Traditionele tijd + volumegestuurde waterontharder

Home » Waterontharder kopen? » Soorten waterontharders » Traditionele tijd + volumegestuurde waterontharder

De traditionele tijd + volumegestuurde waterontharder combineert beide voorgaande technieken en maakt gebruik van 1 harsvat (simplex).

Stel dat berekend is dat de ontharder 4000 liter water kalkvrij kan maken en dat het gemiddeld 10 dagen duurt voordat deze hoeveelheid verbruikt is. Eenmaal per 24 uur meet het systeem hoeveel water er nog ontkalkt kan worden, de zogenaamde reservecapaciteit. Zolang deze reservecapaciteit voldoende is om de volgende 24 uur te overbruggen, doet het systeem niks. Als de berekende reservecapaciteit bereikt is zal het systeem het eerstvolgende meetmoment gaan spoelen ook al is op het moment van spoelen de volledig capaciteit van de hars nog niet benut.

Dus ondanks dat bijvoorbeeld slechts 92% van de capaciteit benut is, zal het systeem gaan spoelen met 100% zout alsof 100% van de harscapaciteit gebruikt is. Een techniek die een stuk efficiënter is (gemiddeld 75%) dan de Tijd-gestuurde ontharders en voordeliger maar wel minder efficiënt dan de volumegestuurde ontharders.

Kortom: voordelig in aanschaf maar inefficiënt en dus minder voordelig in gebruik.

Alternatief: een mooiwater ontharder die veel efficiënter werkt en waarmee u veel geld kunt besparen!

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!