Waterhardheid Groningen

Home » Waterhardheid » Waterhardheid Groningen

De waterhardheid van het water in Groningen ligt rond de 8,0 dH, maar verschilt soms per wijk. De exacte hardheid op uw woonadres kunt u achterhalen door uw postcode in te vullen op de website van uw waterbedrijf Waterbedrijf Groningen.

Met deze hardheid is het water in Groningen gemiddeld hard. Dit betekent dat er aardig wat kalk in uw water zit want 8 dH waterhardheid zorgt voor 142,4 gram kalk in elke m3 water. Door het gebruik van een waterontharder haalt u al deze kalk uit het leidingwater!

Per jaar komt er 21,36 kilo kalk in uw water

Als u een gemiddeld waterverbruik heeft van 150 m3 per jaar, haalt uw waterontharder op jaarbasis 150 m3 x 142,4 gram = 21,36 kilogram kalk uit uw water! Zo voorkomt u dus die vervelende kalkaanslag die uw douche ontsiert, uw koffiezetapparaat en douchekop verstopt en het rendement van uw warmwaterleidingen verlaagt.

Bestel een waterontharder in Groningen

Woont u in Groningen en heeft u last van kalkaanslag en kalk in uw apparaten? Met een waterhardheid van rond 8dH is dat niet verwonderlijk. Een waterontharder van Mooiwater zorgt ervoor dat u kunt genieten van alle voordelen van zacht water.

Als u voor uw huis in Groningen een waterontkalker koopt, geniet u van vele voordelen. Voor veel mensen zijn de jaarlijkse kostenbesparingen in combinatie met de zachtheid van het water doorslaggevend om over te gaan op de aanschaf van een waterontkalker van mooiwater. Naast het feit dat u minder zeep en schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken, voorkomt u ook kalkaanslag op diverse apparaten. Het onttrekken van kalk aan het water zorgt ervoor dat uw apparaten langer meegaan. Bovendien is uw was zachter, droogt water op zonder strepen achter te laten en kan het huidproblemen verminderen.

Bekijk ons assortiment waterontharders en bepaal welke ontharder het best bij uw situatie past. Uiteraard helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze.

Zacht water in Groningen

De waterhardheid in Groningen ligt rond de 8 dH. Dit betekent dat het water in Groningen vrij zacht lijkt. In Zuid-Europa kent men namelijk wel hardheden van 50 dH. Toch levert ook dit redelijk zachte water kalkaanslag en andere nadelige gevolgen op. Zacht water is water dat vrij of ontdaan is van kalk. Omdat in Nederland zacht water van nature eigenlijk niet voorkomt, is een waterontharder een goede oplossing om van de nadelige gevolgen van kalk af te komen.

Zacht water in Groningen

De waterhardheid in Groningen ligt rond de 8 dH. Dit betekent dat het water in Groningen vrij zacht is. In Zuid-Europa kent men namelijk wel hardheden van 50 dH. Toch levert ook dit redelijk zachte water kalkaanslag en andere nadelige gevolgen op. Zacht water is water dat vrij of ontdaan is van kalk. Omdat in Nederland zacht water van nature eigenlijk niet voorkomt, is een waterontharder een goede oplossing om van de nadelige gevolgen van kalk af te komen.

Subsidies woningverbetering voor aardbevingsgebied Groningen

Woont u in het aardbevingsgebied in Groningen? Dan kunt u in aanmerking komen voor verschillende subsidies voor het verbeteren en verduurzamen van uw woning. Dit kan zowel als u in het versterkingsprogramma van NCG zit maar ook als u hierin niet bent opgenomen. Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) gaat deze subsidies uitvoeren. Klik hier voor meer informatie over subsidies voor aardbevingsgebied Groningen

De waterhardheid in de rest van ons land

De waterhardheid in Nederland verschilt heel erg: dit loopt uiteen van iets meer dan 2 dH tot wel 15 dH. Dit komt omdat water soms uit kalkarme bronnen gewonnen wordt, zoals oppervlaktewater (rivieren, beken) of water uit de duinen. Het water dat hieruit gewonnen wordt, heeft doorgaans een lage, natuurlijke hardheid. Meestal wordt in Nederland echter gebruik gemaakt van grondwater. Dit levert vrijwel altijd een veel hogere waterhardheid op omdat dit water zich in kalkrijke bodemlagen bevindt. Dit wordt veroorzaakt door de overblijfselen van de schelpdieren die hier duizenden jaren geleden – toen Nederland nog onder water stond – leefden.

Meer weten: Wat is waterhardheid?

Vragen over onze waterontharders?

Wilt u weten welke waterontharder u het beste kunt gebruiken in uw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij voorzien u graag van een passend advies voor uw woning of bedrijfspand in Groningen. Bel naar 085 060 4470 of mail naar info@mooiwater.nl.

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure