Wat is een hydrofoor?

Home » Mooiwater drukverhoger » Wat is een hydrofoor?

Een hydrofoor of hydrofoorpomp is een apparaat die de waterdruk in je huis verhoogt. Een hydrofoor wordt ook wel een waterdrukverhoger genoemd. De drukverhoger zorgt er kortgezegd voor dat je een hardere straal water uit je kraan of douche krijgt. Dat is toch lekker als je onder de douche staat of je tuin aan het sproeien bent. Er zijn verschillende types hydrofoorpompen. Hieronder gaan we in op het verschil.

wat is een hydrofoor

Wanneer heb je een hydrofoor nodig?

In Nederland moeten watermaatschappijen een minimale waterdruk leveren van 1,5 bar. De meeste watermaatschappijen streven ernaar om minimaal 2 bar te leveren. Nu is 2 bar niet een bijzonder harde straal dus heb je veel hoogteverschil in je huis of zijn de leidingen niet heel voordelig aangelegd dan kun je een veel lagere waterdruk ervaren. Met name als je bijvoorbeeld een regendouche hebt. Een hydrofoor pomp is dan de oplossing.

Zie ook: Hoe hoog hoort de waterdruk te zijn?

hydrofoor

Welke hydrofoor pompen zijn er?

Bij Mooiwater hebben 2 verschillende types van hydrofoor pompen. Als eerste de wat duurdere Esybox Mini. Deze waterdrukverhoger houdt de waterdruk constant op het aantal bar dat je hebt ingesteld. Daarnaast hebben wij de voordelige en kleine drukverhoger, de Mooiwater Mini Booster. De Mini Booster verhoogt de inkomende waterdruk met 1,2 bar.

Beide waterdrukverhogers zijn stille drukverhogers en worden geleverd met handige ophangbeugels.

Hydrofoor pompen vergelijken

Bent u op zoek naar een hydrofoorpomp? Wij helpen je graag. Hieronder kun je onze hydrofoorpompen vergelijken. Als je een offerte aanvraagt krijg je meer informatie en een aanbieding op maat, inclusief installatie. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de installatie zelf te doen.

 

Meer weten over hydrofoor pompen?

Heb je last van weinig waterdruk? Dan is een hydrofoorpomp dé oplossing. Vragen over deze waterdrukverhogers? Neem dan contact met ons op.