Wat is de beste waterontharder?

Home » Wat is de beste waterontharder

De beste waterontharder is een ontharder van Mooiwater. Zo, klaar! Je zult wel denken: ‘’een slager die zijn eigen vlees keurt’’’. Daarom leggen wij graag uit wat het verschil is tussen een goede en de beste waterontharder. Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen waterontharders zijn er toch een aantal belangrijke verschillen waar je op moet letten. Lees gauw verder!

 

Wat is de beste waterontharder

Tijdgestuurde waterontharder

De eenvoudigste waterontharder is de tijdgestuurde ontharder met slechts één harsvat. Bij deze techniek wordt uitgegaan van een vooraf berekend gemiddeld waterverbruik. De ontkalker wordt dan ingesteld op een vaste spoelmomenten. Maar omdat je waterverbruik wisselt zal het regelmatig gebeuren dat er veel minder water wordt verbruikt dan gemiddeld, toch zal de ontkalker gaan spoelen op de ingestelde tijd. Dit type waterontharder werkt dus prima maar is zeer inefficiënt in verbruik en dus duurder in gebruikskosten.

Meer informatie nodig?

Download gratis een vrijblijvend de brochure!

Volumegestuurde waterontharder

Een volumegestuurde waterontharder meet wanneer de capaciteit volledig is opgebruikt. Wanneer de capaciteit op is zal deze automatisch het systeem spoelen. Het spoelen vindt dus plaats als er water wordt verbruikt zoals tijdens het douchen en dan heb je dus geen zacht water! Om dit probleem op te lossen hebben de meeste volumegestuurde ontharders 2 cilinders met hogere kosten tot gevolg. En bij langdurige afwezigheid, door bijvoorbeeld vakantie, wordt er nooit gespoeld wat leidt tot langdurig stilstaand water.

Traditionele tijd + volumegestuurde waterontharder

De traditionele tijd + volumegestuurde waterontharder combineert beide voorgaande technieken en maakt gebruik van één harsvat. De ontkalker meet de hoeveelheid water die nog ontkalkt moet worden. Zolang de capaciteit voldoende is om de volgende 24 uur te overbruggen, doet het systeem niks. Deze techniek is efficiënter en voordeliger dan de tijdgestuurde ontharders.

De proportionele tijd + volumegestuurde waterontharder is de beste keuze

De moderne proportionele tijd + volumegestuurde waterontharder heeft twee belangrijke voordelen: een volumemeting én efficiëntie in tijd. Daarom is hij voordelig in zowel de aanschaf als in gebruik. Daarnaast wordt de hoeveelheid zout aangepast op de werkelijke benodigde hoeveelheid. Kortom: de waterontharder met de beste prijs/kwaliteitsverhouding van dit moment!

Klik hier voor meer informatie over de verschillen in waterontharders. Benieuwd naar onze collectie aan waterontharders? Bekijk ze hier.

Heeft u al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!

Grote- of kleine waterontharder

Omdat ieder gezin een ander waterverbruik heeft hebben we bij Mooiwater verschillende modellen. Bij het aanvragen van een offerte kunnen we u een aanbieding op maat doen waarbij de waterontkalker afstemmen op uw gezinsgrootte en waterverbruik. Wij hebben bij Mooiwater zowel kleine als grote waterontharders.

Klantervaringen

Nu kunnen wij wel aangeven wat de beste waterontharder is maar nog belangrijker is natuurlijk: wat vinden klanten de beste waterontharder. Wij gaan bij Mooimater voor een 100% tevreden klant vandaar dat we iedere klant vragen wat ze van onze dienstverlening vinden. We scoren daarom ook maar liefst een 9.3 op onze klanttevredenheid.

Bekijk hier de reviews van onze klanten.

 

Juiste prijs

Als u op het internet gaat zoeken wat een waterontharder kost dan ziet u dat de prijzen nogal uiteen lopen. Maar zijn de duurste ook echt de beste? Het is goed om te weten dat de ene ontkalker niet beter onthardt dan de andere. Ze halen allemaal kalk uit het water. En dan hebben we het natuurlijk over echte waterontharders (en niet over bijvoorbeeld de magneten waarvan de werking onder meer in het consumentenprogramma KASSA en door de Consumentenbond in twijfel zijn getrokken).

Nu durven wij best te stellen dat de duurste waterontharders niet altijd de juiste keus zijn. Maar toch zit er, zoals u hier boven heeft kunnen lezen, wel degelijk verschil in waterontharders. Wat een waterontharder kost hangt af van verschillende factoren. Wij leggen u graag uit welke factoren invloed hebben op de prijs van een waterontharder. Op onze pagina ‘Wat kost een waterontharder?‘ kunt u hier alles over lezen.

 

Welk ontkalkings apparaat past bij mij?

Op de vraag welke waterontharder bij uw situatie past kan het makkelijkst beantwoord worden met een offerte aanvraag. Hierin geven wij u een advies op maat en leggen we alles duidelijk uit. Uiteraard kun u ons ook bellen en staan we u graag te woord. Ons telefoonnummer is 085 060 44 70