Wat is een hydrofoor?

Home » Mooiwater drukverhoger » Wat is een hydrofoor?

Een hydrofoor of hydrofoorpomp is een apparaat die de waterdruk in uw huis verhoogd. Een hydrofoor wordt ook wel een waterdrukverhoger genoemd. De drukverhoger zorgt er kortgezegd voor dat u een hardere straal water uit uw kraan of douche krijgt. Dat is toch lekker als u onder de douche staat of uw tuin aan het sproeien bent. Er zijn verschillende types hydrofoorpompen. Hieronder gaan we in op het verschil. 

wat is een hydrofoor

Wanneer heeft u een hydrofoor nodig?

In Nederland moeten watermaatschappijen een minimale waterdruk leveren van 1,5 bar. De meeste watermaatschappijen streven ernaar om minimaal 2 bar te leveren. Nu is 2 bar niet een bijzonder harde straal dus heeft u veel hoogte verschil in uw huis of zijn de leidingen niet heel voordelig aangelegd dan kunt u een veel lagere waterdruk ervaren. Met name als u bijvoorbeeld een regendouche heeft. Een hydrofoor pomp is dan de oplossing.

 Zie ook: Hoe hoog hoort de waterdruk te zijn?

hydrofoor

Welke hydrofoor pompen zijn er?

Bij Mooiwater hebben 2 verschillende types van hydrofoor pompen. Als eerste de wat duurdere Esybox Mini. Deze waterdrukverhoger houdt de waterdruk constant op het aantal bar dat u heeft ingesteld. Daarnaast hebben wij de voordelige en kleine drukverhoger, de Mooiwater Mini Booster. De Mini Booster verhoogt de inkomende waterdruk met 1,2 bar.

Beide waterdrukverhogers zijn stille drukverhogers en worden geleverd met handige ophangbeugels.

Hydrofoor pompen vergelijken

Bent u op zoek naar een hydrofoorpomp? Wij helpen u graag. Hieronder kunt u onze hydrofoorpompen vergelijken. Als u een offerte aanvraagt krijgt u meer informatie en een aanbieding op maat, inclusief installatie. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de installatie zelf te doen.

 

Meer weten over hydrofoor pompen?

Heeft u last van weinig waterdruk? Dan is een hydrofoor pomp dé oplossing. Vragen over deze waterdrukverhogers? Neem dan contact met ons op.