Waterontharder eczeem

Eczeem is een zeer aangrijpende aandoening van de huid. Als u kampt met eczeem, weet u wat voor vervelende gevolgen dit met zich meebrengt. Veel mensen zijn helaas nog steeds op zoek naar een behandeling voor het verlichten van hun eczeem klachten. Uit een artikel van Nu.nl blijkt dat Engelse onderzoekers van de universiteit van Portsmouth hebben onderzocht wat het verband is tussen het gebruik van een waterontharder en eczeem. Wat bleek? Een waterontharder zorgde ervoor dat eczeem bij hun proefpersonen binnen enkele weken geheel verdween. Tal van mensen hebben ervaren wat voor positieve resultaten een waterontharder oplevert voor het bestrijden van hun eczeem.

Hard water en eczeem

Hoewel hard water niet schadelijk is voor uw gezondheid, kan het wel degelijk negatieve gevolgen hebben voor uw huid. Hard water bevat kalkdeeltjes. Hoe hard het water is, verschilt per gemeente. In het algemeen geldt dat hoe hoger de hardheid van het water is, hoe meer kalk zich in het water bevindt. Tijdens het douchen gaan de poriën openstaan, waardoor de kalkdeeltjes in de huid kunnen dringen. De huid droogt hierdoor verder uit, met alle gevolgen van dien. Bovendien zorgen de kalkdeeltjes in hard water ervoor dat zeep en shampoo minder goed oplossen. Hierdoor blijft er na het douchen of het reinigen van uw gezicht een dun laagje van zeep, kalk en vuil achter op de huid. De gevoelige, door eczeem aangetaste huid raakt hierdoor geïrriteerd en wordt droog. De klachten verergeren. Dit verklaart ook waarom u na het douchen last kan hebben van een droge, jeukende huid.

mooiwater - waterontharder

Een waterontharder voor het verminderen van eczeem

U heeft hoogstwaarschijnlijk al diverse middelen geprobeerd voor het bestrijden of verlichten van uw eczeem klachten, maar helaas zonder succes. Een waterontharder is dan een goede optie. Ook dermatoloog Menno Gaastra ziet dat het gebruik van een waterontkalker bij mensen met eczeem vaak tot vermindering van de huidproblemen kan leiden. Tijdens een interview met de Volkskrant vertelt hij dat hoe harder het water is, hoe meer de huid uitdroogt. ‘Hoe langer en heter de douche, hoe sterker de uitdroging [van de huid]. Maar ook: hoe harder het water, hoe slechter’. Een waterontharder verwijdert de kalk uit het leidingwater, waardoor kalkvrij water, oftewel zacht water, ontstaat. Zacht water is mild voor de huid en droogt de huid niet verder uit. De huidbarrière kan zich hierdoor herstellen en zodoende kunnen eczeem klachten afnemen.

Ook als u last heeft van andere huidproblemen, zoals psoriasis of een droge huid, kan een waterontharder een oplossing bieden. Naast het bestrijden van huidproblemen biedt een waterontharder ook andere voordelen, zoals het verminderen van kalkaanslag.

Waterontharder kopen en thuis installeren

Via onze webshop bestelt u online direct een zuinige waterontharder. Mooiwater levert waterontharders binnen 2 weken en kan deze, afhankelijk van uw wensen, bij u thuis installeren en instellen. We willen dat u zo lang mogelijk geniet van de voordelen van zacht water voor uw huid. Met een waterontharder van mooiwater profiteert u van 2 jaar garantie. Bovendien bieden wij onderhoudscontracten van 20 jaar aan, inclusief 2-jaarlijkse controles. Zo geniet u jarenlang zorgeloos van de voordelen die zacht water biedt.

Contact opnemen

Voor meer informatie over waterontharders neemt u contact met ons op via 085 060 4470 of stuurt u een mail naar verkoop@mooiwater.nl. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.