontharder binnen twee weken bij u thuis.

Vraag het onze helpdesk

Wilt u weten wat onze waterontharders kunnen betekenen voor uw Quooker? Neem contact op met onze klantenservice (085 – 060 470) of bekijk de verschillende soorten waterontharders

Hoe werkt het precies?

Een waterontharder haalt deze kalk uit uw leidingwater en voorkomt daarmee kalkafzetting.