Home » Feiten en fabels » Gebruik van zout slecht voor het milieu

Fabel: Het gebruik van zout is slecht voor het milieu

Een waterontharder is goed voor het milieu omdat een waterontharder het gebruik van wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten aanzienlijk vermindert en het gebruik van ontkalkers zelfs reduceert tot 0! Daarnaast leidt het gebruik van een ontharder tot een hoger rendement van verwarmingselementen in Qookers, waterkokers, boilers etc.

Wel is het zo dat het gebruik van een waterontharder gepaard gaat met het gebruik van zout. Nu is zout op zich niet schadelijk voor het milieu. In de winter van 2014 op 2015 is er bijvoorbeeld zo’n 100 miljoen kilo strooizout op straat beland en zelfs dergelijke hoeveelheden leiden niet tot milieuproblemen.

Mooiwater ontharders meest zuinig met zout

Toch willen wij het zoutverbruik zoveel mogelijk beperken, dat is goed voor uw portemonnee en voor het milieu. Immers wat aan het water toegevoegd wordt moet er door het waterbedrijf ook weer uitgehaald worden. Daarom zijn onze Mooiwater ontharders de zuinigste die er bestaan. Een gemiddeld gezin gebruikt tussen de 50 en 75 kilo zout per jaar.