Wat is een anti kalk magneet?

Home » Wat is een anti kalk magneet?

Een anti kalk magneet is een systeem dat je op je waterleiding zet waarmee je hoopt dat de kalkaanslag gaat verdwijnen. Deze ‘ontkalkers’ werken met twee magneten en zouden het aanwezige kalk in het water binden aan het water zodat het niet aan de leidingen blijft plakken. Hier is echter geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. Daarbij blijft het kalk in het water en is dit hooguit een oplossing voor het kalk in je leidingen. Zodra het uit de leidingen komt heb je er dus niets meer aan.

Wij raden dus ook ten sterkste dit soort anti kalk magneten af. Te meer daar wij wekelijks dit soort anti kalk systemen vervangen door echte waterontharders.

Wat is het verschil tussen een anti kalk magneet en een waterontharder?

Het grote verschil tussen een anti kalk magneet en een (echte) waterontharder is dat een waterontharder 100% kalk uit het water haalt. Dit kun je simpel meten met een waterhardheid testje.

Een anti kalk magneet gaat dus ook niet het probleem van kalkaanslag bij u oplossen omdat het kalk zich nog steeds in het water bevindt en dus komt op uw kranen, douche want en waterkoker.

Waarom worden anti kalk magneten waterontharders genoemd?

Goeie vraag want dit vragen wij ons ook af. Ze ontharder en ontkalken helemaal niet. Zoals hierboven omschreven proberen ze enkel ervoor te zorgen dat het kalk zich niet bind aan de leidingen. Maar zelfs hier is geen wetenschappelijk bewijs voor.

Wat doet een echte waterontharder?

Een echte waterontharder haalt het kalk fysiek uit het water met behulp van (kunst) hars. Een echte waterontharder is wel een flinke investering maar hierdoor krijgt u, in tegenstelling tot een anti kalk magneet, dus wel zacht water (100% kalkvrij). Tegenover die flinke investering staan wel heel veel voordelen. Om er maar een paar te noemen: uw apparatuur zoals CV-ketels, warmtepompen, Quooker etc. langer mee gaan, u hoeft minder schoon te maken en het is beter voor huid en haar.

Lees ook: ‘De top 5 redenen om een waterontharder te kopen

Wat zijn de nadelen van een anti kalk magneet?

Een anti kalk magneet heeft twee grote nadelen. Ten eerste haalt het de kalk niet uit uw leidingwater waardoor u nog steeds de nadelen van kalkaanslag heeft. Het tweede nadeel is dat u geld kwijt bent voor iets dat niet werkt.

Dus om de anti kalk magneet, zoals de Amfa 4000 of Big Green, een waterontharder of ontkalker te noemen, is op zijn zachts gezegd misleidend want het haalt 0% kalk uit het water.

Lees ook: Werkt een waterontharder magneet? (onderzoek en TV-programma KASSA)

werkt een magneet waterontharder

 

Telefonisch contact?

U kunt ons op werkdagen altijd bellen voor meer informatie. Ons nummer is 085-0604470. 

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!