Ontkalker waterleiding

Wat is een ontkalker?

Heel simpel gezegd haalt een ontkalker genoemd, kalk uit leidingwater en hierdoor voorkomt het kalkaanslag. Een ontkalker wordt ook wel waterontharder, waterverzachter of waterfilter genoemd. Een echte ontkalker (en dan hebben we het niet over een magneet ontkalker) haalt 100% van de kalk uit het leidingwater.

water ontkalker

Hoe werkt een water ontkalker?

In essentie is een waterontkalker een simpel apparaat: het verwijdert de kalk uit uw leidingwater. Hoewel het idee simpel is, is de theorie erachter ingewikkelder. Om dit uit te leggen, is het eerst belangrijk om te bepalen wat kalk nu precies is.

Kalk is een mineraal dat aanwezig is in ons grondwater. Ons kraanwater bevat veel kalkdeeltjes, in de ene gemeente zitten er meer kalkdeeltjes in het water dan in andere gemeenten. Wanneer deze kalkdeeltjes opdrogen, ontstaat een vaste substantie. Dit noemen we kalkaanslag. Omdat kalk een groot hechtend vermogen heeft, is het zeer lastig te verwijderen. Daarbij gaat het altijd weer terugkomen als u de bron niet aanpakt.

De waterontharders van mooiwater werken op basis van ionenuitwisseling. Hierbij wordt er door middel van zout kalk uit het water gehaald. Heel eenvoudig gezegd bevindt zich na het ontkalken dus geen enkel spoor van kalk meer in uw waterleiding. Dus uw hele huis is kalkvrij!

Kijk hier hoe een ‘echte’ waterontharder werkt.

Wat kost een water ontkalker?

Wat een ontkalker kost hangt af van uw waterverbruik en welke mogelijkheden u wilt. Er zijn verschillende types waterontharder zoals met een zoutmeldingsfunctie, vakantiestand (hygiëne modus) en afneembaar display. Kijk op ‘Waterontharder kopen‘ voor de verschillende types. Maar u kunt ook direct een offerte aanvragen en wij geven u dan een vrijblijvend advies. 

Ontkalker waterleiding

Plaatsing van de ontkalker waterleiding

De ontkalker van mooiwater wordt zo dicht mogelijk bij de watermeter aangesloten, zodat u in heel uw woning zacht water heeft. Samen met onze adviseur bepaalt u wat de beste locatie is voor de ontkalker. Door onze jarenlange ervaring vinden wij altijd een passende oplossing. Er is altijd wel een plekje om een waterontharder te plaatsen mede omdat we de kleinste ontkalkers in ons assortiment hebben. Doordat de mooiwater ontharder zo zuinig is, hoeft u hem niet vaak bij te vullen, maar u moet er natuurlijk nog wel gemakkelijk bij kunnen.

De installatie van een waterontkalker neemt meestal zo’n één tot twee uur in beslag. 

Voordelen ontkalker

Een waterontkalker verwijdert kalk uit uw waterleiding en voorkomt kalkaanslag. Hierdoor gebruiken apparaten met verwarmingselementen minder energie. Daarnaast hoeft u apparaten die water gebruiken minder snel te vervangen, hoeft u minder zeep en schoonmaakmiddelen te gebruiken en is ontkalkt water goed voor uw huid en haar.

Waarom een ontkalker kopen?

Stopt kalkaanslag
Bespaart schoonmaakmiddelen en energie
Duurzaam en 100% efficient
Zacht voor huid, haar en was
De waterontharder met de beste prijs/kwaliteit verhouding
Verlengt de levensduur van huishoudelijke apparaten

Nog geen moment spijt gehad van de ontkalker van Mooiwater. Prima service en een hele goede prijs.

Wibo van Dam

Wat is hard water?

Hard water is water waar veel kalk in zit. Des te meer kalk er in uw leidingwater zit des harder we het water noemen. Met een ontkalker haalt u het kalk uit het water. U krijgt dan zoals ze dat zo mooi noemen, zacht water. Wilt u weten hoe hard het water in uw postcode gebied is?

Kijk op ‘Waterhardheid per postcode‘.

Prijs ontkalker

Mooiwater is volledig transparant en laat u dan ook direct zien wat de prijzen zijn van onze waterontkalker. Doordat onze ontkalkers 100% efficiënt zijn met zout en daarnaast voordelig zijn geprijsd bieden we een A-merk ontharder voor een hele goede prijs.

Als u een offerte aanvraagt krijgt u van ons een aanbieding die bij uw situatie past en zullen wij u de best passende waterontharder adviseren.

Lage maandelijkse verbruikskosten

Wij durven u te garanderen dat onze ontkalkers door de lage investering en de hoogste efficiency de beste prijst/kwaliteitsverhouding bieden in Nederland. 

Onze ontkalkers kunnen tevens aangeschaft worden op basis van huurkoop. U betaalt dan een maandelijksbedrag en na vijf jaar is de waterontharder van u.