Anti kalk 

Home » Anti kalk

Wat te doen tegen kalk, wat is het beste anti-kalk middel en hoe erg is kalkaanslag eigenlijk? Hieronder geven wij antwoord op al deze vragen.

Waarom is kalk vervelend?

Kalk in het leidingwater heeft vervelende gevolgen. De kalk gaat namelijk zitten in uw leidingen (waardoor u drukverlies heeft), in uw CV (waardoor het rendement naar beneden gaat), in uw apparatuur (waardoor deze minder lang meegaat). Tevens ziet u de vervelende kalkaanslag op uw douchewand, tegels en kranen.

Hoeveel kalk zit er in uw leidingwater?

Hoeveel kalk er in uw leidingwater zit hangt af waar u in Nederland woont. De leidingwater maatschappijen maken gebruik van verschillende bronnen.

Wilt u weten hoeveel kalk er in uw leidingwater zit? Kijk dan op de pagina: Waterhardheid in Nederland

Zelf de kalk meten?

De waterhardheid (hoeveelheid kalk in uw leidingwater) is heel eenvoudig zelf te meten. Met behulp van een waterhardheid testje kunt u zelf meten hoeveel kalk er in het water zit. De waterhardheid test kunt verkrijgen via onze webshop.

Anti kalk systeem

Er bestaan verschillende anti-kalk systemen waarvan de anti-kalk systemen die de hardheid naar 0 dH weten te brengen, de enige zijn die echt werken. Een echte waterontharder haalt het kalk fysiek uit het water met behulp van (kunst) hars.

Een waterontharder is wel een flinke investering maar hierdoor krijgt u, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een anti kalk magneet, dus wel zacht water (100% kalkvrij). Tegenover die flinke investering staan wel heel veel voordelen. Om er maar een paar te noemen: uw apparatuur zoals CV-ketels, warmtepompen, Quooker etc. langer mee gaan, u hoeft minder schoon te maken en het is beter voor huid en haar.

Lees ook: ‘De top 5 redenen om een waterontharder te kopen

Nooit meer ontkalken

Met een anti-kalk systeem, ook wel waterontharder genoemd, hoeft u dus nooit meet te ontkalken. Het enige wat u hoeft te doen is één keer in de twee tot drie maanden zout bijvullen. 

Anti kalk

 

Anti kalk oplossing

Er zijn verschillende manier om te ontkalken. Zo kun je ontkalken met schoonmaakazijn, met citroen of met de ouderwetse antikalk tabletten. Maar het beste natuurlijk is om te voorkomen dat je überhaupt kalk in je leidingwater krijgt. Dit kan met een waterontharder.

Kijk hieronder voor nog meer antikalk tips:

 Senseo apparaat ontkalken
 Zwarte kranen schoonmaken
 Douchekop ontkalken
 Voorkom kalkaanslag in de badkamer
 Tips regendouche

 

Telefonisch contact over antikalk systemen?

Wilt u meer informatie over onze anti-kalk oplossingen? U kunt ons op werkdagen altijd bellen voor meer informatie. Ons nummer is 085-0604470. U kunt ook ons contact formulier invullen en natuurlijk een vrijblijvende offerte aanvragen. 

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!