Home » Feiten en fabels » Zacht water vermindering gebruik zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen

Zacht water vermindert gebruik van zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen

Is het echt zo dat ontkalkt water zorgt voor minder gebruik van zeep en wasmiddelen? Ja dat is inderdaad zo.

Eén van de eigenschappen van kalk is dat het zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen aan zich bindt. Dit betekent dat de in het water aanwezige kalk als het ware eerst geneutraliseerd moet worden door deze middelen. Pas daarna gaan ze met hun eigenlijke doel bezig zoals het reinigen van je haar, het schoonmaken van je vaatwas of kleding. Hierdoor kunnen de gebruikte producten direct doen waarvoor ze bedoeld zijn en heb je er veel minder van nodig. Je zult dus ook zien dat als je zacht water gebruikt, het water veel sneller schuimt als je er schoonmaakmiddelen of schampoo in doet. 

Beter voor je huid

Meestal gebruik je dus slechts de helft of nog minder van wat je gewend bent. Dat is goed voor het milieu en je portemonnee, duurzaam comfort noemen wij dat. Daarnaast is het beter voor huid en haar. Dit wordt bevestigd door Menno Gaastra, dermatoloog bij het Huidmedisch Centrum Oosterwal in een interessant artikel in De Volkskrant dat je hier kunt vinden.

Lees ook: Huidproblemen voorkomen door zacht water

Minder zeep

Speciaal waspoeder en vaatwaspoeder voor zacht water

Een van de grote voordelen van een waterontharder is dat, behalve dat je vaatwasser vrij van kalk blijft, je bij het schoonmaken minder zeep hoeft te gebruiken en dus ook minder vaatwasmiddel.

Echter vaatwastabletten kun je maar in één formaat krijgen. Deze tabletten doormidden knippen of breken is lastig en een geknoei. Vandaar dat Mooiwater nu met vaatwaspoeder komt wat makkelijk te doseren is en bovendien speciaal is samengesteld voor kalkvrij water (glansspoelmiddel en zeep in één poeder zonder zout).

Mooiwater heeft tevens waspoeder laten ontwikkelen dat geschikt is voor kalkvrij water. Beide voordelige en duurzame producten zijn te koop in de webshop van Mooiwater.