Waterontharder zout

Home » Waterontharder kopen? » Waterontharder zout

Wat is beter een waterontharder met of zonder zout?

Een waterontharder met zout is kort gezegd beter. Het is namelijk de enige waterontharder die echt al het kalk uit het leidingwater haalt. Hierdoor ondervindt u ook geen nadelen meer van de kalkaanslag die het kalk veroorzaakt. Alle andere waterontharders (zoals bijvoorbeeld magneetontharders) proberen de kalk te neutraliseren maar het effect daarvan is minimaal.

Hoe werkt een waterontharder met zout?

Een waterontharder haalt deze kalk uit uw leidingwater en voorkomt daarmee kalkafzetting.
Het verwijderen van de aanwezige kalk gebeurt met de kunsthars in de waterontharder. Deze piepkleine keiharde bolletjes kunsthars zijn in staat kalk aan zich te binden en zo van hard water zacht water te maken. Dit doen zij door de zogenaamde ionenuitwisseling.

Na verloop van tijd zijn de kunstharsbolletjes verzadigd (zitten vol calcium- en magnesiumdeeltjes) en niet meer in staat om kalk aan zich te binden. Om dit voor te blijven moeten de harsbolletjes van tijd tot tijd gereinigd worden. Dit gebeurt door een spoeling (het zogenaamde regenereren) met zoutwater. Dit zoutwater wordt afgevoerd via de afvoer.

Het zout haalt dus niet de kalk uit uw leidingwater. Dit doet de hars binnen in de cilinder van de waterontharder.

waterontharder met zout

1. De regelunit verzorgt een optimale werking van uw systeem.
2. Via een vulopening bovenop het zoutvat kunt u het zout aanvullen.
3. Wanneer het systeem gaat spoelen, wordt het spoelwater afgevoerd via een afvoer naar het riool.
4. De overloop zorgt ervoor dat overtollig water wordt afgevoerd naar het riool.
5. Het vat in het systeem bevat harsbolletjes waaraan de kalk zich hecht.
6. Na verloop van tijd zijn de harsbolletjes verzadigd met kalk. Door spoelen met pekelwater worden de kalkdeeltjes
verwijderd en wordt de hars weer schoon.
7. De pijlen geven de stroomrichting (downfl ow) van het water.
8. In het zoutvat bevinden zich zouttabletten waarmee pekelwater wordt aangemaakt. Met dit pekelwater wordt de hars gereinigd.
9. Via een buis wordt het pekelwater opgezogen en door het harsvat gepompt om de harsbolletjes te spoelen.

Wat kost een waterontharder met zout?

Wat een waterontharder met zout kost hangt af voor welk type ontharder u gaat en welke mogelijkheden u op deontharder wilt. Dit is mede afhankleijk van uw budget en waterverbruik. Op de pagina ‘Waterontharder kopen‘ hebben wij de verschillende waterontharders met de bijbehorende prijzen voor u op een rijtje gezet.

Zie ook: Waterontharder prijzen en modellen

 

water ontkalker

Wat voor soort zout gaat er in een waterontharder?

Voor een optimale werking van een ontkalker is zuiver zout een vereiste. We leveren onthardingszout (NaCl) met een zuiverheid van minstens 99,9%. Ons zout is geschikt voor alle soorten waterontharders. Om zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te werk te gaan, leveren we het zout in herbruikbare emmers.

Gebruik nooit keukenzout in uw ontkalker. Dit zout is niet zuiver genoeg en zorgt dus voor verontreiniging. Na enige tijd gaat het klonteren en aankoeken, wat erg slecht is voor uw waterontharder. Gebruik daarom alleen hoogwaardige vacuüm zouttabletten in uw ontkalker. Het zuiverheidsgehalte van onze tabletten is altijd minimaal 99,9%. Hiermee garanderen we een zeer lange levensduur van minstens 20 jaar van uw mooiwater waterontharder. Ook voldoen we hiermee aan de Europese normen voor wateronthardingszout in huishoudens.

Het onthardingszout kunt u heel eenvoudig bestelling in onze webshop.

 

waterontharder zout

Wat is onthardingszout?

Onthardingszout, regeneratiezout of waterontharderzout reinigt de hars van waterontharders. Het zout haalt dus niet de kalk uit uw leidingwater. Dit doet de hars binnen in de cilinder van de waterontharder. Deze hars raakt langzaam verzadigd met kalkdeeltjes, doordat deze zich aan de hars binden. Het onthardingszout vormt pekelwater en wat de harscilinders dus schoon spoelt, zodat de hars de kalk weer moeiteloos uit uw water haalt.

Kwaliteitsnormen zout waterontharder

De waterontharder zouttabletten van Mooiwater hebben een erg hoge kwaliteit en de hoogste zuiverheidsgraad. Ons regeneratiezout heeft een NACl-gehalte van minstens 99,9% en voldoet aan de EN 973 Type A en DIN-19604 kwaliteitsnormen voor zout. Door de specifieke samenstelling lossen de tabletten zeer gelijkmatig op en klonteren niet. Klik hier om zouttabletten voor uw waterontharder te bestellen.

Is onthardingszout is geschikt voor menselijke consumptie?

Ons onthardingszout is juist zeer zuiver zout, ontdaan van alle mogelijke verontreinigingen en dus prima geschikt om te consumeren. Het is zout in zijn zuiverste vorm. Het is extra gezuiverd om te garanderen dat uw ontharder jarenlang zorgeloos kan functioneren zonder dat het zout verontreinigen in uw apparatuur achterlaat of gaat klonteren. Dit zou tot storingen kunnen leiden en dat willen we graag voorkomen.

Is het gebruik van zout slecht voor het milieu?

Een waterontharder is goed voor het milieu omdat een waterontharder het gebruik van wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten aanzienlijk vermindert en het gebruik van ontkalkers zelfs reduceert tot 0! Daarnaast leidt het gebruik van een ontharder tot een hoger rendement van verwarmingselementen in Quookers, waterkokers, boilers etc.

Wel is het zo dat het gebruik van een echte waterontharder zout gebruikt. Nu is zout op zich niet schadelijk voor het milieu. In een gemiddelde winter wordt er zo’n 100 miljoen kilo strooizout op straat beland en zelfs dergelijke hoeveelheden leiden niet tot milieuproblemen. Toch willen wij het zoutverbruik zoveel mogelijk beperken, dat is goed voor uw portemonnee en voor het milieu. Immers wat aan het water toegevoegd wordt moet er door het waterbedrijf ook weer uitgehaald worden. Daarom zijn onze Mooiwater ontharders de zuinigste die er bestaan. Een gemiddeld gezin gebruikt tussen de 50 en 75 kilo zout per jaar.

Milieuvriendelijk

Doordat we met statiegeld op de emmers werken sparen we ook nog eens het milieu. We vragen namelijk €4,- statiegeld om daarmee het recyclen te stimuleren. Bij een nieuwe bestelling (van minstens acht zoutemmers) ruilt u de lege emmers om voor volle en betaalt u alleen het zout. Lees ook waarom het gebruik van waterontharders duurzaam is.

Hoeveel onthardingszout heb ik nodig?

Met één emmer zout van 12,5 kg kan uw Mooiwater waterontharder minstens 25 m3 water ontharden. Dit komt overeen met 25.000 liter water. Voor een gemiddeld huishouden is dit voldoende om twee maanden lang water te ontharden. Met dit verbruik heeft u dus zes emmers per jaar nodig.

Onthardingszout bestellen

Wilt u ontharderszout bestellen? Dat kan heel eenvoudig in onze webshop. We leveren ons zout in emmers van 12,5 kg. Het gezeul met 25 kg zakken zout vinden we een te zware belasting voor u als consument en voor degene die het aflevert. De emmers zijn zodanig vorm gegeven dat ze bij het gieten diagonaal staan zodat het gemakkelijker bijvullen is.

Bij een bestelling vanaf 8 emmers betaalt u geen verzendkosten. U kunt ook de emmers op onze vestiging in Dronten (De Gouwe 49) ophalen. 

Klik hier om zout te bestellen voor uw waterontharder

 

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!