Home » Feiten en fabels » Zacht water vermindering gebruik zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen

Zorgt zacht water voor minder gebruik van zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen?

Is het echt zo dat ontkalkt water zorgt voor minder gebruik van zeep en wasmiddelen? Ja dat is inderdaad zo. Eén van de eigenschappen van kalk is dat het zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen aan zich bindt. Dit betekent dat de in het water aanwezige kalk als het ware eerst geneutraliseerd moet worden door deze middelen. Pas daarna gaan ze met hun eigenlijke doel bezig zoals het reinigen van uw haar, het schoonmaken van uw vaatwas of kleding. Hierdoor kunnen de gebruikte producten direct doen waarvoor ze bedoeld zijn en heeft u er veel minder van nodig.

Meestal gebruikt u dus slechts de helft of nog minder van wat u gewend was. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee, duurzaam comfort noemen wij dat. Dit wordt bevestigd door Menno Gaastra, dermatoloog bij het Huidmedisch Centrum Oosterwal in een interessant artikel in De Volkskrant van zaterdag 16 juni 2018 dat u hier kunt vinden.

Lees ook: Huidproblemen voorkomen door zacht water

Speciaal waspoeder en vaatwaspoeder voor zacht water

Mooiwater heeft speciaal was- en vaatwaspoeder late ontwikkelen dat geschikt is voor kalkvrij water. Deze voordelige en duurzame producten zijn te koop in de webshop van Mooiwater.