Home » Feiten en fabels » Is een ontsmettingsmodule op een waterontharder nodig?

Is een ontsmettingsmodule op een waterontharder nodig?

Veel waterontharders zijn uitgerust met een ontsmettingsmodule. Is dit eigenlijk niet mosterd na de maaltijd? Je hoeft immers alleen te ontsmetten als er sprake is van een besmetting! Onze oplossing? Wij zorgen dat er geen besmetting kan plaatsvinden en rusten al onze ontharders uit met een vakantiestand.

Wat doet een ontsmettingsmodule?

Een ontsmettingsmodule zorgt ervoor dat de water ontharder behalve met zout ook met chloor gespoeld wordt. Dit zorgt voor een ontsmettende werking en voorkomt daarmee mogelijke groei van bacteriën. Echter gebeurt dit pas tijdens een spoelbeurt. En tijdens de spoelbeurt wordt de waterontharder al gespoeld met 99,9% zuiver zout. Dus de kans op bacterievorming is daar al nihil. De kans op bacterievorming is het groots als u een paar dagen van huis bent. Maar als u weer thuis komt, gaat de waterontharder vaak pas na een paar dagen weer spoelen. Oftewel het kwaad is dan al geschiet. Het is daarom beter om de waterontharder uit te rusten met een vakantiestand i.p.v. een ontsmettingsmodule.

Wij zeggen daarom ook voorkomen is beter dan genezen.

Zie ook: Welke waterontharder werkt echt?

Vakantiestand waterontharder

Alle waterontharders van Mooiwater zijn standaard uitgerust met een vakantiestand. Deze voorkomt dat er überhaupt bacterievorming kan ontstaan. Als u een paar dagen geen water verbruikt dan gaat de waterontharder automatisch een korte spoelbeurt uitvoeren waardoor bacterievorming geen enkele kans krijgt. Kortom voorkomen is beter dan (te laat) genezen.

Indien u toch een ontsmettingsmodule wilt, dan bieden wij deze aan voor slechts €75,-. Als we daarmee aan uw wensen kunnen voldoen. Maar wat ons betreft kunt u die €75,- beter in uw zak steken.

Zie hieronder de uitleg van de vakantiestand

Advies waterontharders?

Er bestaan veel verhalen over waterontharders. WIj vertellen u graag het eerlijke verhaal. Wat heeft u wel en wat heeft u niet nodig? Bel ons gerust op 085-06044 of mail ons via info@mooiwater.nl. WIj staan u graag te woord.

  Welke types waterontharder zijn er?

  Wij bieden verschillende types waterontharders aan. Kijk hiervoor op de pagina ‘Waterontharder kopen‘ ziet u de verschillende types. Maar u kunt ook een een vrijblijvende offerte voor een waterontharder aanvragen. In deze offerte geven wij u aanbieding op maat die bij uw situatie past.

   Meer informatie nodig?

   Download gratis en vrijblijvend de brochure!

    

   Download de brochure