Slaapapneu waterontharder

Home » Voordelen » Waterontharder slaapapneu

Slaapapneu

Slaapapneu is een steeds bekendere aandoening in Nederland. Bij slaapapneu stopt tijdens de slaap de adem langer dan 10 seconden. Bij mensen met enrstige slaapapneu worden soms adempauzes van 1,5 minuut gemeten. Gevolgen hiervan zijn dat men niet meer in een diepe slaap kan komen waardoor extreme vermoeidheid overdag kan ontstaan.

Om beter te kunnen slapen, gebruiken daarom veel apneupatiënten een Cpap-apparaat. Het CPAP-apparaat blaast onder druk lucht in de keel en/of neus. Hierdoor blijft de keel open en snurkt de patiënt niet meer en vinden de ademstops niet meer plaats.

Makkelijker schoonmaken CPAP

Cpap apparaten moeten regelmatig worden schoongemaakt omdat er onder meer kalk in blijft zitten. Als u gebruik maakt van een waterontharder heeft u hier dus geen last van. Hierdoor blijft er ook geen viezigheid meer kleven aan die kalk. Resultaat hiervan is dat dankzij het ontkalkte water het CPAP-apparaat veel eenvoudiger kan worden schoongemaakt.

 

Waterontharder bij CPAP apparaat

In onbehandeld leidingwater zit in meer of mindere mate kalk. Met een waterontharder van Mooiwater haalt u de kalkdeeltjes uit het water. Ervaringen van klanten van Mooiwater die ook last hebben van slaapapneu zijn dat, dankzij ontkalkt water, ze het CPAP apparaat minder hoeven schoon te maken en dat het beter werkt.

‘Een prachtig product die elke slaap apneu patiënt die ’s nachts een cpap gebruikt zou moeten hebben. De bevochtiging van de lucht werkt veel beter door het ontbreken van kalk in het water en het apparaat, de slang en het masker blijven schoon.’

T. van Duinen, klant van Mooiwater.

 

Wat is een waterontharder?

Een waterontkalker verwijdert kalk uit leidingwater en voorkomt kalkaanslag. Hierdoor gebruiken apparaten met verwarmingselementen minder energie. Daarnaast hoeft u apparaten die water gebruiken minder snel te vervangen, hoeft u minder zeep en schoonmaakmiddelen te gebruiken en is ontkalkt water goed voor uw huid en haar. Een waterontharder wordt ook wel waterontkalker, waterverzachter of waterfilter genoemd.

Een waterontkalker kopen heeft vele voordelen

Als u een waterontkalker koopt, geniet u van vele voordelen. Voor veel mensen zijn de jaarlijkse kostenbesparingen in combinatie met de zachtheid van het water doorslaggevend om over te gaan op de aanschaf van een waterontkalker van mooiwater. Naast het feit dat u minder zeep en schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken, voorkomt u ook kalkaanslag op diverse apparaten. Het onttrekken van kalk aan het water zorgt ervoor dat uw apparaten langer meegaan. Bovendien is uw was zachter, droogt water op zonder strepen achter te laten en kan het huidproblemen verminderen.

Alle voordelen van een waterontharder van mooiwater:
– Bespaar tot € 500,- per jaar (zeep, waspoeder, energie en ontkalkingsmiddelen )
– Geen kalkaanslag meer op servies en apparaten
– Uw apparaten zoals, wasmachine, vaatwasser, koffiezetter en Quooker gaan langer mee
– U verbruikt minder zeep, wasmiddel en schoonmaakmiddelen
– Ramen en uw auto drogen streeploos op
– Huidirritaties en huidproblemen kunnen verminderen
– Uw was is na het wassen zachter

Lees meer over de voordelen van waterontkalkers.

Zie ook: 

Zacht water kan huidproblemen als eczeem en psoriasis verminderen

Is bronwater gezonder dan kraanwater?

Is ontkalkt water goed voor de bloeddruk?

Zijn waterontharders iets voor jou?

Stop kalkaanslag, bespaar op schoonmaakmiddelen en energie en verleng de levensduur van je apparaten!

Hard water, uw huid en uw haar

Regelmatig uw haar wassen met hard water zorgt dat het haar droger wordt en lastiger te kammen is. Daarom is het ook voor uw haar beter om zacht kalkvrij water te gebruiken. Na het wassen is uw haar soepeler, schoner en het glanst beter. Het gebruik van crèmespoeling wordt overbodig.

De hierboven al genoemde dermatoloog Menno Gaastra zegt in hetzelfde interview in de Volkskrant: ‘Bij zacht water blijven er minder kalkresten aan je haren kleven, wat vaak zorgt voor zachter haar. Ook heb je minder shampoo en douchegel nodig.’

Waterontharders van mooiwater

Een waterontharder verwijdert kalk uit het water en zorgt zo voor uw lichaam en uw haar. Een ontharder beschermt uw wasmachine, vaatwasser, koffiezetapparaat en kranen tegen verkalking en bespaart schoonmaakmiddelen en energie. Duurzaam comfort noemen wij dat.