Waarom moet ik een een waterontharder?

Home » Waterontharder kopen? » Waarom moet ik een waterontharder?

De beste redenen voor een waterontharder

Een waterontharder is een flinke investering dus de vraag Waarom moet ik een waterontharder? is een zeer terechte vraag. Hieronder geven we de redenen weer waarom u de investering van een waterontharder zeker terug gaat verdienen.

Geen kalkaanslag

Omdat uw leidingwater vrij van kalk is heeft u geen kalkaanslag meer op servies, glaswerk en uw overige vaatwas. Uw ramen en het tegelwerk in uw toilet, badkamer en douche drogen streeploos op zonder nawerk met zeem of reinigingsmiddelen.
Ook uw sanitair, voegwerk en kranen hebben geen last meer van onaangename kalkaanslag.

Doordat uw leidingen, kranen en douchekoppen schoon blijven, ervaart u geen drukverlies meer.
Uw thermostaatkranen en keramische kranen blijven soepel lopen. 

Kortom, u bent minder tijd kwijt met schoonmaken en bespaart daarnaast ook nog eens op schoonmaakmiddelen.

Duurzaam

Met een waterontharder bent u duurzaam bezig. Hard water zorgt voor kalkafzetting op de verwarmingselementen van cv-ketels, vaatwassers, wasmachines, waterkokers etc. Deze kalkafzetting werkt als een isolerende laag op deze verwarmingselementen waardoor er verlies van rendement ontstaat. Uw energierekening zal daarom aanzienlijk stijgen.

Doordat kalkvrij water de reeds aanwezig kalkaanslag oplost, zullen de verwarmingselementen na verloop van tijd weer kalkvrij zijn en wordt er een aanzienlijke rendementsverbetering bereikt. Dit voordeel bedraagt al snel zo’n 10%. Rekent u maar eens uit hoeveel dat in uw situatie scheelt!

Bij onthard water is de kalk al uit het water verdwenen en kunnen de zeep en andere schoonmaakmiddelen hun volledige capaciteit inzetten voor het reinigen. Daarom leidt zacht water tot een aanzienlijk lager verbruik van deze middelen. En dat is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Want dankzij kalkvrij water bespaart u
minimaal 50%
 op zeep en andere schoonmaakmiddelen.
Lees hier alle feiten en fabels over mooiwater waterontharders

Zacht water

Kalk is een steenvorm, opgelost in water. Elke keer als u met hard water de was doet, schuren deze ruwe korreltjes de vezels van uw wasgoed kapot. Hierdoor zal kleding en ander textiel snel ruw aanvoelen en een kortere levensduur kennen. De was doen met kalkvrij water betekent ook dat er geen ruwe kalkresten zullen achterblijven in uw wasgoed. De was wordt zachter.

Zacht water kan ook huidproblemen verzachten. Huidporiën scheiden huidvetten af en vormen zo een natuurlijke bescherming van de huid. Kalkdeeltjes in leidingwater zijn klein genoeg om zich in de huidporiën te nestelen. De kalk zorgt er op deze wijze voor dat huidvetten hun werk minder goed kunnen doen. Daardoor kan uw huid uitdrogen en kunnen problemen als kloven, jeuk of een geïrriteerde huid ontstaan.

Onthard water kent deze nadelen niet. Ook u zult vanaf de eerste keer douchen met zacht water merken dat uw huid anders aanvoelt en mogelijke irritatie verdwijnt. Ook nat scheren voelt prettiger wanneer gebruik gemaakt wordt van zacht water.

Zacht water is geen geneesmiddel tegen huidproblemen zoals psoriasis of eczeem. Toch merkten al onze klanten die met deze problemen te maken hadden, binnen enkele weken nadat ze een mooiwater ontharder aangeschaft hadden, aanzienlijke verbeteringen. Sommige raakten zelfs helemaal van hun problemen af. Niet zo vreemd gezien de invloed van kalk op de huidvetten.

Heeft u al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!