Home » Feiten en fabels » Mag een waterontharder in de meterkast?

Mag een waterontharder in de meterkast?

Een veel gestelde over waterontharders is: Mag een waterontharder in de meterkast? Het antwoord hierop is ja. Je moet uiteraard wel aan een aantal voorwaarden voldoen maar dat is logisch. Zo moet de waterontharder andere apparatuur niet in de weg zitten en moeten de installaties in de meterkast vrij toegankelijk zijn.

Onze professionele monteurs houden hier uiteraard rekening en daarbij zijn onze waterontkalkers qua afmetingen en veiligheid zo ontworpen dat ze zeer geschikt zijn om in de meterkast te zetten.

Richtlijnen voor de meterkast

Zijn er richtlijnen voor waterontharders in de meterkast? In het Bouwbesluit zijn een aantal richtlijnen terug te vinden. Zoals hierboven omschreven moeten de instanties goed bij de installaties in de meterkast kunnen. Echter valt na de oplevering de inrichting van de meterkast onder de verantwoordelijkheid van de bewoner. Je bent daar dus zelf verantwoordelijk voor en gaat zelf over de inrichting. Doordat de waterontharders van Mooiwater compact zijn en een praktische afmeting hebben zijn ze eenvoudig en veilig in de meeste meterkasten te plaatsen.

Mr. Frank Visser over de waterontharder in de meterkast

Er wordt wel eens gezegd dat de netbeheerder een waterontharder in de meterkast verbiedt. In het tv-programma ‘‘Mr. Frank Visser: wordt u al geholpen?’ op SBS6 werd gesuggereerd dat de netbeheerder een waterontharder in de meterkast verbiedt. Dit is onjuist. De betrokken netbeheerder, Westland Infra, heeft na de uitzending dan ook een rectificatie geschreven. Je kunt hier de rectificatie nalezen.

Is een waterontharder in de meterkast gevaarlijk?

Ook hier kunnen we kort over zijn. Een waterontharder in de meterkast is, mits juist geïnstalleerd, niet gevaarlijk. De kans dat een waterontharder gaat lekken is niet heel groot. Daarnaast zijn onze ontkalkers uitgerust met een overloop. De kans op lekkage is hierdoor nog kleiner geworden. Wij hebben in Nederland inmiddels duizenden waterontharders in de meterkast staan en dit is eigenlijk nooit een probleem.

  waterontharder in de meterkast

  Past de waterontharder in de meterkast?

  De water ontharders van Mooiwater zijn zeer geschikt om in de meterkast te zetten. Ze hebben ondanks een grote capaciteit een kleine afmeting. Daarnaast zijn ze qua vorm zo ontworpen dat ze er op verschillende manieren ingezet kunnen worden. Sinds dit jaar heeft Mooiwater zelfs een nieuw model, de Excellent MiniMax, die kan hangen in de meterkast.

  hangende waterontharder meterkast

   

  Heb ik een grote waterontharder nodig?

  Wij zien vaak dat mensen denken dat ze een grote waterontharder nodig hebben omdat ze veel water gebruiken. Dit hoeft niet altijd. Sterker nog, onze kleinste waterontharders kunnen het bijna altijd wel aan. Net zoals een kleine koelkast net zo goed koelt als een grote koelkast. Je moet de koelkast alleen vaker vullen. Zo geldt het ook met een kleine waterontharder. De waterontharder kan het prima aan alleen moet je vaker zout bijvullen. 

   waterontharder

   Welke types waterontharder zijn er?

   Wij bieden verschillende types waterontharders aan. Kijk hiervoor op de pagina ‘Waterontharder kopen‘ zie je de verschillende types. Je kunt ook een een vrijblijvende offerte voor een waterontharder aanvragen. In deze offerte geven wij je een aanbieding op maat die bij jouw situatie past.

   Meer informatie nodig?

   Download gratis en vrijblijvend de brochure!

    

   Download de brochure