Home » Feiten en fabels » Waar plaats je een waterontharder?

Waar plaats je een waterontharder?

Een veel gestelde over Waterontharders is: Waar plaats je de waterontharder? Goede vraag. Je wilt natuurlijk dat de waterontharder op een plek staat waar je er gemakkelijk bij kunt komen. Dit in verband met het vullen van het zout. Onze ontharders zijn zuinig met zout maar als u er dan bij moet om te vullen wilt u er natuurlijk wel makkelijk bijkunnen. Daarnaast moet de ontharder ook aangesloten worden op een afvoer. Bovendien wordt de waterontkalker het liefst vlak na de watermeter aangesloten zodat u zacht water heeft in uw hele huis.

Wij weten door onze jarenlange ervaring altijd de juiste plek voor de waterontharder te vinden. Wij doen dit samen in overleg met u. Groot voordeel van Mooiwater is dat we de kleinste waterontharders van Nederland in ons assortiment hebben waardoor we de ontkalker op bijna elke plek kunnen plaatsen.

6 mogelijkheden om een waterontharder te plaatsen

We geven u 6 plekken om een waterontharder te plaatsen. De meest gekozen is plek voor een waterontharder is de meterkast. Dit is omdat in veel huizen daar ook de watermeter staat. Daarbij staat de waterontharder dan niet in de weg en u kunt er gemakkelijk bij met het bijvullen van zout. In onderstaande illustratie ziet u de andere mogelijkheden om een waterontharder te plaatsen.

  Op zolder bij de ketel.

  In de meterkast.

  In de keukenkast eventueel naast de boiler.

  In de bijkeuken of in de garage.

  In de kruipruimte.

  In de kelder.

  Zoals u kunt zien zijn er veel mogelijkheden om in huis een waterontkalker te plaatsen. De keus waar u de waterontharder plaatst is afhankelijk van de plek die u heeft, waar de watermeter binnenkomt en waar de u een afvoer heeft. Daarnaast zijn onze monteurs er zeer bedreven in om, indien nodig, aansluitingen te verleggen of te verlengen zodat u de waterontharder voor de op u gewenste plaatst kunt krijgen.

   

  Heb ik een grote waterontharder nodig?

  Wij zien vaak dat mensen denken dat ze een grote waterontharder nodig hebben omdat ze veel water gebruiken. Echter dit hoeft niet altijd. Sterker nog, eigenlijk kunnen onze kleinste waterontharders het bijna altijd wel aan. Ter illustratie: een kleine koelkast net zo goed koelt als een grote koelkast. U moet de koelkast alleen vaker vullen. Zo geldt het ook met een kleine waterontharder. De waterontharder kan het prima aan alleen moet u vaker zout bijvullen.

   

  Meerdere types waterontharders

  Bij installatie nemen onze monteurs altijd verschillende types waterontharders mee zodat u zelfs bij installatie nog kunt besluiten voor een ander type te gaan of te switchen van plek van de waterontharder.  Daarbij kunt u ter plaatse bepalen of u bijvoorbeeld toch een grotere of kleinere waterontharder wilt.

  Waterontharder zelfplaatsen of laten plaatsen?

  U kunt er ook voor kiezen om de waterontharder zelf te plaatsen. Wij leveren dan de waterontharder bij u thuis af, inclusief alle installatiematerialen. Tevens zorgen wij voor een duidelijke installatie instructie.  Maar uiteraard kunnen onze ervaren monteurs de installatie van de ontharder ook voor u verzorgen. De keus is aan u.

   waar plaats je een waterontharder

   Welke types waterontharder zijn er?

   Wij bieden verschillende types waterontharders aan. Kijk hiervoor op de pagina ‘Waterontharder kopen‘ ziet u de verschillende types. Maar u kunt ook een een vrijblijvende offerte voor een waterontharder aanvragen. In deze offerte geven wij u aanbieding op maat die bij uw situatie past.

    Meer informatie nodig?

    Download gratis en vrijblijvend de brochure!

     

    Download de brochure