5 verrassende voordelen van een waterontharder

Waterontharders zijn behoorlijk populair in Nederland, en dat is niet zonder reden. Naast de al bekendere voordelen, zoals het verminderen van kalkaanslag en het verlengen van de levensduur van je huishoudelijke apparaten, zijn er nog een aantal verrassende effecten van de waterontharder die je misschien nog niet kent. In dit artikel zullen we deze effecten bespreken en aantonen waarom het installeren van een waterontharder de moeite waard is.

Wat je nog niet wist over een waterontharder

Naast dat je geen kalkaanslag hebt en je apparatuur veel langer meegaat, heeft de ontkalker ook de volgende voordelen:

1. Zachter haar en een stralende huid:
Een waterontharder zorgt voor zacht water, zonder de mineralen die irritaties aan je huid en haar kunnen veroorzaken. Het gebruik van zacht water onder de douche kan helpen bij het voorkomen van een droge huid, huiduitslag, jeukende ogen en roos. Daarnaast zal je haar zijdezacht aanvoelen en glanzen, zonder de gebruikelijke kalkvlokken.

2. Bespaar geld op schoonmaakmiddelen:
Kalkaanslag kan behoorlijk hardnekkig zijn. Met een waterontharder hoef je echter geen dure en agressieve schoonmaakmiddelen meer te gebruiken. Sterker nog, het gebruik van schoonmaakmiddelen wordt verminderd met de helft. Zacht water voorkomt kalkaanslag op sanitair en tegels, waardoor je alleen nog maar milde reinigingsmiddelen nodig hebt. Dit bespaart niet alleen geld, maar is ook beter voor het milieu.

3. Langere levensduur van kleding:
Hard water kan schadelijk zijn voor je kleding. De mineralen in hard water kunnen stoffen aantasten en ervoor zorgen dat kleding sneller verslijt. Met zacht water verminder je deze schade en behoudt je kleding langer zijn kleur en kwaliteit. Een waterontharder kan er dus voor zorgen dat je garderobe langer meegaat en je minder vaak nieuwe kleding hoeft te kopen. 

4. Verbeterde smaak van drinkwater:
Zacht water kan een aangename verandering teweegbrengen in de smaak van je drinkwater. Kalk in water kan namelijk een bittere nasmaak achterlaten. Door het gebruik van een waterontharder wordt deze nasmaak verminderd, waardoor je kunt genieten van een puurdere en beter smakende ervaring bij het drinken van kraanwater.

5. Minder energieverbruik:
Last but not least, het gebruik van een waterontharder kan leiden tot een lager energieverbruik. Kalkaanslag in huishoudelijke apparaten, zoals de vaatwasser en de wasmachine, kan ervoor zorgen dat deze minder efficiënt werken. Door het verminderen van kalkaanslag met een waterontharder, verbeter je de werking van deze apparaten en bespaar je energie en kosten op de lange termijn.

water softener unit

Een waterontharder – Een slimme investering voor je huis

Waterontharders zijn apparaten die hard water omzetten in zacht water door het verwijderen van mineralen zoals calcium en magnesium. Naast het leveren van talloze voordelen voor je dagelijkse activiteiten, kunnen waterontharders ook bijdragen aan energiebesparing, verminderde schoonmaakkosten en een langere levensduur van je huishoudelijke apparaten. Maar voordat je er een aanschaft, wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn.

De kosten van een waterontharder

De kosten van een waterontharder kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type waterontharder, de capaciteit en het merk. Het is belangrijk om te overwegen dat de initiële kosten van een waterontharder kunnen worden gecompenseerd door de besparingen op lange termijn. Als je bij ons een vrijblijvende offerte aanvraagt, geven we je een prijs op maat inclusief installatie.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een waterontharder?

Bij het kiezen van een waterontharder is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van je huishouden. Factoren zoals waterverbruik, waterhardheid en de grootte van je huishouden spelen een grote rol bij het bepalen van de juiste capaciteit en grootte van de waterontharder. Daarnaast is het ook essentieel om te kijken naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van het merk en de garantie die wordt aangeboden.

De voordelen op de lange termijn

Hoewel de kosten van een waterontharder aanvankelijk een investering lijken, kunnen ze op lange termijn leiden tot aanzienlijke besparingen. Het zachte water dat door de waterontharder wordt geleverd, zorgt voor een verbeterde efficiëntie van huishoudelijke apparaten, waardoor ze langer meegaan en minder onderhoud nodig hebben. Bovendien vermindert het gebruik van zacht water de hoeveelheid zeep en schoonmaakmiddelen die je nodig hebt, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op deze kosten.

waarom waterontharder kopen

Heeft u al een keuze gemaakt?

Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!