Hoe hoog hoort de waterdruk te zijn?

Home » Mooiwater drukverhoger » Hoe hoog hoort de waterdruk te zijn

Wettelijk gezien hoort de waterdruk in uw huis minimaal 1,5 bar te zijn. Hoewel de drukgarantie minimaal 1,5 bar is streven de meeste watermaatschapijen ernaar om het water minimaal met 2 bar uw huis binnen te laten lopen.

1,5 tot 2 bar is in principe voldoende om het water in uw hele huis te laten stromen. Het is echter niet een een hele harde druk. Vooral als u bijvoorbeeld een regendouche heeft.

Te lage waterdruk

De waterdruk bij u thuis wordt beïnvloed door allerlei factoren. Zo kan er bijvoorbeeld kalk in de zeefjes van de kraan zitten. Met een waterontharder kunt u dit voorkomen. Een waterontharder haalt al het kalk uit het water. Zodra de waterdruk onder de 1,0 bar is, komt er geen water meer uit de kraan. Dit moet uiteraard voorkomen worden.

Ook hoogte of de manier waarop het leidingnetwerk is aangelegd heeft invloed op de waterdruk. Indien de waterdruk niet voldoende is, bieden waterdrukverhogers de oplossing.

Te hoge waterdruk

De maximale toegestane uitgaande druk van pompstations bedraagt 6,5 bar. Komt de waterdruk boven de 5 bar uit, dan is het goed om maatregelen te nemen. Neem hiervoor contact op met een installateur of een loodgieter.

wat is normale waterdruk

Wat is een normale waterdruk?

Een normale waterdruk bij u thuis zit tussen de 2,5 – 4,0 bar in.  Vanaf 3,5 bar heeft een goede waterdruk. Het hangt ook van de hoogte af, per 10 meter verliest u 1,0 bar aan druk. 

Het hoeft niet altijd aan de watermaatschappij te liggen of een een slechte waterdruk heeft. Zo slokt een regendouche heel wat capaciteit op dat ten koste gaat van de druk bij andere tappunten. Een waterdrukverhoger is in veel gevallen dus essentieel.

waterdrukverhoger

Hoe meet ik de waterdruk in mijn huis? 

Om de waterdruk in uw huis te meten kunt het beste gebruikmaken van een waterdrukmeter. Deze waterdrukmeters, ook wel manometers genoemd, zijn te verkrijgen vanaf een tientje in elke doe-het-zelf winkel. 

Hoe verhoog ik de waterdruk in mijn huis?

Om de waterdruk in uw huis te verhogen kunt u een waterdrukverhoger aanschaffen. Een waterdrukverhoger zorgt er voor dat u overal in uw huis weer een goede druk heeft. Mooiwater biedt twee verschillende drukverhogers. Als eerste de Mooiwater Mini Booster, een compacte en relatief goedkope waterdrukverhoger die de waterdruk in uw huis verhoogd met 1,2 bar. De tweede is de Esybox Mini. Deze drukverhoger zorgt voor een constante waterdruk in uw huis tot een maximum van 5,5 bar.

Heeft u al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!

Meer weten?

Heeft u last van weinig waterdruk? Dan is een waterdrukverhoger van E.sybox dé oplossing. Vragen? Neem dan contact met ons op.