Voordelen elektrische waterontharder

Home » Voordelen elektrische waterontharder

Door de aanbieders van stroomloze of mechanische waterontharders worden allerlei zaken beweerd om u het gevoel te geven dat stroomloze ontharders superieur zijn ten opzichte van elektrische waterontharders. Omdat wij met onze Duplex ook een stroomloze ontharder in het assortiment hebben, kunnen we u van objectieve informatie voorzien. Graag laten we u zien hoe het écht zit.

Waarom een elektrische waterontharder beter is

Laten we beginnen met het feit dat in wezen alle (echte!) waterontharders werken zonder stroom. Ook de waterontharders van mooiwater blijven het gewoon doen als u de stekker uit het stopcontact haalt. Het leidingwater gaat door de waterdruk door de ontharder heen, de harsbolletjes nemen de kalk uit het water en vervolgens stroomt het ontharde kalkvrije water uit uw kraan.

Onze ontharders worden op stroom aangesloten zodat er intelligentie in het systeem aangebracht kan worden. Kortom het apparaat wordt slimmer gemaakt waardoor het veiliger, zuiniger en optimaler werkt. Een stroomloze waterontharder is in dit opzicht dan ook een ouderwets (duur) apparaat.

En het stroomverbruik van een elektronische waterontharder? Ongeveer €2,50 per jaar.

Wat is beter stroom- of stroomloze ontharder?

Meer informatie nodig?

Download gratis en vrijblijvend de brochure!

 

Download de brochure

Enkele voordelen van een elektrische waterontharder op een rijtje

  1. Door de zoutcensor en het waarschuwingssysteem vergeet u nooit zout bij te vullen waardoor u altijd zacht water heeft. Dit kan bij een stroomloos apparaat niet dus zult u altijd zelf moeten controleren of er zout bijgevuld moet worden. Overigens zijn ook lang niet alle elektronische ontharders met deze mooie optie uitgerust.
  2. Met de elektronische klok kan bepaald worden dat het spoelen ’s nachts gebeurt omdat er dan bijna nooit water verbruikt wordt. Dit kan bij een stroomloze ontharder niet. Daarom worden deze ontharders meestal (tegen aanzienlijke kosten) uitgerust met een tweede harscilinder zodat u niet tijdens het douchen ineens met hard water geconfronteerd wordt.
  3. Door intelligente software is de waterontharder zelflerend en bepaalt het op het juiste moment wanneer er een nieuwe spoelbeurt nodig is. Hierdoor wordt het apparaat zuiniger en heeft u altijd zacht water. 
  4. De meeste elektrische waterontharders hebben een grotere zoutcapaciteit waardoor u minder vaak zout hoeft bij te vullen. 
  5. Onze ontharders hebben een zogenaamde “Vakantiestand”. Als u met vakantie gaat is er geen waterverbruik.  mooiwater ontharders zullen zelfs als er geen water verbruikt wordt elke 4 dagen een kleine servicespoeling uitvoeren om de hars fris te houden en langdurig stilstaand water te voorkomen. Stroomloze ontharders zullen zolang er geen watergebruik is nooit spoelen met langdurig stilstaand water tot gevolg. Ook hier geldt overigens dat bijna geen enkele elektronische ontharder met deze mooie optie uitgerust.
  6.  Het klinkt misschien gek maar de elektrische waterontharders zijn ondanks de extra functies veel voordeliger zowel in verbruik (geen dure zoutblokken maar voordelige tabletten) als in aanschaf (geen extra harscilinder maar slimme technologie) . 

 

Voordelen elektrische waterontharder

Nadelen elektrische waterontharder

Heeft een elektrische waterontharder ook nadelen? Ja. U bent per jaar ongeveer € 2,50 kwijt aan stroom en u heeft af en toe ’s nachts om 4 uur een paar minuten geen zacht water. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over wat de beste waterontharder is? Neem contact met ons op via 085 060 4470  of vraag vrijblijvend een offerte aan. We zijn u graag van dienst!

Heb je al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!