Zacht water in het hele huis

Home » Waterontharder kopen? » Van aanschaf tot installatie

Met de vele voordelen van waterontharder is het verrassend dat het nog steeds een van de meest onderschatte huishoudelijke apparaten is. Heden ten dagen bezit nog geen 5% van de huishoudens er een. De meeste gezinnen die een waterontharder hebben willen niet meer zonder, maar weinig spreken openlijk over hun de voordelen en verdiensten van hun apparaat.

Daarbij waar plaats je de waterontharder (in de meterkast of ergens anders?) en wat komt er kijken bij de installatie? Hieronder geven wij u een overzicht. 

Meer informatie nodig?

Download gratis een vrijblijvend de brochure!

Van aanschaf tot installatie van een waterontharder

Bij de aanschaf van een waterontharder gaat u vast niet over één nacht ijs. Na een zoektocht waarin u de verschillende systemen vergelijkt op werking, gebruikskosten, aanschafprijs, etc. hakt u de knoop door en gaat over tot aanschaf. Als u alles grondig heeft vergeleken is de kans groot dat u voor een waterontharder van mooiwater kiest. Maar wat gebeurt er daarna?

Afspraak voor plaatsing waterontharderf

 Na de aanschaf van een waterontharder bij mooiwater zal er contact met u gezocht worden voor het maken van een afspraak voor de installatie van het systeem. Meestal telefonisch en soms ter plaatse zal door een van onze medewerkers in overleg met u bepaald worden waar de waterontharder zal komen te staan. We proberen altijd zo dicht mogelijk bij de watermeter te installeren maar mocht daarvoor de ruimte ontbreken dan gaan we met u op zoek naar een goed alternatief.

Installatie

Daarna gaan wij aan de slag en vertrekken pas als de ontharder in bedrijf is. Sommige klanten vertellen ons achteraf dat ze wel een beetje opzagen tegen de installatie. Mocht u wellicht ook tegen de installatie opzien dan kunnen we u geruststellen. De installatie wordt eigenlijk altijd binnen een paar uur gerealiseerd en veroorzaakt nauwelijks tot geen overlast. Wij leveren de waterontharder werkend op en laten alles netjes achter. Als wij klaar zijn met de installatie zullen we u een korte toelichting geven over de werking en het bijbehorende informatieboekje overhandigen. Daarna is het enige dat u nog moet doen eens in de 1 tot 6 maanden zout bijvullen.

Kortom, weinig tot geen overlast bij installeren en direct genieten van zorgeloos kalkvrij mooiwater. Zo simpel is het.

Plaatsing van uw mooiwater ontharder

De waterontharder van mooiwater wordt zo dicht mogelijk bij de watermeter aangesloten, zodat u in heel uw woning zacht water heeft. Samen met onze adviseur bepaalt u wat de beste locatie is voor de ontkalker. Vaak wordt gekozen voor de meterkast als beste locatie voor de waterontharder.

Door onze jarenlange ervaring vinden wij altijd een passende oplossing. Er is altijd wel een plekje om een waterontkalker te plaatsen. Doordat de mooiwater ontharder zo zuinig is, hoeft u hem niet vaak bij te vullen, maar u moet er natuurlijk nog wel gemakkelijk bij kunnen. Daarbij heeft Mooiwater de kleinste modellen waterontharders die er in Nederland te verkrijgen zijn waardoor we de waterontharder op bijna elke plek kunnen plaatsen.

Altijd meerdere types

Als extra service nemen wij altijd bij installatie meerdere types waterontharders mee. Hierdoor kunt u zelfs tijdens de installatie nog het type kunt wijzigen mocht de waterontharder onverhoopt niet passen of u juist toch een grotere waterontharder wilt.

Op zolder bij de ketel.

In de meterkast.

In de keukenkast eventueel naast de boiler.

In de bijkeuken of in de garage.

In de kruipruimte.

In de kelder.

Heeft u al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!