Home » Subsidies woningverbetering voor aardbevingsgebied Groningen

Subsidies woningverbetering voor aardbevingsgebied Groningen

Woont u in het aardbevingsgebied in Groningen? Dan kunt u in aanmerking komen voor verschillende subsidies voor het verbeteren en verduurzamen van uw woning. Dit kan zowel als u in het versterkingsprogramma van NCG zit maar ook als u hierin niet bent opgenomen. Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) gaat deze subsidies uitvoeren. 

Wanneer kan ik subsidie aanvragen?

De subsidies voor woningverbetering van het aardbevingsgebied Groningen zijn bedoeld voor woningbezitters die in het versterkingsprogramma van de NCG zitten.

Zit uw woning wel in het aardbevingsgebied, maar is het geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG)? En valt uw woning in een postcode waar de waardedalingsregeling van Instituut Mijnbouwschade (IMG) geldt, of in de postcodes 9679, 9681 of 9682 in de gemeente Oldambt? Dan komt u ook in aanmerking voor een subsidie van maximaal 10.000 euro om uw woning te verbeteren en verduurzamen.

Kijk voor de subsidie aanvragen en meer informatie op de website van SNN

Waar kan ik de subsidie aan uitgeven?

Als u de subsidie al heeft toegewezen dan kunt u de subsidie uitgeven aan de verbetering en verduurzaming van uw woning. Dat kan bijvoorbeeld een nieuwe badkamer of keuken zijn of schilderwerk binnen en buiten. Ook kunt u de subsidie gebruiken voor energiemaatregelen zoals muur-, vloer of dakisolatie, of aan zonnepanelen, warmtepomp of andere energievoorzieningen.

Kan ik de subsidie ook gebruiken voor de aanschaf van een waterontharder?

Wij krijgen veelvuldig de vraag ‘Kan ik de subsidie ook gebruiken voor de aanschaf van een waterontharder?’. En inderdaad u kunt de subsidie ook gebruiken voor het aanschaffen van een waterontharder. Een waterontharder houdt onder meer uw nieuwe keuken en badkamer mooi, verlengt de levensduur van uw apparatuur en zorgt voor een hoger rendement van uw CV-ketel. Dus het is zowel voor het verbeteren als het verduurzamen van uw woning in Groningen een waardevolle aanwinst.

Daarnaast gebruikt u als u een waterontharder hebt minder zeep en schoonmaakmiddelen wat natuurlijk ook goed voor het milieu is.

Kijk hier voor alle voordelen van een waterontharder.

Subsidie woningverbetering aardbevingsgebied groningen

Meer informatie?

Kijk voor alle vragen en antwoorden over Bestuurlijke afspraken versterking Groningen ook op de website van Nationaal coördinator Groningen.