Hoe hoog hoort de waterdruk te zijn?

Home » Mooiwater drukverhoger » Hoe hoog hoort de waterdruk te zijn

Wettelijk gezien hoort de waterdruk in jouw huis minimaal 1,5 bar te zijn. Hoewel de drukgarantie minimaal 1,5 bar is streven de meeste watermaatschapijen ernaar om het water minimaal met 2 bar je huis binnen te laten lopen.

1,5 tot 2 bar is in principe voldoende om het water in je hele huis te laten stromen. Het is echter niet een een hele harde druk. Vooral als je bijvoorbeeld een regendouche hebt of de tuin flink wilt sproeien.

Te lage waterdruk

De waterdruk bij je thuis wordt beïnvloed door allerlei factoren. Zo kan er bijvoorbeeld kalk in de zeefjes van de kraan zitten. Met een waterontharder kun je dit voorkomen. Een waterontharder haalt al het kalk uit het water. Zodra de waterdruk onder de 1,0 bar is, komt er geen water meer uit de kraan. Dit moet uiteraard voorkomen worden.

Ook hoogte of de manier waarop het leidingnetwerk is aangelegd heeft invloed op de waterdruk. Indien de waterdruk niet voldoende is, bieden waterdrukverhogers de oplossing.

Te hoge waterdruk

De maximale toegestane uitgaande druk van pompstations bedraagt 6,5 bar. Komt de waterdruk boven de 5 bar uit, dan is het goed om maatregelen te nemen. Neem hiervoor contact op met een installateur of een loodgieter.

wat is normale waterdruk

Wat is een normale waterdruk?

Een normale waterdruk bij je thuis zit tussen de 2,5 – 4,0 bar in.  Vanaf 3,5 bar heb je een goede waterdruk. Het hangt ook van de hoogte af, per 10 meter verliest je 1,0 bar aan druk.

Het hoeft niet altijd aan de watermaatschappij te liggen of je een slechte waterdruk hebt. Zo slokt een regendouche heel wat capaciteit op dat ten koste gaat van de druk bij andere tappunten. Een waterdrukverhoger is in veel gevallen dus essentieel.

waterdrukverhoger

Hoe meet ik de waterdruk in mijn huis?

Om de waterdruk in je huis te meten kun je het beste gebruikmaken van een waterdrukmeter. Deze waterdrukmeters, ook wel manometers genoemd, zijn te verkrijgen vanaf een tientje in elke doe-het-zelf winkel.

Hoe verhoog ik de waterdruk in mijn huis?

Om de waterdruk in je huis te verhogen kun je een waterdrukverhoger aanschaffen. Een waterdrukverhoger zorgt er voor dat je overal in je huis weer een goede druk hebt. Mooiwater biedt twee verschillende drukverhogers. Als eerste de Mooiwater Mini Booster, een compacte en relatief goedkope waterdrukverhoger die de waterdruk in jouw huis verhoogt met 1,2 bar. De tweede is de Esybox Mini. Deze drukverhoger zorgt voor een constante waterdruk in je huis tot een maximum van 5,5 bar.

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!

Meer weten?

Heb je last van weinig waterdruk? Dan is een waterdrukverhoger dé oplossing. Vragen? Neem dan contact met ons op.