Wat is de beste waterontharder?

Home » Wat is de beste waterontharder

De beste waterontharder is een ontharder van Mooiwater. Zo, klaar! Je zult wel denken: ‘’een slager die zijn eigen vlees keurt’’’. Daarom leggen wij graag uit wat het verschil is tussen een goede en de beste waterontharder.

Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen waterontharders zijn er toch een aantal belangrijke verschillen waar je op moet letten. Wilt u weten wat de beste waterontharder is? 

Let onder meer op de volgenden dingen:

– Soort waterontharder
– Prijs van de waterontharder
– Plaatsing van de waterontharder
– Type waterontharder
– Ervaringen van andere gebruikers

Hieronder leggen we veel uit. 

 

Wat is de beste waterontharder

Tijdgestuurde waterontharder

De eenvoudigste waterontharder is de tijdgestuurde ontharder met slechts één harsvat. Bij deze techniek wordt uitgegaan van een vooraf berekend gemiddeld waterverbruik. De ontkalker wordt dan ingesteld op een vaste spoelmomenten. Maar omdat je waterverbruik wisselt zal het regelmatig gebeuren dat er veel minder water wordt verbruikt dan gemiddeld, toch zal de ontkalker gaan spoelen op de ingestelde tijd. Dit type waterontharder werkt dus prima maar is zeer inefficiënt in verbruik en dus duurder in gebruikskosten.

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure

Volumegestuurde waterontharder

Een volumegestuurde waterontharder meet wanneer de capaciteit volledig is opgebruikt. Wanneer de capaciteit op is zal deze automatisch het systeem spoelen. Het spoelen vindt dus plaats als er water wordt verbruikt zoals tijdens het douchen en dan heb je dus geen zacht water! Om dit probleem op te lossen hebben de meeste volumegestuurde ontharders 2 cilinders met hogere kosten tot gevolg. En bij langdurige afwezigheid, door bijvoorbeeld vakantie, wordt er nooit gespoeld wat leidt tot langdurig stilstaand water.

Traditionele tijd + volumegestuurde waterontharder

De traditionele tijd + volumegestuurde waterontharder combineert beide voorgaande technieken en maakt gebruik van één harsvat. De ontkalker meet de hoeveelheid water die nog ontkalkt moet worden. Zolang de capaciteit voldoende is om de volgende 24 uur te overbruggen, doet het systeem niks. Deze techniek is efficiënter en voordeliger dan de tijdgestuurde ontharders.

De proportionele tijd + volumegestuurde waterontharder is de beste keuze

De moderne proportionele tijd + volumegestuurde waterontharder heeft twee belangrijke voordelen: een volumemeting én efficiëntie in tijd. Daarom is hij voordelig in zowel de aanschaf als in gebruik. Daarnaast wordt de hoeveelheid zout aangepast op de werkelijke benodigde hoeveelheid. Kortom: de waterontharder met de beste prijs/kwaliteitsverhouding van dit moment!

Klik hier voor meer informatie over de verschillen in waterontharders. Benieuwd naar onze collectie aan waterontharders? Bekijk ze hier.

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!

Grote- of kleine waterontharder?

Omdat ieder gezin een ander waterverbruik heeft hebben we bij Mooiwater verschillende modellen. Bij het aanvragen van een offerte kunnen we u een aanbieding op maat doen waarbij de waterontkalker afstemmen op uw gezinsgrootte en waterverbruik.

Bij de keuze voor een grote waterontharder speelt naast gezinsgrootte en waterverbruik ook mee of u er ruimte voor heeft. Ook de kleine waterontharders van Mooiwater kunnen een grote capaciteit aan. 

Wij hebben bij Mooiwater zowel kleine als grote waterontharders. Bij installatie nemen we verschillende types mee. Mocht onverhoopt uw gekozen type niet passen dan kunnen we er zo een ander plaatsen.

Klantervaringen ontkalkers

Nu kunnen wij wel aangeven wat de beste ontkalker is maar nog belangrijker is natuurlijk: wat vinden klanten de beste waterontharder. Wij gaan bij Mooimater voor een 100% tevreden klant vandaar dat we iedere klant vragen wat ze van onze dienstverlening vinden. We scoren daarom ook maar liefst een 9.3 op onze klanttevredenheid.

Bekijk hier de reviews van onze klanten.

Beste prijs waterontharder

Als u op het internet gaat zoeken wat een waterontharder kost dan ziet u dat de prijzen nogal uiteen lopen. Maar zijn de duurste ook echt de beste? Het is goed om te weten dat de ene ontkalker niet beter onthardt dan de andere. Ze halen allemaal kalk uit het water. En dan hebben we het natuurlijk over echte waterontharders (en niet over bijvoorbeeld de magneten waarvan de werking onder meer in het consumentenprogramma KASSA en door de Consumentenbond in twijfel zijn getrokken).

Nu durven wij best te stellen dat de duurste waterontharders niet altijd de juiste keus zijn. Maar toch zit er, zoals u hier boven heeft kunnen lezen, wel degelijk verschil in waterontharders. Wat een waterontharder kost hangt af van verschillende factoren. Wij leggen u graag uit welke factoren invloed hebben op de prijs van een waterontharder.

Op onze pagina ‘Wat kost een waterontharder?‘ kunt u hier alles over lezen.

Welke waterontharder ontkalkt het beste?

Een echte waterontharder (dus met hars) haalt 100% kalk uit uw leidingwater. Daarin zal niet veel verschil zitten tussen de verschillende ontharders. Net zoals de ene koelkast niet veel kouder zal zijn dan de andere koelkast. Verschil zit hem vooral in de verschillende opties, de kwaliteit van het materiaal, de levensduur en de service van de leverancier.

Kijk op de waterontharder-kopen pagina welke verschillende waterontharders wij aanbieden, wat de prijzen hiervan zijn en met welke opties.

Waterontharder best getest 2022

Wat is de best geteste waterontharder van 2022? Omdat er geen onafhankelijk onderzoek is van bijvoorbeeld Kieskeurig is dit lastig te zeggen. Vandaar dat wij uitgebreidt klantenonderzoekdoen. Op www.klantervaringen.nl/www.mooiwater.nl geven meer dan 600 van onze klanten hun mening. Ze geven de waterontharders van Mooiwater gemiddeld een 9,3! Daar zijn we natuurlijk best trots op.

Welk ontkalkings apparaat past bij mij?

Dus wat is de beste waterontharder? Op de vraag welke waterontharder bij uw situatie past kan het makkelijkst beantwoord worden met een offerte aanvraag. Hierin geven wij u een advies op maat en leggen we alles duidelijk uit. Uiteraard kun u ons ook bellen en staan we u graag te woord. Ons telefoonnummer is 085 060 44 70.