Waterhardheid Dalfsen

Home » Waterhardheid » Waterhardheid Dalfsen

De waterhardheid van het water in Dalfsen is 8,5 dH. 

Met deze hardheid is het water in Dalfsen betekent dat er 151,3 gram kalk in elke m3 water. Door het gebruik van een waterontharder haalt u al deze kalk uit het leidingwater!

Per jaar komt er 22,69 kilo kalk in uw water

Als u een gemiddeld waterverbruik heeft van 150 m3 per jaar, haalt uw waterontharder op jaarbasis 150 m3 x 151,30 gram = 22,69 kilogram kalk uit uw water! Zo voorkomt u dus die vervelende kalkaanslag die uw douche ontsiert, uw koffiezetapparaat en douchekop verstopt en het rendement van uw warmwaterleidingen verlaagt.

Bestel een waterontharder in Dalfsen

Heeft u thuis in Dalfsen last van kalkaanslag en kalk in uw apparaten? Een waterontharder van MooiWater zorgt ervoor dat u kunt genieten van alle voordelen van zacht water. Bekijk ons assortiment waterontharders en bepaal welke ontharder het best bij uw situatie past. Uiteraard helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze.

Wij hebben eigen monteurs en een contactpersoon in Dalsen en komen geheel vrijblijvend bij u langs om de situatie ter plaatse te bekijken en u te voorzien van advies.

Zacht water in Dalfsen

De waterhardheid in Dalfsen ligt rond de 8,5 dH. Dit betekent dat het water in Dalfsen behoorlijk hard is. In Nederland is de gemiddelde waterhard 8 dH en vanaf 2,4 dH gaat u al de nadelen van kalkaanslag ervaren. Omdat in Nederland zacht water van nature eigenlijk niet voorkomt, is een waterontharder een goede oplossing om van de nadelige gevolgen van kalk af te komen.

De waterhardheid in de rest van ons land

De waterhardheid in Nederland verschilt heel erg: dit loopt uiteen van iets meer dan 2 dH tot wel 15 dH. Dit komt omdat water soms uit kalkarme bronnen gewonnen wordt, zoals oppervlaktewater (rivieren, beken) of water uit de duinen. Het water dat hieruit gewonnen wordt, heeft doorgaans een lage, natuurlijke hardheid. Meestal wordt in Nederland echter gebruik gemaakt van grondwater. Dit levert vrijwel altijd een veel hogere waterhardheid op omdat dit water zich in kalkrijke bodemlagen bevindt. Dit wordt veroorzaakt door de overblijfselen van de schelpdieren die hier duizenden jaren geleden – toen Nederland nog onder water stond – leefden.

waterontharder kopen Dalfsen

Vragen over onze waterontharders? Of wilt u dat we geheel vrijblijvend bij u langskomen?

Wilt u weten welke waterontharder u het beste kunt gebruiken in uw situatie? Wij voorzien u met alle plezier van alle informatie en indien gewenst komen we bij u langs om de situatie ter plaatse te bekijken en u te voorzien van advies. Wij kunnen u adviseren over de plaats van de waterontharder, welke type het meest geschikt is voor uw situatie en wat hier de kosten van zijn. U kunt een afspraak maken door een mail te sturen aan onze contactpersoon in Dalsen, Marco van Eijk, via marco@mooiwater.nl of hem rechtstreeks bellen via 06-41741207.

Uiteraard kunt u ook eerst een vrijblijvende offerte aanvragen.

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure