Home » Feiten en fabels » Onthard water en invloed op bloeddruk

FABEL: Onthard water is slecht voor mijn bloeddruk

Feit is dat ontkalkt water meer natrium (onderdeel van zout) bevat dan hard water. Maar lees vooral even verder!

Bij het ontkalken van kraanwater wordt Natrium gebruikt. Natrium is namelijk een onderdeel van het zout (NaCl= NatriumChloride) dat gebruikt wordt om de hars te spoelen. In de volksmond wordt vaak gezegd dat iemand een zoutarm dieet heeft, maar eigenlijk is het dus een natriumarm dieet.

Bij ontharden van (de gemiddelde hardheid) 8dH naar 0dH wordt 68 milligram natrium per liter water toegevoegd. Dit is verwaarloosbaar ten opzichte van de 4000 mg Natrium die we per dag gebruiken.

Zelfs voor mensen met een natriumarm dieet (of baby’s) dus geen enkel probleem.

Gezond

Om gezond te leven hebben we ongeveer 2 liter vocht per dag nodig die we halen uit de verschillende dranken die we gedurende de dag drinken. Van die 2 liter komt misschien 1 liter in de vorm van thee, koffie of gewoon water uit de kraan. De rest nuttigen we in de vorm van frisdrank, zuivel, et cetera. Kortom, zo’n 98% van de Natrium consumptie komt uit andere voedingswaren. Dus ja, we voegen wat Natrium toe maar dit heeft een verwaarloosbaar effect.

Zie ook:

Zacht water kan huidproblemen als eczeem en psoriasis verminderen

Is bronwater gezonder dan kraanwater?

Een waterontharder helpt mensen met slaapapneu

Hoe krijg ik ontkalkt water?

Een waterontkalker verwijdert kalk uit leidingwater en voorkomt kalkaanslag. Hierdoor gebruiken apparaten met verwarmingselementen minder energie. Daarnaast hoef je apparaten die water gebruiken minder snel te vervangen, hoef je minder zeep en schoonmaakmiddelen te gebruiken en is ontkalkt water goed voor je huid en haar. Een waterontharder wordt ook wel waterontkalker, waterverzachter of waterfilter genoemd.

Een waterontkalker kopen heeft vele voordelen

Als je een waterontkalker koopt, geniet je van vele voordelen. Voor veel mensen zijn de jaarlijkse kostenbesparingen in combinatie met de zachtheid van het water doorslaggevend om over te gaan op de aanschaf van een waterontkalker van mooiwater. Naast het feit dat u minder zeep en schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken, voorkom je ook kalkaanslag op diverse apparaten. Het onttrekken van kalk aan het water zorgt ervoor dat jouw apparaten langer meegaan. Bovendien is je was zachter, droogt water op zonder strepen achter te laten en kan het huidproblemen verminderen.

Alle voordelen van een waterontharder van mooiwater:
– Bespaar tot € 500,- per jaar (zeep, waspoeder, energie en ontkalkingsmiddelen )
– Geen kalkaanslag meer op servies en apparaten
– Je apparaten zoals, wasmachine, vaatwasser, koffiezetter en Quooker gaan langer mee
– Je verbruikt minder zeep, wasmiddel en schoonmaakmiddelen
– Ramen en je auto drogen streeploos op
– Huidirritaties en huidproblemen kunnen verminderen
– Je was is na het wassen zachter

Lees meer over de voordelen van waterontkalkers.

Zijn waterontharders iets voor jou?

Stop kalkaanslag, bespaar op schoonmaakmiddelen en energie en verleng de levensduur van je apparaten!