Wat is de beste waterontharder?

 

De beste waterontharder is een ontharder van Mooiwater. Zo, klaar! Je zult wel denken: ‘’een slager die zijn eigen vlees keurt’’’. Daarom leggen wij graag uit wat het verschil is tussen een goede waterontharder en de beste waterontharder. Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen waterontharders zijn er toch een aantal belangrijke verschillen waar je op moet letten. Lees gauw verder!

Tijdgestuurde waterontharder

De eenvoudigste waterontharder is de tijdgestuurde ontharder met slechts één harsvat. Bij deze techniek wordt uitgegaan van een vooraf berekend gemiddeld waterverbruik. De waterontharder wordt dan ingesteld op een vaste spoelmomenten. Maar omdat je waterverbruik wisselt zal het regelmatig gebeuren dat er veel minder water wordt verbruikt dan gemiddeld, toch zal de waterontharder gaan spoelen op de ingestelde tijd. Dit type waterontharder werkt dus prima maar is zeer inefficiënt in verbruik en dus duurder in gebruikskosten.

Volumegestuurde waterontharder

Een volumegestuurde waterontharder meet wanneer de capaciteit volledig is opgebruikt. Wanneer de capaciteit op is zal de waterontharder automatisch het systeem spoelen. Het spoelen vindt dus plaats als er water wordt verbruikt zoals tijdens het douchen en dan heb je dus geen zacht water! Om dit probleem op te lossen hebben de meeste volumegestuurde ontharders 2 cilinders met hogere kosten tot gevolg. En bij langdurige afwezigheid, door bijvoorbeeld vakantie, wordt er nooit gespoeld wat leidt tot langdurig stilstaand water.

Traditionele tijd + volumegestuurde waterontharder

De traditionele tijd + volumegestuurde waterontharder combineert beide voorgaande technieken en maakt gebruik van één harsvat. De waterontharder meet de hoeveelheid water die nog ontkalkt moet worden. Zolang de capaciteit voldoende is om de volgende 24 uur te overbruggen, doet het systeem niks. Deze techniek is efficiënter en voordeliger dan de tijdgestuurde ontharders.

De proportionele tijd + volumegestuurde waterontharder is de beste keuze

De moderne proportionele tijd + volumegestuurde waterontharder heeft twee belangrijke voordelen: een volumemeting én efficiëntie in tijd. Daarom is hij voordelig in zowel de aanschaf als in gebruik. Daarnaast wordt de hoeveelheid zout aangepast op de werkelijke benodigde hoeveelheid. Kortom: de waterontharder met de beste prijs/kwaliteitsverhouding van dit moment!

Klik hier voor meer informatie over de verschillen in waterontharders. Benieuwd naar onze collectie aan waterontharders? Bekijk ze hier.