Wat te doen tegen droog haar?

Home » Wat te doen tegen droog haar?
Bij droog haar is er sprake van vochttekort en een gebrek aan talgvet. Vaak merkt u zelf al dat uw haar anders aanvoelt of er anders uitziet. Vooral in de wintermaanden hebben we massaal meer last van pluizig of droog haar. Maar wat helpt er tegen droog haar? En waarom wordt uw haar zo droog?

Hard water

Droog haar wordt mede veroorzaakt door de kalk in uw water en kan dus komen doordat er hard water uit uw kraan komt. De waterhardheid verschilt per regio en kunt u berekenen. Uit uw douche kan zowel hard als zacht water komen, afhankelijk waar u woont. Hard water bevat veel mineralen, omdat het langs kalksteen is gelopen en daardoor calcium en magnesium in het water meeneemt.

Slechtere werking van zeep

Hard water droogt uw haar uit, maar zorgt daarnaast voor een slechtere werking van zeep. Shampoo en conditioner werken beter wanneer u onthard water gebruikt tijdens het douchen. Ze lossen simpelweg beter op in onthard water, waardoor uw haar beter gereinigd wordt en u minder haarverzorgingsproducten hoeft te gebruiken.

Kalk in het water

De droge, wellicht gespleten haarpunten, ontstaan doordat de kalk in het harde water een verstikkend laagje op het haar vormt. Door de hoeveelheid kalk in het harde water raakt de huid en uw haar geïrriteerd en kunnen vocht en oliën niet meer goed doordringen. Kalk mengt zich tevens met de natuurlijke oliën van uw haar, waardoor het er vettig en futloos uit kan zien. Ook kunnen uw huid en uw haar ruw worden en kunt u eczeem of schilfers krijgen. De kalk laat tevens een harde witte laag achter op bijvoorbeeld kranen, de wasmachine en waterkoker. Dit komt doordat de kalkdeeltjes achterblijven wanneer het harde water verdampt. 

Waarom een waterontharder goed is voor uw haar

Een waterontharder kopen, ook wel waterontkalker of waterverzachter genoemd, is dé oplossing voor uw droge haar. Op basis van een ionenwisselaar verwijdert een waterontharder kalkdeeltjes uit het water. Doordat deze kalkdeeltjes niet meer in het water zitten, verandert het water van hard naar zacht.  Zacht water heeft als eigenschap dat het goed is voor een gezonde lichaamsverzorging. Uw lichaam ontspant beter en uw haar wordt er soepeler, schoner en glanzender van. Daarnaast zullen mannen merken dat het scheren veel minder irritatie veroorzaakt.  Een waterontharder tovert hard water om in zacht water, zorgt voor een kalkvrije douche én maakt uw haar minder droog en pluizig!