Waterontharder voor uw appartement

Home » Waterontharder voor uw VvE

Steeds meer apparatementen zijn voorzien van een waterontharder. Hoe zit dat met de installatie? En wanneer betrek je de VvE erbij? Ook binnen een VvE (Vereniging van eigenaren) wordt gezamenlijk gezocht naar de mogelijkheden om een waterontharder aan te schaffen.

Waar moet je om denken bij een waterontharder in je appartement?

Als eerste natuurlijk de plek. Waar komt de waterontharder te staan? Meest logische is vaak de meterkast maar we zetten ze ook in bijkeukens, keukenkasten of andere ruimtes. We denken graag met u mee.

Voor een (echte) waterontharder heb je een afvoer nodig. Dit wil in een apparatement nog weleens een probleem zijn maar wij denken graag met u na over een passende oplossing (en die vinden we bijna altijd!).

Verder heeft u bij een appartement vaak te maken met VvE (Vereniging van eigenaren). U kunt ervoor kiezen dus traject op de pakken samen met uw VvE. Dit kan voordelen hebben maar er zijn ook zeker een aantal aandachtspunten waar u rekening mee moet houden zoals bijvoorbeeld regelgeving (Zie hier collectieve waterontharder of individuele installatie). De keuze is uiteraard aan u .

Advies waterontharder appartement

Wilt u advies over een waterontharder in uw appartement? Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies. U kunt ons bellen via 085-060 44 70 of mailen via info@mooiwater.nl. Uiteraard kunt u ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Hierin leggen we ook veel uit. 

Waarom een waterontharder in uw VvE?

Zacht water in uw appartementencomplex heeft veel voordelen. U wilt namelijk dat de aanwezige spullen en apparatuur mooi blijven en het zo lang mogelijk blijven doen. Een waterontharder verwijdert kalk uit leidingwater en voorkomt kalkaanslag. Hierdoor gebruiken apparaten met verwarmingselementen minder energie. Daarnaast hoeft u apparaten die water gebruiken minder snel te vervangen, hoeft u minder zeep en schoonmaakmiddelen te gebruiken en is ontkalkt water goed voor uw huid en haar.

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure

Collectieve waterontharder of individuele installaties?

Om het water te ontharder bij uw VvE kan gekozen worden voor een collectieve waterontharder waarbij één waterontharder voor alle complexen tegelijk wordt geïnstalleerd. Om een waterontharder centraal in een appartementencomplex te mogen plaatsen, heb je echter wel toestemming nodig van het drinkwaterbedrijf.

Er zijn dan ook twee belangrijke nadelen voor een collectieve installatie voor het hele gebouw.

  1. Omdat u als VVE water aan derden verstrekt (alle bewoners van het gebouw) mag u volgens de Nederlandse waterwet niet volledig ontharden tot 0dH. U mag slechts tot 5.6dH ontharden. Met een gemiddelde waterhardheid van 8-9dH in Nederland heeft u dus maar beperkt profijt van uw dure collectieve installatie. Schaft u een waterontharder in een collectieve installatie aan, dan moet u bovendien voldoen aan het meetprogramma voor het leveren van water aan derden. Een geaccrediteerd laboratorium moet het water op regelmatige basis onderzoeken op een aantal parameters genoemd in de Drinkwaterregeling. Met een eigen individuele installatie mag u wel tot 0dh ontharden. Daarbij geniet u van de maximale voordelen van zacht water.
  2. Een ander belangrijk nadeel is dat als één bewoner het om financiële redenen (of een andere reden) niet wil, u deze persoon niet kan verplichten gebruik te maken van het ontharde water. U kan met een collectieve installatie immers alleen iedereen voorzien van hetzelfde water.

Wij zien daarom bijna altijd dat dit soort collectieve initiatieven bij VvE’s ‘stranden en uiteindelijk iedereen voor een compacte individuele installatie kiest. Waarschijnlijk is dit bij een aantal van 10-20 stuks ook nog voordeliger.

 

zacht water maken

Heeft het voordelen om als leden van een VvE samen op te trekken?

Het is heel verstandig om met de leden van een VvE gezamenlijk op te trekken bij de aanschaf van een waterontharder. Het is efficiënter om meerdere installaties tegelijk te doen waardoor wij u de waterontharder voordelig kunnen leveren. Des te meer leden van de VvE meedoen des te voordeliger het voor een ieder wordt.

 

Zie ook: Projectkorting bij aanschaf waterontharder voor uw nieuwbouwwoning

Meer informatie

Wilt u meer weten over waterontharders of weten wat wij voor u als VvE of lid van een VvE kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 085 060 4470  of vraag vrijblijvend een offerte aan. We zijn u graag van dienst!

Heeft u al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!