Home » Feiten en fabels » hard water door stroomloze ontharders

FEIT: Stroomloze ontharders met 1 harscilinder leveren regelmatig hard water

Stroomloze waterontharders worden meestal geleverd met 2 harscilinders. Dit is logisch omdat de harscilinders gespoeld worden zodra deze een vooraf ingesteld aantal liter water hebben ontkalkt. Dit kan dus op elk willekeurig moment op de dag plaatsvinden, ook als u staat te douchen of uw vaatwasser staat te draaien! Op dat moment heeft u dus hard water en dat wilt u niet. Omdat de harscilinders meestal ook nog eens erg klein zijn gebeurt dit spoelen ongeveer elke 1mwaterverbruik. Dus als u 150mwater verbruikt heeft u 150 keer per jaar geen zacht water!

Indien u een stroomloze ontharder met 2 cilinders aanschaft, is er tijdens het spoelen van de ene verzadigde cilinder in ieder geval nog de andere kleine cilinder beschikbaar. Maar u betaalt daarvoor wel een forse prijs. Als u de prijstechnisch een stuk interessantere stroomloze ontharder met slechts 1 cilinder zou aanschaffen, moet u er dus wel rekening mee houden dat u zeer frequent geen zacht water heeft.

Daarom leveren wij bijna altijd ontharders op stroom want die zijn te programmeren. Deze spoelen alleen als er toch geen waterverbruik is (meestal ‘s nachts) en dan ook nog eens slechts eenmaal in de 2 weken. Een van de vele voordelen van ontharders die op stroom werken.

Bekijk hieronder de video waar het verschil wordt uitgelegd tussen stroomloze- en waterontharders met stroom (of liever intelligentie)