Home » Feiten en fabels » Geen verschil in zout gebruik waterontharder

Fabel: Voor ontharden maakt het niet uit welk zout je gebruikt

De waterontharders van mooiwater kennen een zeer lange levensduur. Daarom geven we ook garanties voor een probleemloze werking van wel 20 jaar. Het is wel noodzakelijk dat er zeer zuiver zout gebruikt wordt voor het spoelen van het systeem. We noemen dit regeneratiezout.

Daarom is het gebruik van hoogwaardige vacuüm zouttabletten een vereiste. mooiwater levert geraffineerde vacuüm zouttabletten met een zoutgehalte (NaCI- gehalte) van minimaal 99.9%. Minder zuivere zouten bevatten meer verontreinigingen en beïnvloeden daardoor de levensduur van de hars en veroorzaken verstoppingen in uw ontharder.

Geen verstoppingen

De zouttabletten die wij leveren zijn zeer hard en lossen heel erg gelijkmatig op. Zouttabletten van mindere kwaliteit bevatten niet alleen meer verontreinigingen maar zullen na verloop van tijd uiteenvallen en daardoor een zoutkoek gaan vormen op de bodem van het zoutvat met het risico op verstoppingen in het zoutreservoir.

Kortom, voor het behoud van uw waterontharder is het voor het voorkomen van vervuilingen en verstoppingen zeer belangrijk dat er kwalitatief hoogwaardig zout gebruikt wordt zonder poederzout en antiklontermiddel. Alleen zout dat voldoet aan de Europese norm EN 973 type A voldoet hieraan en kan gebruikt worden in de levensmiddelenindustrie en voor waterontharding in huishoudens.

Zie ook: Webshop voor zout waterontharder