Alles wat u moet weten over waterdruk bij u thuis

Home » Mooiwater drukverhoger » Alles wat u moet weten over de waterdruk bij u thuis

Bijna ieder huishouden in Nederland is aangesloten op het waterleidingnetwerk. Om al die huishoudens te voorzien van schoon water ligt er ongeveer 120.000 kilometer waterleiding in Nederland. Het is belangrijk dat de waterdruk constant is in ieder huis. Hierbij is een minimale waterdruk van 2,0 bar gewenst. De waterdruk bij u thuis wordt beïnvloed door allerlei factoren. Indien de waterdruk niet voldoende is, bieden waterdrukverhogers (hydrofoor pomp) de oplossing. Wilt u weten welke factoren invloed hebben op uw waterdruk? Lees dan gauw verder!

Het gebruik van watertorens

Vroeger werden er watertorens gebruikt om de waterdruk constant te houden. Watertorens vingen met hun watervoorraad en druk de schommelingen op. Tegenwoordig is het gebruik van watertorens in Nederland bijna overal afgeschaft en wordt de druk geproduceerd door elektrische pompen. Deze zorgen voor voldoende druk in uw huis. Toch doen zich vaak situaties voor waarin de waterdruk als onvoldoende wordt ervaren. Zeker sinds de opkomst van regendouches is de hoeveelheid water vaak te beperkt om te kunnen genieten van een volle straal.

Zie ook: Hoe hoog moet de waterdruk zijn?

Wanneer is de waterdruk te laag?

De waterleidingmaatschappijen die in Nederland ons drinkwater verzorgen, moeten het water bij u thuis aanleveren met een minimale druk van 1,5 bar. De druk die u daadwerkelijk heeft, wordt bepaald door de druk waarmee uw waterbedrijf het water in het leidingnetwerk aanbiedt. Daarnaast is de waterdruk afhankelijk van de afstand tussen uw huis en het pompstation. Hoe groter de afstand, hoe lager de druk. Iedere meter extra levert drukverlies op. Als de druk zakt onder de 1,0 bar komt er geen water meer uit uw kraan. Dit moet voorkomen worden.

Maar als u voldoende waterdruk geleverd krijgt, kunnen de omstandigheden in uw huis er toch voor zorgen dat er bij uw tappunten weinig waterdruk is. Zo slokt een regendouche heel wat capaciteit op dat ten koste gaat van de druk bij andere tappunten. Een waterdrukverhoger is in veel gevallen dus essentieel.

drukverhoger

Watermeters en de invloed op de waterdruk

Een watermeter is een meetinstrument om de hoeveelheid water die wordt aangeboden in een pand te regelen. Watermeters zijn er in twee soorten: oude en nieuwe. Langzamerhand vervangen de waterleidingmaatschappijen de oude voor de nieuwe. U kunt zelf uitvinden of u een oude of een nieuwe watermeter heeft. De oude meters hebben de aanduiding ‘Qn’ en de nieuwe hebben de aanduiding ‘Q3’. Achter deze aanduidingen staat een getal dat duidelijk maakt hoe groot uw watermeter is. De meest voorkomende watermeter is momenteel Q3 = 2,5. Deze is gelijk aan de oude Qn = 1,5. De getallen achter de Q staan voor de volumecapaciteit die uw watermeter kan leveren.

Waterdrukverhogers van Mooiwater

De waterdruk bij u thuis wordt dus beïnvloed door allerlei factoren. Als extra waterdruk gewenst is, kunt u terecht bij mooiwater. Ons assortiment bevat de slimste waterdrukverhogers die op de markt verkrijgbaar zijn; de E.sybox (Dab) en de compacte Mini Booster. Waterdrukverhogers worden ook wel hydrafoor of hydrofoorpomp genoemd. 

 

Meer weten?

Heeft u last van weinig waterdruk? Dan zijn de waterdrukverhogers van Mooiwater dé oplossing. Vragen? Neem dan contact met ons op.

Heeft u al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!