Een waterontharder, waarom?

Home » Waterontharder kopen? » Waarom moet ik een waterontharder?

Waarom een waterontharder?

Steeds meer mensen nemen een waterontharder in huis? Waarom eigenlijk. Een waterontharder is een flinke investering dus dan wil je er ook iets voor terug. Hieronder geven we u 3 redenen waarom u die investering van een waterontharder zeker terug gaat verdienen.

Met een waterontharder krijgt u namelijk:

1. Een mooier huis

2. Een mooiere huid

3. Een mooier milieu

 

Een mooier huis

Een waterontharder wordt ook wel ontkalker genoemd omdat het de kalk uit uw leidingwater haalt. Hierdoor heeft u dus geen last meer van kalkaanslag in uw keuken of badkamer. Maar u heeft bijvoorbeeld ook geen kalkaanslag meer op servies, glaswerk en uw overige vaatwas. Uw ramen en het tegelwerk in uw toilet, badkamer en douche drogen streeploos op zonder nawerk met zeem of reinigingsmiddelen.

Naast dat u minder tijd bent met schoonmaken blijft uw huis dus schoon en mooi.

Een mooiere huid

Kalk is een steenvorm, opgelost in water. Elke keer als u met hard water de was doet, schuren deze ruwe korreltjes de vezels van uw wasgoed kapot. Hierdoor zal kleding en ander textiel snel ruw aanvoelen en een kortere levensduur kennen. De was doen met kalkvrij water betekent ook dat er geen ruwe kalkresten zullen achterblijven in uw wasgoed. De was wordt zachter.

Zacht water kan ook huidproblemen verzachten. Huidporiën scheiden huidvetten af en vormen zo een natuurlijke bescherming van de huid. Kalkdeeltjes in leidingwater zijn klein genoeg om zich in de huidporiën te nestelen. De kalk zorgt er op deze wijze voor dat huidvetten hun werk minder goed kunnen doen. Daardoor kan uw huid uitdrogen en kunnen problemen als kloven, jeuk of een geïrriteerde huid ontstaan.

Onthard water kent deze nadelen niet. Ook u zult vanaf de eerste keer douchen met zacht water merken dat uw huid anders aanvoelt en mogelijke irritatie verdwijnt. Ook nat scheren voelt prettiger wanneer gebruik gemaakt wordt van zacht water.

Zacht water is geen geneesmiddel tegen huidproblemen zoals psoriasis of eczeem. Toch merkten al onze klanten die met deze problemen te maken hadden, binnen enkele weken nadat ze een mooiwater ontharder aangeschaft hadden, aanzienlijke verbeteringen. Sommige raakten zelfs helemaal van hun problemen af. Niet zo vreemd gezien de invloed van kalk op de huidvetten.

Een mooier milieu

Met een waterontharder bent u goed bezig voor het milieu. Een waterontharder is een duurzaam product. Door de kalkafzetting op de verwarmingselementen van cv-ketels, warmtepompen, vaatwassers, wasmachines, waterkokers etc. wordt het rendement slechter. Deze kalkafzetting werkt namelijk als een isolerende laag. Met een ontkalker heeft u daar dus geen last meer van en uw energierekening zal naar beneden gaan. 

Doordat het zachte water de reeds aanwezige kalkaanslag oplost, worden de verwarmingselementen na verloop van tijd weer kalkvrij en wordt er een aanzienlijke rendementsverbetering bereikt. Dit voordeel bedraagt al snel zo’n 10%. Rekent u maar eens uit hoeveel dat in uw situatie scheelt!

Daardat bij zacht water er geen kalk meer in het water zit kunnen de zeep en andere schoonmaakmiddelen hun volledige capaciteit inzetten voor het reinigen. Daarom leidt zacht water tot een aanzienlijk lager verbruik (tot wel 50%) van deze middelen. En dat is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. 

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!